MXGP 2024 – ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ Ο J.PRADO ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ GP

Με μια δυναμική εμφάνιση στον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024, o Jorge Prado κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας πετυχαίνοντας διπλή νίκη στο Γερμανικό GP. Διπλή νίκη πέτυχε και ο Lucas Coenen στην ΜΧ2 κερδίζοντας back to back αγώνες από τον προηγούμενο αγώνα.

Κατηγορία MXGP
H πίστα του Teutschenthal έφερε πολλά προβλήματα στους αναβάτες καθώς με τις εναλλαγές του καιρού κατά την διάρκεια των προκριματικών, δημιουργήθηκαν ακανόνιστα λούκια και γραμμές. Ωστόσο αυτή η δυσκολία είχε το δικό της θέαμα και στο τέλος μπόρεσε να γίνει αγώνας με αρκετές προσπεράσεις. Ο περσινός πρωταθλητής Jorge Prado ξεκίνησε επιφυλακτικά τον αγώνα το Σάββατο καθώς όπως μας έχει δείξει μέχρι και τώρα φέτος, δεν ρισκάρει στις γλιστερές καταστάσεις όπως ήταν η πίστα του Teutschenthal στο προκριματικό σκέλος της κατηγορίας όπου έγινε υπό βροχή. Εκεί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser ήταν εκεί για να αυξήσει την διαφορά του, παίρνοντας τους 10 βαθμούς της pole position. Στα σκέλη όμως δεν είχαμε βροχή και ο Prado κατάφερε να πάρει καλές εκκινήσεις και να οδηγήσει γρήγορα και τα δύο σκέλη. Πίσω του ο Gajser προσπαθούσε να βρεθεί στην δεύτερη θέση για να μην μπορέσει να ανακάμψει βαθμολογικά ο Ισπανός, όμως στο πρώτο σκέλος πίεσε πολύ για να κρατήσει πίσω του τον Jeffrey Herlings με αποτέλεσμα το arm puamp να επηρεάσει την απόδοση του. Έμεινε αρκετά πίσω αλλά στάθηκε τυχερός από τις πτώσεις αναβατών για να επιστρέψει την τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος είχαμε επικές μάχες για την δεύτερη θέση μεταξύ του Gajser και του Herlings με τελικό νικητή τον Σλοβένο που μάλιστα κατάφερε να πιάσει και τον πρωτοπόρο Prado στους τελευταίους γύρους, όμως τα πολλά ντουμπλαρίσματα δεν επέτρεψαν να δούμε μια μάχη για την πρώτη θέση. ΄Έτσι ο Prado(1-1) ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα επανακτώντας το κόκκινο φόντο στα νούμερα της μοτοσυκλέτας του με τον Gajser(3-2) να παίρνει την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Herlings(2-3). Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Calvin Vlaanteren(4-4) παρά τις πτώσεις του για την τέταρτη θέση, όπως και ο πέμπτος Glenn Coldenhoff(6-5) που μάλιστα πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το πρώτο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jeremy Seewer(9-6) χωρίς τον ομόσταυλο του Romain Febvre που εγκατέλειψε νωρίς στο πρώτο σκέλος και δεν ξεκίνησε το δεύτερο με ενοχλήσεις στον τραυματισμένο του αντίχειρα.

Κατηγορία ΜΧ2
Στον αγώνα της Γερμανία οι πρωταγωνιστές ήταν τρεις…ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kay de Wolf, o τοπικός ήρωας Simon Langenfelder και ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Lucas Coenen. Στο προκριματικό σκέλος ο de Wolf έδειξε ότι θέλει να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του Lucas αν και προς το παρόν δεν τον απειλεί στην βαθμολογία. Πήρε το σκέλος αλλά την Κυριακή δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο, χάνοντας νωρίς την επαφή με τον Βέλγο. Στο δεύτερο όμως ο Kay μπήκε δυνατά, έκαμψε γρήγορα την αντίσταση του Langenfelder και έφυγε μπροστά για μια διαφαινόμενη νίκη. Στον έβδομο όμως γύρο είχε μια πτώση που τον έριξε στην τρίτη θέση, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στον L.Coenen για την τρίτη του σερί φετινή νίκη. Έτσι και έγινε καθώς κανένας δεν μπόρεσε να πιάσει τον L.Coenen(1-1) που έφυγε νικητής για τρίτη φορά στους τρεις τελευταίους αγώνες. Ο de Wolf(2-2) κατάφερε μετά από μια επική μάχη να κερδίσει την δεύτερη θέση από τον Langenfelder(3-3) που αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του Γερμανούς ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. O περσινός πρωταθλητής Andrea Adamo(4-6) να και βρέθηκε κοντά στην μάχη της πρώτης τριάδας στο τέλος έμεινε στην τέταρτη θέση, κερδίζοντας όμως τον μαχητικό Rick Elzinga(5-5) που με τις καλές εκκινήσεις του κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση. Με μια κακή και μια καλή εκκίνηση ο Mikkel Haarup(10-4) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 9/6/2024 Kegums Λετονία.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...