MXGP 2024 – O J.HERLINGS ΦΤΑΝΕΙ ΤΙΣ 104 ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ S.COENEN ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΟΔΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να πάρει αυτή την πολυπόθητη 104η νίκη του ο Jeffrey Herlings, επιστρέφοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 στην πίστα Kegums της Λετονίας. Στην ΜΧ2 ο Sacha Coenen κατάφερε επιτέλους να σπάσει το ρόδι πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Κατηγορία MXGP
Ο αγώνας της Λετονίας δεν αποτέλεσε εξαίρεση στις διαθέσεις του καιρού που έχει “χτυπήσει” του περισσότερους φετινούς αγώνες και έτσι είχαμε ένα σκέλος σχεδόν υπό βροχή και ένα κανονικό στεγνό σκέλος. Η πρωινή βροχή ήταν κάτι που δεν χρειαζόταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado που φέτος δεν τα πάει καλά με το υγρό στοιχείο, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος Tim Gajser ο οποίος κέρδισε το προκριματικό σκέλος. Κανένας όμως δεν υπολόγιζε τον Jeffrey Herlings και το ρεκόρ των οκτώ νικών στην Kegums που πραγματικά ήρθε από το πουθενά στο πρώτο σκέλος με μια φοβερή εκκίνηση περνώντας τον Prado για την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Herlings πετούσε στο γλιστερό τερέν της Λετονίας και παρά τις προσπάθειες του Gajser, κανένας δεν μπορούσε να τον απειλήσει για την πρώτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings(1-3) ξεκίνησε στην τρίτη θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον τερματισμό, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την 104η GP νίκη του, σχεδόν μετά από ένα χρόνο. Στην δεύτερη θέση, και ίσως ο μεγάλος νικητής του αγώνα, ήταν ο Gajser(2-2) που μπορεί να μην πήρε την νίκη, είδε όμως την επιστροφή του στην κορυφή της βαθμολογίας που ήταν και το ζητούμενο για τον Σλοβένο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Prado(7-1) χάνοντας τα κόκκινα φόντα στην μοτοσυκλέτα του από τον Gajser, μετά το γλίστρημα του στο βρεγμένο πρώτο σκέλος που τον έριξε από την τρίτη θέση. Στο στεγνό, κανένας δεν μπόρεσε να τον απειλήσει κερδίζοντας ακόμα μια εκκίνηση και ακόμα ένα σκέλος. Στους τελευταίους αγώνες ο Glenn Coldenhoff(3-4) έχει δείξει ανοδική πορεία και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο, όπως συνέβη και στην Λετονία όπου κατάφερε να τερματίσει λίγο πιο πίσω, στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Brian Bogers(4-5) αφήνoντας έκτο τον Calvin Vlaanderen(5-6).

Κατηγορία MX2
Για την κατηγορία καθοριστικό ήταν το βρεγμένο δεύτερο σκέλος που “δάγκωσε” τα μεγάλα φαβορί του αγώνα και πρωτοπόρους της βαθμολογίας Kay de Wolf και Lucas Coenen. Αν και ξεκίνησαν καλά και οι δύο, αλλεπάλληλες πτώσεις τους έφεραν να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για αν ανακάμψουν. Με σταθερή απόδοση και όπως πάντα καλές εκκινήσεις ο Sacha Coenen(3-1) κατάφερε να κρατηθεί αυτή την φορά μπροστά και στα δύο σκέλη και μετά τα προβλήματα των πρωταγωνιστών της κατηγορίας, κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρώτη του νίκη στην ΜΧ2. Γράφοντας ιστορία, ο αδερφός του Lucas(2-3) τον ακολούθησε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κάνοντας το βάθρο οικογενειακή υπόθεση. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την βαθμολογία ο Simon Langenfelder(4-2) πραγματοποίησε έναν στρατηγικό αγώνα καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας de Wolf(1-9) ακόμα θα πρέπει να μετράει τις πτώσεις του στο δεύτερο σκέλος που τον έφεραν μακριά από την διαφαινόμενη, μετά την νίκη του πρώτου σκέλους, επικράτηση του στον αγώνα. Στο τέλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Liam Everts(5-4) και τον έκτο Rick Elzinga(8-5).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/6/2024 Maggiora Ιταλία.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...