MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 στην Ινδονησία Ι ενώ ο Kay de Wolf επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά αγώνες της ΜΧ2.

Κατηγορία MXGP
Μετά τον τραυματισμό του στον προηγούμενο αγώνα στην Maggiora, τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν για την κατάσταση του Jorge Prado, με το περιβάλλον του όμως να μιλάει ότι δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα από την αρχή. Το μεγάλο όμως πρόβλημα του περσινού πρωταθλητή παρέμενε η λάσπη η οποία όποτε έχει εμφανιστεί στο φετινό πρωτάθλημα του στέρησε βαθμούς. Στην πίστα του Lombok μπορεί να μην έβρεξε αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγω τα δεύτερα σκέλη έγιναν με λάσπη λόγω του υπερβολικού ποτίσματος. Ο Prado στο πρώτο σκέλος βρέθηκε από την αρχή στην μάχη της πρώτης θέσης αλλά κανένας δεν μπορούσε να απειλήσει τον jeffrey Herlings που έχει πάρει φόρα στους τελευταίους αγώνες. Στο δεύτερο σκέλος με την λάσπη και πάλι ο Herlings ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο μετά την εκκίνηση αλλά παραδόξως ο Prado ήταν ανταγωνιστικός στο γλιστερό τερέν για πρώτη φορά, μετά τις καλές του επιδόσεις στα βροχερά supercross που συμμετείχε στην αρχή της χρονιάς. Ο Ισπανός πίεσε για να περάσει τον Herlings στον πρώτο γύρο και παραλίγο να πέσει βγαίνοντας εκτός πίστας στην προσπάθεια του αυτή, με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Tim Gajser. Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας έδωσαν σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση που σύντομα έγινε για την πρώτη καθώς ο Herlings έπεσε στον τέταρτο γύρο μένοντας τρίτος, Σαφώς πιο γρήγορος από όλους ο Prado κατάφερε να περάσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Gajser που έπεσε στην προσπάθεια του να ανακόψει την προσπέραση του Ισπανού. Ο Prado(2-1) με την νίκη του πήρε το πρώτο φετινό GP της Ινδονησίας ψαλιδίζοντας την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας. O Herlings(1-2) έχει κάνει σημαντική δουλειά με τις εκκινήσεις του και στους τελευταίους αγώνες είναι πάντα μια απειλή για την νίκη και θα μπορούσε να είχε κερδίσει και αυτό το GP αν δεν έπεφτε τόσο νωρίς. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση περνώντας και αυτός τον Gajser σχετικά νωρίς στο δεύτερο σκέλος. Με καλές εκκινήσεις και ιδιαίτερα μαχητικούς αγώνες ο Calvin Vlaanteren(4-4) κατάφερε να ανεβάσει την πληγωμένη φέτος Yamaha στο βάθρο μετά από πάρα πολύ καιρό. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Gajser(3-5) οι πολλές του πτώσεις στο δεύτερο σκέλος τον έφεραν να χάνει πολλούς βαθμούς τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Με καλές εκκινήσεις αλλά και με λάθη πορεύτηκε στον αγώνα ο Jeremy Seewer(6-3) για την πέμπτη θέση ενώ ο Kevin Horgmo(9-6) επέστρεψε μετά από καιρό στην πρώτη εξάδα.

Κατηγορία ΜΧ2
Πολλές φορές η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση, ειδικά όταν προηγείσαι στην βαθμολογία με περισσότερους από 60 βαθμούς. Όμως στην περίπτωση του Kay de Wolf η υπόθεση είχε λίγο περισσότερο background. Ο μηχανικός του ήταν πρώην μηχανικός του Jeffrey Herlings είχε βιώσει τον όρο “μπορεί να χάσει μόνο από τον εαυτό του” κάτι που δεν θα ήθελε να ζήσει ξανά με τον Kay. Αποκτώντας σημαντική διαφορά από τους τρεις πρώτους αγώνες που κυριάρχησε, ο Ολλανδός μπήκε σε safe mode αποφεύγοντας τις κακοτοπιές γεγονός που τον βοήθησε να αυξάνει χωρίς να ρισκάρει το βαθμολογικό του προβάδισμα. Στους τελευταίους αγώνες όμως ο Kay δείχνει να θέλει να επιστρέψει στις νίκες καθώς είχαν περάσει επτά ολόκληρα GP χωρίς νίκη. Στην Ινδονησία έκανε εύκολη την ζωή του με δύο καλές εκκινήσεις, και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει για την πρώτη θέση. Περνώντας τον Simon Langenfelder ου έπεσε στο πρώτο και τον Lucas Coenen μετά από μάχη στο δεύτερο, κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την τέταρτη φετινή του νίκη στην κατηγορία, αυξάνοντας και πάλι το βαθμολογικό του προβάδισμα που έχει φτάσει στους 66 βαθμούς. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου έγινε πραγματικά σφαγή μέχρι τους τελευταίους γύρους όπου για την δεύτερη θέση νικητής βγήκε ο Andrea Adamo(2-3) που πέρασε στο τελευταίο γύρο τον Mikkel Haarup που αμέσως μετά έπεσε και έμεινε εκτός βάθρου. Χωρίς να έχει συμμετοχή σε αυτό ο Lucas Coenen(7-2) προσπαθούσε να πιάσει τον de Wolf για να ανέβει αυτός στο βάθρο, αν και δεν τα κατάφερε ωστόσο η πτώση του τέταρτου τελικά Haarup(3-5) έφερε τον Lucas στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο αδερφός του Sasha(5-4) με έκτο τον Liam Everts(4-7).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 7/7/2024 Lombok Ινδονησία.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – J.LAWRENCE ΚΑΙ H.DEEGAN ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ SOUTHWICK

To AMA Motocross 2024 πέρασε στον πέμπτο του γύρο από την μοναδική αμμουδερή πίστα του...