FIM HARD ENDURO 2024 – O W.YOUNG ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Ο Wade Young του Red Bull Leader Tread έχει πάρει τον έλεγχο της πρωτιάς στον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM, κερδίζοντας την Offroad Day One στο Xross Hard Enduro Rally. Μετά τη συναρπαστική πρόκριση AKRAPOVIC Prologue της Τετάρτης, οι αναβάτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης για την πρώτη από τις τρεις Offroad Days για τον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM στο Xross Hard Enduro Rally.

Οι επτά Έλληνες που ξεκίνησαν στον αγώνα, όλοι στην κατηγορία HOBBY είδαν τον Στέλιο Μπρατάνη να τερματίζει στην 29η θέση, τον Σπύρο Ζευγίτη στην 51η, τον Μάνο Κατσογριδάκη στην 71η, τον Παναγιώτη Κώτσο στην 72η, τον Σαράντο Κωνσταντινίδη την 89η ενώ ο Γεράσιμο Γκόγκας δεν κατάφερε να ξεκινήσει.

Στην κατηγορία PRO τώρα, με 100 χιλιόμετρα να τους περιμένουν, ήταν ο Teodor Kabakchiev της Sherco Factory Racing που ήταν ο πρώτος που ηγήθηκε των 54ων συμμετοχώντων. Το ζεύγος TTR Squadra Corse με τους Ashton Brightmore και Mitch Brightmore ήταν οι επόμενοι στην διαδρομή, με τον Mario Roman (Sherco) τέταρτο αναβάτη.

Πέμπτος ξεκίνησε, ο Wade Young της Red Bull Leader Tread με αποφασιστική διάθεση. Προσπαθώντας να κυνηγήσει τους αντιπάλους του μπροστά, ο Νοτιοαφρικανός έπιασε δουλειά, σημειώνοντας σταθερά γρήγορους χρόνους σε κάθε τομέα. Ως ο πρώτος αναβάτης που ολοκλήρωσε τη διαδρομή, ο Young κέρδισε την Offroad Day One και τώρα προηγείται του αγώνα με περισσότερα από πέντε λεπτά. Ο αναβάτης GASGAS Michael Walkner ξεκίνησε πιο πίσω και εκμεταλλεύτηκε τις ροδιές που χάραξαν όσοι άνοιξαν την διαδρομή για να τερματίσει την Offroad Day One με μια ισχυρή δεύτερη θέση.

Παρά το γεγονός ότι άνοιξε την ημέρα και αντιμετώπισε κάποια καθυστερημένα προβλήματα με τα ελαστικά, ο Kabakchiev εξακολουθούσε να έχει μια δυνατή απόδοση. Ο Βούλγαρος τερμάτισε τρίτος πίσω από τον Walkner με μόνο 15 δευτερόλεπτα στη γενική κατάταξη. Για τον Roman, η πρώτη μέρα στα βουνά στο Xross Hard Enduro Rally δεν πήγε καλά. Ο Ισπανός σημείωσε μερικούς δυνατούς χρόνους, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ρυθμό της πρώτης τριάδας. Ολοκλήρωσε την ημέρα του τέταρτος στη γενική κατάταξη και είναι 12 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα Young.

Αναμφισβήτητα μια από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της ημέρας ήταν ο David Cyprian από την Τσεχία. Ο αναβάτης της KTM πίεσε στα πιο δύσκολα τμήματα για να επιστρέψει στην πέμπτη θέση δικαιωματικά. Ο Matthew Green της Rigo Racing κατέλαβε την έκτη θέση, μπροστά από τον νικητή της πρόκρισης Mitch Brightmore στην έβδομη θέση.

Ο Brightmore κατέχει το γενικό προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων FIM Hard Enduro που υποστηρίζεται από την KLIM. Ο Βρετανός είναι αυτή τη στιγμή πάνω από έξι λεπτά μπροστά από τον Suff Sella (KTM) στη δεύτερη θέση , με τον Ashton Brightmore (Husqvarna) τρίτο.

498 More posts in ENDURO category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...