AMA MX 2024 – O J.LAWRENCE ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤOY HIGH POINT…ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ T.MASTERPOOL!

Στον τέταρτο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2024 στο High Point, οι δυνατές μάχες και τα λάθη ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα με τον Jett Lawrence να καταφέρνει να φύγει με διπλή νίκη στην μεγάλη κατηγορία και τον Ty Masterpool να κατακτά την πρώτη του νίκη στα 250 φέρνοντας την πολυπόθητη ιστορική επιτυχία των 300 νικών στην ομάδα της Pro Circuit Kawasaki.

Κατηγορία 450
Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά μετά την πτώση και ελαφρύ τραυματισμό του περσινού πρωταθλητή Jett Lawrence, με τρεις εναλλαγές πρωτοπορίας στην βαθμολογία στους πρώτους τέσσερις αγώνες ενώ τους τρεις πρώτους πλέον χωρίζουν μόλις οχτώ βαθμοί. O Jett Lawrence όμως θέλει να επιστρέψει στον νικηφόρο ρυθμό του για να ανακόψει τις όποιες ελπίδες των Hunter Lawrence και Chace Sexton που βρίσκονται μπροστά του στην βαθμολογία. Στο High Point οι συνθήκες με την ζέστη και το συχνό βρέξιμο της πίστας έκανε το τερέν απρόβλεπτο με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά λάθη. Αυτά τα λάθη προσπάθησε να αποφύγει ο Jett, αφήνοντας να εξελιχθεί ο αγώνας και στα δύο σκέλη πριν επιτεθεί. Στο πρώτο σκέλος ξεκίνησε πίσω από τον Hunter και πέρασε μπροστά όταν ο αδερφός του είχε ένα γλίστρημα, καταφέρνοντας να αντέξει στην πίεση μέχρι τον τερματισμό αφήνοντας δεύτερο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας(Hunter). Στο δεύτερο σκέλος ο Jason Anderson έκλεψε νωρίς τον πρωτοπορία από τον Phill Nicoletti αλλά μετά τα μισά παραδόθηκε στις μάχες των Hunter, Jett και Sexton για την νίκη του αγώνα. Για την πρώτη θέση έγινε σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Jett και τον Sexton με τους δύο αναβάτες να εναλλάσσουν την πρώτη θέση μέχρι να καταλήξει στα χέρια του Sexton που όμως στους τελευταίους γύρους είχε μια πτώση επιτρέποντας στον Jett(1-1) να φύγει με διπλή νίκη από το High Point. Ο Sexton(3-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τον τρίτο στον αγώνα Hunter(2-3). Η πρώτη τριάδα του αγώνα είναι η ίδια και στην βαθμολογία με ανάποδη σειρά, με τον Hunter να εξακολουθεί να έχει τα κόκκινα φόντα στα νούμερα της μοτοσυκλέτας του. Παρά τις κυμαινόμενες εκκινήσεις του ο Aaron Plessinger(5-5) κατάφερε να μπει δύο φορές στην πρώτη εξάδα για την τέταρτη θέση της ημέρας με τον Justin Cooper(4-6) να δείχνει για ακόμα μια φορά ότι έχει την ταχύτητα για το βάθρο, αλλά τα λάθη του “rookie” της φετινής σεζόν, τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση. Καλή ταχύτητα έδειξε και ο Anderson(7-4) στο High Point όμως το καταστροφικό του πρώτο σκέλος δεν του έδωσε περιθώρια για κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Κατηγορία 250
Αν στην μεγάλη και πιο έμπειρη κατηγόρια τα βρήκαν δύσκολα με την πίστα του High Point, τι να πουν και τα 250; Λάθη πτώσεις και ανατροπές για την πρώτη θέση έφεραν μια ιστορική νίκη που δεν ήθελε να έρθει. Το κοντέρ της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ΑΜΑ Motocross είχε κολλήσει στις 299 νίκες και δεν ήθελε να ανέβει παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα με καλούς και ικανούς αναβάτες. Φέτος, για άλλη μια χρονιά χτυπήθηκε η ομάδα από τραυματισμούς και για αυτόν τον λόγο προσέλαβε τον ιδιώτη Ty Masterpool που είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις πέρσι στα 450. Ο Τy προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του με το 250 στους πρώτους αγώνες και είχε δείξει ότι ήθελε μια καλή εκκίνηση για να μεγιστοποιήσει τις ελπίδες του για ένα βάθρο. Οι καλές εκκινήσεις ήρθαν στο High Point αλλά νωρίτερα στα δοκιμαστικά είχε δείξει ότι είχε και τον ρυθμό της πίστας, πετυχαίνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Χρειαζόταν όμως και λίγη βοήθεια από τους υπόλοιπους και κυρίως από τον πρωτοπόρο και αήττητο σε αγώνες φέτος Haiden Deegan. H κακές εκκινήσεις και οι πτώσεις στα δύο σκέλη του Deegan επέτρεψαν αρχικά στους Chance Hymas και Tom Vialle να πάρουν μια γεύση από την νίκη του High Point αλλά και αυτοί υπέπεσαν σε λάθη που τους περιόρισαν σημαντικά. Ο Masterpool(2-1) διεκδίκησε το βάθρο από το πρώτο σκέλος από τον Deegan αλλά και τον Hymas που βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα ενώ στο δεύτερο παρά το λάθος του κατάφερε στο τέλος να κρατήσει τον Deegan πίσω του για να πάρει την πρώτη του νίκη στην επαγγελματική του καριέρα. Αν η νίκη του Masterpool δεν ήταν τόσο σημαντική ιστορικά, το πρόσωπο του αγώνα θα ήταν αναμφίβολα ο δεύτερος τελικά Deegan(1-2) που κατάφερε να ανακάμψει ερχόμενος από πολύ πίσω για να κερδίσει το πρώτο σκέλος και να διεκδικήσει την νίκη στο δεύτερο. Δεν του βγήκε αλλά τουλάχιστον κατάφερε σε ακόμα έναν αγώνα να μεγαλώσει την βαθμολογική του διαφορά από την δεύτερη θέση. Πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη βρέθηκε ο Hymas(4-3), τουλάχιστον από πλευράς επιδόσεων αλλά όχι και απόδοσης. Πτώσεις και λάθη τον απομάκρυναν σταδιακά από την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη τερματίζοντας τελικά τρίτος. Συνεχίζοντας τις καλές του εκκινήσεις από τον προηγούμενο αγώνα ο Jo Shimoda(3-5) ήταν και πάλι διεκδικητής του βάθρου τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Ο Tom Vialle(8-4) ήταν ένας ακόμα αναβάτης που πλήρωσε τα λάθη του στο High Point καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, πέφτοντάς στην τρίτη θέση της βαθμολογίας καθώς τον προσπέρασε ο Hymas. Την εξάδα συμπλήρωσε ο “rookie” της κατηγορίας Julien Beaumer(6-8).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 29/6/2024 Southwick MA.

2133 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 20ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του 20ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...