MXGP 2024 – O J.HERLINGS ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔOΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 104 φορές νικητής GP, ο Ολλανδός Jeffrey Herlings, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια των αναβατών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP. Σε μια συνέντευξη στο ολλανδικό μέσο ενημέρωσης omroepbrabant, ο Herlings ήταν χείμαρρος σχετικά με το θέμα.

«Αυτό που συμβαίνει είναι συγκλονιστικό. Γνωρίζω ότι αυτό είναι ένα επικίνδυνο άθλημα. Ατυχήματα συμβαίνουν μόνο στο motocross και μερικές φορές είναι απλώς κακή τύχη. Αλλά ο οργανισμός μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων και να βελτιώσει τη φροντίδα. Αλλά δεν το κάνουν. Το να κερδίζεις χρήματα φαίνεται πιο σημαντικό από το να επενδύεις ​​στην ασφάλεια. Τις προάλλες, η MX2 ξεκίνησε κάτω από δυνατούς κεραυνούς. Είναι απειλητικό για τη ζωή! Δεν θα με ακούσετε να παραπονιέμαι για τη δυνατή βροχή, αλλά νομίζω ότι είναι απολύτως απαράδεκτο».

«Πάρτε παράδειγμα τη γραμμή τερματισμού στο GP της Πορτογαλίας. Αν πηδήξεις εκεί, μετά από 30 μέτρα θα πέσεις κατευθείαν στο μπετόν. Αυτό είναι ένα παράδειγμα… καταλαβαίνω ότι οι αγώνες στην Ευρώπη είναι μερικές φορές δύσκολοι λόγω έλλειψης χώρου, αλλά η διοργάνωση παίρνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να διοργανώσει ένα GP. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις πηγαίνετε σε ένα μεγαλύτερο και καλύτερο μέρος όπου μπορείτε να φτιάξετε μια ασφαλέστερη πίστα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε εμπειρία με τους αγώνες. Συνεργαστείτε με ανθρώπους που το κάνουν κάθε εβδομάδα και όχι με διαφορετική άπειρη ομάδα σε κάθε χώρα. Αν η πίστα δεν συντηρηθεί, δημιουργούνται βαθιά λούκια και γίνεται επικίνδυνο. Και βάλτε λιγότερο επικίνδυνα εμπόδια στην πίστα».

Ο Herlings τόνισε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την ιατρική περίθαλψη, κάτι με το οποίο η FIM είχε προβλήματα φέτος στις περιπτώσεις των Brent van Doninck, Henry Jacobi και Pauls Jonass…

«Μια χούφτα δόντια βγήκαν από το στόμα του (Jacobi) και τον έσυραν έξω από την πίστα σαν πεσμένο χαλάκι. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί το αγόρι μπορεί να είχε σπάσει τον λαιμό του και οι συνέπειες να ήταν ανυπολόγιστες. Δεν νομίζω ότι είναι αποδεκτό. Θα πρέπει να μας αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό, γιατί δεν είμαστε σκυλιά».

Ο αναβάτης της Factory KTM τονίζει ότι είναι καιρός να αναλάβει δράση και να κάνει αλλαγές στη σειρά για να ωφελήσει την επόμενη γενιά αναβατών που φιλοδοξούν να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP.

«Η οργάνωση θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει λίγο περισσότερα και να πάρει λιγότερα. Δεν λαμβάνουμε ήδη χρήματα ανταμοιβής από αυτούς, επομένως είναι εντάξει να ρωτήσουμε αν θέλουν να επενδύσουν στην ασφάλεια. Τα λιγότερα ατυχήματα είναι επίσης καλύτερα για αυτούς. Αλλά στην πραγματικότητα είναι καιρός να δράσουμε… ως αγωνιζόμενοι, δεν μιλάμε πολύ μεταξύ μας, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να φέρουμε όλους μαζί. Αλλά χωρίς κλόουν δεν υπάρχει παράσταση και ο κόσμος δεν πάει στο τσίρκο. Πρέπει να κάνουμε κάτι για την επόμενη γενιά, γιατί αλλιώς θα επιστρέψουμε στη συγκάλυψη».

Πηγή: mxbars

2025 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – J.LAWRENCE ΚΑΙ H.DEEGAN ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ SOUTHWICK

To AMA Motocross 2024 πέρασε στον πέμπτο του γύρο από την μοναδική αμμουδερή πίστα του...