AMA MX 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ C.SEXTON

Στο Red Bud και τον έκτο γύρο του AMA Motocross 2024, ξεκίνησε ένα νέο πρωτάθλημα καθώς ο περσινός πρωταθλητής και υπερασπιστής του τίτλου Jett Lawrence αποσύρθηκε από το υπόλοιπο της σεζόν με τραυματισμό, ανοίγοντας τον δρόμο στον Chase Sexton που είχε πάρει φόρα στους τελευταίους αγώνες. Ο Αμερικανός κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη και να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, σε έναν αγώνα σημαντικό για τους συμπατριώτες του, λόγω των εορτασμών της 4ης Ιουλίου. Στα 250 o Chance Hymas κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη παρά την ποινή που δέχτηκε.

Κατηγορία 450
Στον προηγούμενο αγώνα ο C.Sexton είχε βρει την διαχείριση του αγώνα που του ταιριάζει, μια στρατηγική που φαινόταν να αποτελεί απάντηση στην κυριαρχία του Jett Lawrence. Η νίκη του στο δεύτερο σκέλος του Southwick έδειξε ότι η κατάσταση αλλάζει, όμως δεν προλάβαμε να δούμε την συνέχεια καθώς ο Jett τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την υπόλοιπη motocross σεζόν. Με η χωρίς τον Jett, ο Chase δεν άλλαξε στρατηγική. Περίμενε και στα δύο σκέλη να κουραστούν οι αντίπαλοι του, ή να κάνουν λάθος όπως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας αλλά και του πρώτου σκέλους Hunter Lawrence, για να εξαπολύσει την ασταμάτητη(όπως δείχνει) αντεπίθεση του για την τελική επικράτηση. Ο Sexton με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη του Red Bud προσφέροντας μια αμερικανική νίκη στους συμπατριώτες του για να γιορτάσουν την εθνική τους επέτειο της 4ης Ιουλίου. Στο βάθρο τον ακολούθησε ο red neck και hard core Αμερικανός Aaron Plessinger(4-2) που έδωσε σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη για την δεύτερη θέση της ημέρας. Ο Hunter Lawrence(2-4), προσπάθησε να υπερασπιστεί την πρωτοπορία του στην βαθμολογία αλλά στο πρώτο σκέλος η πίεση του Sexton τον έφερε στην δύσκολη θέση της πτώσης ενώ στο δεύτερο σκέλος δεν είχε την εκκίνηση για να βρεθεί μπροστά. Τερμάτισε στην τρίτη θέση, πέφτοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πολύ κοντά στο πρώτο του φετινό βάθρο βρέθηκε ο Jason Anderson(5-3) προσπαθώντας να πάρει την νίκη του δεύτερου σκέλους μετά την πολύ καλή του εκκίνηση όμως δεν είχε απάντηση για τους αναβάτες της ΚΤΜ Sexton και Plessinger, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση της ημέρας. Με καλές εκκινήσεις και έξυπνους αγώνες ο Justin Cooper(3-6) κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ ο την πρώτη του φετινή εμφάνιση στην πρώτη εξάδα έκανε ο Malcolm Stewart(6-7).

Κατηγορία 250
Για την επικράτηση σε αυτόν τον αγώνα έγινε πραγματικά σφαγή καθώς τους πέντε πρώτους χώρισαν τελικά πέντε βαθμοί και ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς, αν η ποινή για παράβαση κίτρινης σημαίας στον τελικό νικητή Chance Hymas, επιβάλλονταν στους βαθμούς του αγώνα και όχι του πρωταθλήματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή όπου ο Chance Hymas κατάφερε να πάρει και τις δύο εκκινήσεις αλλά στο πρώτο σκέλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση των Ty Masterpool και Hayden Deegan που πάλεψαν μέχρι την γραμμή του τερματισμού για την νίκη. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Hymas(4-1) έφυγε μπροστά με τον ομόσταυλό του στην Honda Jo Shimoda, οι οποίοι κράτησαν δυνατό ρυθμό μέχρι τον τερματισμό κάνοντας το ένα-δύο στο σκέλος. Με αυτόν τον τρόπο ο Humas κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στην κατηγορία, και παρά την ποινή πέντε βαθμών που δέχτηκε στην βαθμολογία για παράβαση κίτρινης σημαίας ανέβηκε στην δεύτερη θέση περνώντας τον Tom Vialle. Μετά την νίκη του στο πρώτο σκέλος ο Masterpool(1-5) δεν είχε καλή εκκίνηση στο δεύτερο, και χρειαζόταν καλύτερο τερματισμό από την τέταρτη θέση για να πάρει τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Η πέμπτη θέση του δεύτερου σκέλους ήταν αρκετή για την δεύτερη θέση της ημέρας αφήνοντας τρίτο τον Shimoda(5-2) που ανεβαίνει θέσεις αργά αλλά σταθερά στην βαθμολογία. Αν και βρέθηκε σε καλή θέση στο πρώτο σκέλος, ο Vialle(3-4) στην προσπάθεια του να περάσει τον Hymas, είχε μια πτώση που σε συνδυασμό με την κακή του εκκίνηση στο δεύτερο, δεν του επέτρεψε να ελπίζει για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Ο Γάλλος δεν ήταν ο μόνος που είχε προβλήματα καθώς και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Deegan(2-6) δεν είχε καλές εκκινήσεις και δυσκολεύτηκε να ανέβει θέσεις. Κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση χωρίς όμως να μειωθεί σημαντικά(ένας βαθμός) το προβάδισμα του στην βαθμολογία. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Levi Kitchen(6-3) που δεν έχει την ανάλογη ταχύτητα από αυτή που είχε κατά την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 13/7/2024 Spring Creek MI.

2053 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – O H.DEEGAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΝΤΕΦΕΡ ΜΕ ΤΟΝ T.VIALLE ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ WASHOUGAL

Στον όγδοο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2024 παραλίγο να είχαμε την μεγάλη ανατροπή στα 250...