ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ENDURO – CROSS COUNTRY ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΤΜ 2025

Η σειρά KTM EXC 2025 εισάγει μια σειρά από βελτιώσεις και βασικές πινελιές στη νέα σειρά Enduro, φέρνοντας πάνω από τριάντα χρόνια αγωνιστικής παράδοσης, τεχνολογία αιχμής που τα έχουν φέρει τα αγαπημένα των θαυμαστών στα μονοπάτια. Με πάνω από τρεις δεκαετίες στην αιχμή του δόρατος των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Enduro – και αμέτρητους περιφερειακούς τίτλους – η σειρά KTM EXC 2025 πρόκειται να διατηρήσει την κυριαρχία της στον ανταγωνισμό enduro.

Μετά τη σημαντική ανανέωση 95% το 2024, η σειρά του 2025 συνεχίζει να χρησιμοποιεί επαναστατική ανάρτηση κλειστού φυσιγγίου, εκλεπτυσμένο πλαίσιο και πλαστικό κοστούμι και τεχνολογία που καθορίζει τη βιομηχανία του χώρου. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι το «πορτοκαλί» makeover. Εδώ, οι προηγούμενες μωβ ανταύγειες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του 1990 αντικαθίστανται από ένα διαχρονικό ασημί-γκρι γραφικό πάνω από το κυρίως πορτοκαλί κοστούμι και ένα μαύρο πλαίσιο. Η σέλα παραμένει πορτοκαλί, με κάλυμμα υψηλής πρόσφυσης και λωρίδες λαβής με υφή, τα οποία μοιράζονται με τα προστατευτικά πλαισίου, στα καλύμματα του ρεζερβουάρ και στο μαξιλαράκι του τιμονιού.

Στο πίσω μέρος, ο χειρισμός βελτιώνεται περαιτέρω, χάρη στις νέες ρυθμίσεις για το αμορτισέρ WP XPLOR PDS, με αποτέλεσμα βελτιωμένη ισορροπία πίεσης και χαμηλότερο κίνδυνο σπηλαίωσης. Το ψαλίδι λαμβάνει επίσης μια νέα ενημέρωση, με μια νέα κατεργασμένη μονάδα για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της γλίστρας της αλυσίδας. Μπροστά, ένα νέο πλαστικό ρολό στο ρεζερβουάρ καυσίμου ασφαλίζει τώρα το ρεζερβουάρ πιο σταθερά στη θέση του, ενώ διατηρεί το πλαίσιο προστατευμένο από την επαφή του με το ρεζερβουάρ. Στο τιμόνι, ένας νέος διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης μεταφέρεται από τη σειρά KTM SX.

Τα μεγαλύτερα νέα του 2025 είναι η επανεισαγωγή ενός αποκλειστικού μοντέλου KTM Enduro 125 cc στη γκάμα. Μετά από μια δεκαετία απουσίας (το 2016 ήταν το τελευταίο μοντέλο της ΕΕ για την ακρίβεια) το KTM 125 XC-W του 2025 επέστρεψε για να ανακτήσει την κυριαρχία του στην κατηγορία Junior Enduro των 125 κ.εκ. Το KTM 125 XC-W, έχει σχεδιαστεί ειδικά για αγωνιστικούς σκοπούς. Ξεχωρίζει από άλλα δίχρονα μοντέλα της KTM με αρκετά διακριτά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιεί τον κινητήρα του 2025 KTM 125 SX, αλλά ενσωματώνει εξαρτήματα Enduro Transmission και Stator από το KTM 150 EXC. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα της σειράς 2-χρονων Enduro της KTM, το KTM 125 XC-W δεν περιλαμβάνει επιπλέον ρεζερβουάρ λαδιού μεταξύ του ρεζερβουάρ καυσίμου και της κεφαλής του τιμονιού, καθιστώντας το το μοναδικό μοντέλο προ-μίξης από αυτή την άποψη. Επιπλέον, διατίθεται στάνταρ με διακόπτη επιλογής χάρτη. Όλα τα άλλα κύρια εξαρτήματα είναι πανομοιότυπα με τη σειρά KTM EXC.

Όλα τα μοντέλα της γκάμας διατηρούν το πλαίσιο υδροσχηματισμένης, κοπής με λέιζερ και συγκολλημένο με ρομπότ, το οποίο φημίζεται για τις παραμέτρους ευκαμψίας, την σωστή πληροφόρηση στον αναβάτη και τη σταθερότητα στην ευθεία γραμμή, με ένα πιρούνι ελατηρίου WP XACT Closed Cartridge και WP Το XPLORE PDS φροντίζει για τα καθήκοντα απόσβεσης.

Η σειρά δίχρονων KTM EXC 2025 θα αποτελείται από τα KTM 125 XC-W, KTM 150 EXC, KTM 250 EXC και KTM 300 EXC. Το εύρος των τετράχρονων παραμένει αμετάβλητο, με τα KTM 250 EXC-F, KTM 350 EXC-F, KTM 450 EXC-F και KTM 500 EXC-F να καλύπτουν τις τάξεις.

Η σειρά KTM EXC 2025 είναι το αποκορύφωμα του R&D μέσα από χρόνια αγώνων, στην κορυφή του ανταγωνισμού Enduro παγκοσμίως. Με δυναμικές αγωνιστικές επιδόσεις, εστιασμένη εργονομία και κορυφαία τεχνολογία, η σειρά Enduro 2025 KTM είναι γεμάτη και έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε έδαφος και να επαναπροσδιορίσει τα όρια. Όπως πάντα, μια αποκλειστική συλλογή KTM PowerWear και KTM PowerParts έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και προστασίας, με συλλογές έτοιμες να καλύψουν τις ανάγκες των χομπίστων και επαγγελματιών αναβατών.

Η νέα σειρά KTM EXC 2025 θα κυκλοφορήσει από τη γραμμή παραγωγής της Αυστρίας τον Ιούνιο και θα είναι διαθέσιμη σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM από τον Ιούλιο.

641 More posts in ENDURONEWS category
Recommended for you
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΝΤΕΛΩΝ KTM SIX DAYS 2025

Μαζί με το πορτοκαλί πλαίσιο με επίστρωση πούδρας, την ανάρτηση κλειστού φυσιγγίου 48 mm WP...