MXGP 2024 – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ T.GAJSER ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ J.PRADO ΣΤΗΝ MAGGIORA!

Οι καιρικές συνθήκες και πάλι έβαλαν το χέρι τους στον δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 μεταβάλλοντας την πίστα σε έναν δύσκολο γρίφο. Η πίεση των πρωταγωνιστών για καλή εκκίνηση έφερε την πτώση και τραυματισμό του Jorge Prado, ανοίγοντας τον δρόμο για την τρίτη φετινή νίκη του Tim Gajser. Στην ΜΧ2 ο Sacha Coenen συνέχισε από την νίκη του προηγούμενου αγώνα κάνοντας back to back, τις δύο πρώτες νίκες της καριέρας του.

Κατηγορία 450
Η βροχή του Σαββάτου ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν σκέλη, να αλλάξουν το πρόγραμμα και να δουλέψουν υπερωρίες για να φέρουν σε αγωνιστική κατάσταση την πίστα της Maggiora. Η κατάσταση την Κυριακή βελτιώθηκε αισθητά όμως η πίστα δεν προσφερόταν για πολλές προσπεράσεις γεγονός που έκανε τις εκκινήσεις εξαιρετικά σημαντικές. Ο Tim Gajser κατάφερε να δαμάσει τις συνθήκες του Σαββάτου και να πάρει το προκριματικό σκέλος ενώ και στο πρώτο σκέλος της Κυριακής έδειξε να πατάει καλά στην πίστα και να οδηγεί προς την νίκη παρά την πίεση των Prado και Jeffrey Herlings προς το τέλος. Στο δεύτερο στεγνό σκέλος όλοι περίμεναν ότι ο Prado δεν θα έχει αντίπαλο αν πάρει την εκκίνηση και οι Jereymy Seewer και Valentin Guillod μάλλον σκέφτηκαν το ίδιο, πίεσαν οριακά και συγκρούστηκαν στην δεύτερη στροφή μετά την εκκίνηση με αποτέλεσμα οι Guillod και Prado να πέσουν, παρασύροντας κι άλλους αναβάτες μαζί τους. Ο Prado τραυματίστηκε στo γόνατο και παρά τις προσπάθειες για να πάρει κάποιους βαθμούς εγκατέλειψε το σκέλος, ανατρέποντας την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο και για τον Gajser, όπου οι δυο τους αντάλλασσαν την πρωτοπορία στην βαθμολογία αγώνα με τον αγώνα, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα όσο γρήγορα κι αν πέρασε τον Seewer για την πρώτη θέση. Ο διψασμένος Herlings τον καταδίωξε μανιασμένα, τον πίεσε με αποτέλεσμα να κάνει το λάθος στους τελευταίους γύρους ο Σλοβένος, παραδίνοντας την πρωτοπορία, και τελικά νίκη στο σκέλος στον Ολλανδό. O Gajser(1-2) όμως είχε περισσότερα να χάσει αν ακολουθούσε τους ρυθμούς του Herlings, κι έτσι έφυγε από την Ιταλία νικητής του αγώνα και μάλιστα με σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα έναντι του Prado που παραμένει δεύτερος. Ο Herlings(3-1) μετά την νίκη του στην Λετονία είναι σε ρυθμό πρωταθλήματος και πιέζει για να καλύψει το χαμένο έδαφος στην βαθμολογία. Με την δεύτερη θέση στην Maggiora είναι πλέον σταθερά στο βάθρο και το σημαντικότερο υγιής. Ο Seewer(5-3) έψαχνε το βάθρο στην Ιταλία και τελικά το κατάφερε σε έναν αγώνα που δεν έλειψαν τα λάθη από μεριάς του. Τα πράγματα όπως είπε δεν πάνε όπως θα ήθελε, αλλά θα πάρει αυτό το βάθρο έστω κι αν ξέρει ότι για να το κατακτήσει, τα πράγματα δεν πήγαν καλά σε κάποιους άλλους. Κοντά στο βάθρο βρέθηκε και ο Calvin Vlaanteren(4-5) που πήγαινε καλά στην ακατάστατη Maggiora αλλά και αυτός ήταν ένα από τα θύματα της δεύτερης στροφής του δεύτερου σκέλους, τερματίζοντας έτσι στην τέταρτη θέση. Στην ενδοoμαδική μάχη της πέμπτης θέσης, ο Brian Boggers(6-4) επικράτησε του Glenn Coldenhoff(7-10).

Κατηγορία ΜΧ2
Σε ακόμα έναν αγώνα οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δεν μπόρεσαν να βρεθούν μπροστά για να διεκδικήσουν την νίκη. Ίσως και με όλα αυτά που γίνονται στην κατηγορία, να μην χρειάζεται κιόλας, αλλά σίγουρα το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει άλλη ομορφιά. Και μια από αυτές, είναι ο Sacha Coenen που τελικά βρήκε το κομμάτι του παζλ που του έλειπε για να παίρνει νίκες. Με όπλο του τις εξαιρετικές εκκινήσεις βγήκε μπροστά και στα δύο σκέλη, άφησε τους Liam Everts, Simon Langenfelder και Andrea Adamo να ρισκάρουν στο γλιστερό πρώτο σκέλος, και επέστρεψε νικηφόρα στο δεύτερο κρατώντας πίσω του τον αδερφό του Lucas. Ο Sacha(4-1), με αυτόν τον τρόπο πήρε την δεύτερη σερί νίκη της καριέρας του, σε έναν ονειρεμένο μήνα για τον πιτσιρικά. Ο νικητής του πρώτου σκέλους Everts(1-4) δεν είχε καλή εκκίνηση στο δεύτερο με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνει δύσκολες προσπεράσεις για να πάρει την νίκη. Τα έδωσε όλα μέχρι το τέλος αλλά ο Valerio Lata δεν του έδωσε την τρίτη θέση που χρειαζόταν για να πάρει την νίκη του αγώνα. Έτσι ο Βέλγος τερμάτισε δεύτερος με τον τοπικό Lata(5-3), που αγωνίζεται με αξιώσεις στην EMX250(τρίτος στην βαθμολογία), να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο της ΜΧ2 στις δύο ή τρεις προσπάθειες που έχει κάνει στην καριέρα του στην κατηγορία. Το βάθρο προσπάθησε να του κλέψει, εκτός από τον Everts που είπαμε νωρίτερα, και ο περσινός πρωταθλητής και τέταρτος τελικά στον αγώνα Adamo(3-5), αλλά έπρεπε να περάσει τον Everts που και αυτός ήθελε την θέση του Lata για να πάρει τον αγώνα από τον Coenen. To καταστροφικό του δεύτερο σκέλος κράτησε μακριά από το βάθρο τον Langenfelder(2-8) στην πέμπτη θέση με τον Lucas Coenen(10-2) να έχει ακόμα χειρότερο πρώτο σκέλος για την έκτη θέση της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 30/6/2024 Lombok Ινδονησία.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...