H DUCATI ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΧ ΜΕ ΤΗΝ DESMO450 MX!

Το Ducati Desmo450 MX κυριάρχησε στον τέταρτο γύρο του ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross Pro-Prestige MX1 χάρη στις νίκες των Alessandro Lupino και Tony Cairoli. Ο οκτώ φορές Ιταλός Πρωταθλητής έβαλε τα κόκκινα φόντα στα νούμερα της μοτοσυκλέτας του, που προορίζονται για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, δίνοντας στο Desmo450 MX την πρώτη της συνολική νίκη, ενώ ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνέβαλε σε ένα άλλο αξέχαστο κεφάλαιο στην ιστορία της Ducati Corse Offroad με νίκη στο πρώτο σκέλος, στο ντεμπούτο του με την μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale.

Στο πρώτο σκέλος, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πίστας λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπεφτε από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Lupino και Cairoli πήραν το προβάδισμα χάρη σε ένα τέλειο ξεκίνημα που τους οδήγησε στην πρώτη στροφή στην πρώτη και στη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Οι δύο αναβάτες πρωτοστάτησαν στον αγώνα, εναλλάσσοντας το προβάδισμα για επτά γύρους, στο τέλος των οποίων οι αγωνοδίκες επέδειξαν την κόκκινη σημαία λόγω των απαγορευτικών καιρικών συνθηκών. Επομένως, η κατάταξη, που μέτρησε ήταν του προηγούμενου γύρου, και είδε τον Cairoli ως νικητή μπροστά από τον Lupino.

Στο δεύτερο σκέλος επαναλήφθηκε η αστραπιαία εκκίνηση των αναβατών της Ducati, με τον Lupino να προηγείται του Cairoli. Ο αγώνας περιστράφηκε γύρω από την μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ των δύο αναβατών και στο τέλος ο Alessandro Lupino επικράτησε οριακά, σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη νίκη της ημέρας για την ομάδα του Ducati Off-Road και το Desmo 450 MX. Η πρώτη και η δεύτερη θέση του Alessandro του επέτρεψαν να κατακτήσει τη συνολική κατάταξη της ημέρας και επίσης τον οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με δύο αγώνες να απομένουν. Ο Lupino κέρδισε και το βραβείο Holeshot.

Οι ακραίες συνθήκες της πίστας κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους και η συμμετοχή του Tony στον αγώνα Ponte a Egola επέτρεψαν στους μηχανικούς της Ducati να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα για την ανάπτυξη του Desmo450 MX, με σκοπό την έναρξη παραγωγής το 2025. Ο επόμενος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross έχει προγραμματιστεί από τις 31 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου στην πίστα Castiglione del Lago (PG). Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα διακοπών τις επόμενες μέρες, ο Alessandro Lupino και ο Tony Cairoli θα συνεχίσουν ένα έντονο πρόγραμμα δοκιμών τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

2017 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...