AMA MX 2024 – ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ LAWRENCE ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ THUNDER VALLEY

Οι αδερφοί Lawernce κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος AMA Motocross 2024 μετά τον αγώνα του Hangtown που θα ήθελαν να ξεχάσουν. Ο Hunter πέτυχε την πρώτη του νίκη σε σκέλος στα 450 ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ ο Jett επέστρεψε στις νίκες παρά τον τραυματισμό του. Στα 250 ο Ηeiden Deegan επικράτησε μετά από μάχη κάνοντας το τρία στα τρία στον τρίτο γύρο του θεσμού στο Thunder Valley.

Κατηγορία 450
Για πολλούς ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα έκαναν ξανά το 1-2 οι αδερφοί Lawrence σε αγώνα του πρωταθλήματος αλλά αυτή την φορά, ήρθαν πολύ κοντά στο να βρεθούν σε διαφορετικά σκαλιά από το βάθρο της Pala. Αν και οι Αυστραλοί δεν ξεκίνησαν καλά, ακολούθησαν τον ρυθμό που επέβαλε και στα δύο σκέλη του αγώνα ο Justin Cooper μέχρι να τον περάσουν και να επιδοθούν σε μια ενδοοικογενειακή μάχη. Στο πρώτο σκέλος ο Hunter κατάφερε να κρατήσει τελικά πίσω του τον Jett κερδίζοντας το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία ενώ στο δεύτερο κανένας δεν είχε απάντηση στην επίθεση του Jett για την πρώτη θέση και την τελική του επικράτηση. Με τερματισμούς 2-1 ο Jett επέστρεψε στις νίκες, με τον αδερφό του Hunter(1-2) να τον πλαισιώνει στο βάθρο και μάλιστα να καταλαμβάνει και την κορυφή της βαθμολογίας καθώς είναι ο μόνος αναβάτης με τερματισμούς μέσα στην πρώτη πεντάδα στα έξι σκέλη που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Στην τρίτη θέση και μάλιστα διεκδικώντας την νίκη μέχρι τους τελευταίους γύρους του δεύτερου σκέλους, τερμάτισε ο “rookie” Justin Cooper(3-3) δείχνοντας ότι είναι έτοιμος να σηκώσει ψηλά την σημαία της αποδεκατισμένης ομάδας στην κατηγορία Star Yamaha. Οι καλές εκκινήσεις του Justin Barcia(4-6) αλλά και ο σταθερός του ρυθμός την στιγμή που υπήρχαν πολλές πτώσεις στον αγώνα, τον έφεραν στην τέταρτη θέση. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chase Sexton(6-5) αντιμετώπισε πτώσεις με κυριότερη στο δεύτερο σκέλος την στιγμή που είxε περάσει τον Cooper για την πρώτη θέση. Τερμάτισε τελικά πέμπτος πέφτοντας όπως είπαμε από την κορυφή της βαθμολογίας. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Aaron Plessinger(5-8) που και αυτός δεν παρουσίασε το καλό πρόσωπο του προηγούμενου αγώνα.

Κατηγορία 250
Στο Thunder Valley είχαμε πολλή σκληρές μάχες για την τελική επικράτηση μεταξύ των Heiden Deegan, Tom Vialle και Chance Hymas. Στο πρώτο σκέλος ο Deegan πήρε την εκκίνηση και με τον Vialle να τον ακολουθεί, είχαμε μια μεγάλη μάχη για την νίκη του σκέλους μέχρι τον τερματισμό. Τα πράγματα έγιναν ενδιαφέρον όταν ο Deegan έπεσε επιτρέποντας στον Γαλλό να τον περάσει προσωρινά, καθώς ο Αμερικανός επέστρεψε στην πρώτη θέση με εντυπωσιακή προσπέραση. Στον τελευταίο γύρο όμως, ο Vialle επιτέθηκε ξανά για να έχει και αυτός πτώση στην προσπάθεια του να περάσει τον Deegan. Οι δύο αναβάτες θα έκλειναν τους λογαριασμούς τους μια ώρα μετά στο δεύτερο σκέλος όμως εκεί τους περίμενε ο Hymas που είχε τα δικά του σχέδια για τον αγώνα. Οδήγησε υποδειγματικά στην πρώτη θέση μετά την εκκίνηση, χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να τον απειλήσει. Πήρε το σκέλος και έλπιζε ότι ο Vialle θα περάσει τον Deegan για την δεύτερη θέση έτσι ώστε να πάρει μετά το πρώτο του σκέλος και την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Όμως ο Deegan(1-2) κατάφερε να κρατήσει την δεύτερη θέση(έπεσε ξανά ο Vialle) και να συνεχίσει να παραμένει αήττητος σε αγώνες την φετινή χρονιάς. Ο Hymas(4-1) κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Vialle(2-4) να τους ακολουθεί στην τρίτη θέση. Μετά από κακές εκκινήσεις ξανά, ο Jo Shimoda(5-3) ανέβηκε αρκετές θέσεις και στα δύο σκέλη για να τερματίσει τελικά στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τον Levi Kitchen(3-7) που έκανε πολλά λάθη στον αγώνα, πέμπτο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jalek Swoll(8-6) που έδωσε αρκετές μάχες μέσα στην πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 15/6/2024 High Point PA.

4654 More posts in ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...