ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΧ JUNIOR 2024 – ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους έφηβους αναβάτες στον πλανήτη κατευθύνονται στο Circuit Kamperweg Heerde στην καρδιά της Ολλανδίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross FIM αυτό το Σαββατοκύριακο, και ενώ έχουμε δει επιτυχημένες διοργανώσεις στη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία τα τελευταία χρόνια, Ο ολλανδικός χώρος, σε ένα κλασικό αμμώδες δάσος, έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον πολλών ελπιδοφόρων νεαρών αναβατών που όλοι ελπίζουν να προωθήσουν το όνομά τους ως την μελλοντική προοπτική στο άθλημα.

Σχεδόν 300 αναβάτες από 40 ξεχωριστές χώρες ανάμεσα τους και εννέα Έλληνες, συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτό το Σαββατοκύριακο, με αναβάτες από κάθε ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων συμμετοχών από ΗΠΑ, Κολομβία, Εκουαδόρ, Κόστα Ρίκα, Ουγκάντα, Νότια Αφρική, Ιράν, Μαλαισία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία . Συγκεντρώνονται σε ένα εξαιρετικά επαγγελματικό σιρκουί που έχει δει αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Sidecarcross τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει φιλοξενεί επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior το 2008, όταν ένα παιδί από την Ολλανδία ονόματι Jeffrey Herlings πήρε τον τίτλο των 85cc! Ο Γάλλος Dylan Ferrandis ανέβηκε επίσης στο βάθρο εκείνη την ημέρα και την κατηγορία των 125cc κέρδισε ο Matis Karro, με τον σημερινό αναβάτη της Fantic Factory, Glenn Coldenhoff τρίτο!

Οι μακροχρόνιοι λάτρεις του αθλήματος θα δουν γνωστά επώνυμα καθώς έρχεται η επόμενη γενιά αναβατών, όπως οι Bervoets, Gundersen, Leok, Van Drunen και Townley! Οι ντόπιοι θεατές θα έχουν επίσης πολλά αγαπημένα παιδία να παροτρύνουν, καθώς κανείς δεν απολαμβάνει τόσο το πλεονέκτημα έδρας όσο οι Ολλανδοί αναβάτες με το αμμώδες έδαφος της περιοχής τους, οπότε αναζητήστε τοπικούς ήρωες όπως ο Dani Heitink, ο Gyan Doensen, ο Dean Gregoire και ο Dex van den Broek για να έχουν τους οπαδούς πίσω τους!

Ενώ οι μεμονωμένοι νικητές θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Junior στις αντίστοιχες κατηγορίες, υπάρχει επίσης μια συνολική ομαδική νίκη που κέρδισε πέρυσι η Ιταλία, με την Ολλανδία να βρίσκεται σε δεύτερη μπροστά από τη Γαλλία. Σίγουρα οι τοπικοί οπαδοί θα κάνουν κάποιο θόρυβο για να προτρέψουν την ομάδα τους να πάει καλύτερα στο Heerde!

Φέτος, η κατηγορία 125cc διαθέτει μια απίστευτη σύνθεση που περιλαμβάνει ολόκληρη την πρώτη δεκάδα του τρέχοντος EMX125 Presented by FMF Racing Championships, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου της σειράς Ούγγρου Noel Zanocz για την ομάδα Fantic Factory Racing EMX125 και του ομόσταυλου του του Simone Mancini, ο οποίος βρίσκεται τρίτος στο EMX125 και ήταν τρίτος στην περσινή διοργάνωση World Juniors. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι ο τοπικός ήρωας και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior 2022 85cc Gyan Doensen θα τραβήξει τις πιο δυνατές επευφημίες από το πλήθος! Ο πιο αμμώδης αγώνας της χρονιάς στο EMX125 μέχρι στιγμής ήταν στη Σαρδηνία και ήταν οι Zanocz, Doensen με την γαλλική Yamaha hotshot Mano Faure να ανεβαίνουν στο βάθρο εκεί!

Εκτός από τα καθιερωμένα φαβορί των 125cc, ολόκληρη η πρώτη τριάδα των περσινών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων 85cc είναι επίσης στο φετινό πεδίο των 125cc! Αυτό περιλαμβάνει τον Πρωταθλητή Dani Heitink, ο οποίος μένει λιγότερο από μία ώρα από το φετινό χώρο διεξαγωγής, και έναν από αυτούς τους διάσημους γιους, τον Jarne Bervoets, ο οποίος κέρδισε τον δεύτερο αγώνα στη Ρουμανία την περασμένη σεζόν και βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα στην EMX125 φέτος. Ο Ολλανδός άσος Dean Gregoire ήταν τρίτος στα 85cc πέρυσι και σημείωσε βαθμούς και στη Σαρδηνία. Ο περσινός Βρετανός πρωταθλητής 85cc Josh Vail ήταν επίσης γρήγορος στο ντεμπούτο του στο EMX125 στη Σαρδηνία και θα μπορούσε να προκαλέσει μια έκπληξη για την SJP Moto KTM, όπως και ο εγχώριος αντίπαλός του, ο Jamie Keith που είναι αναβάτης της Yamaha! Ο περσινός πρωταθλητής EMX85, ο Ιταλός Nicolo Alvisi, θα προσπαθήσει και αυτός για την δόξα στην άμμο!

Μεταξύ των αναβατών από το εξωτερικό είναι ο ταλαντούχος Koby Hantis, νέος από την κατάκτηση του Αυστραλιανού Πρωταθλήματος MX3 για αναβάτες ηλικίας 14 έως 18 ετών, αν και έχει συνηθίσει σε μια τετράχρονη Yamaha 250 κ.εκ. Οι ΗΠΑ εκπροσωπούνται από τον Brennon Harrison, ο οποίος τερμάτισε 6ος στο περσινό πρωτάθλημα νέων της Loretta Lynn πέρυσι, και ο Chace Lawton έχει επίσης σημειώσει σημαντική άνοδό στις τάξεις των νέων. Οι Νοτιοαφρικανοί teamsters Trey Cox και Tristan Durow προέρχονται και οι δύο από ισχυρές οικογένειες MX και έχουν κερδίσει στα εθνικά τους Πρωταθλήματα φέτος.

Η κατηγορία των 85cc κατέχει τη μεγαλύτερη είσοδο του Σαββατοκύριακου, με 108 αναβάτες να θέλουν όλοι να προκριθούν στους κύριους αγώνες! Με τους τρεις πρώτους της περσινής χρονιάς να ανεβαίνουν, η νέα γενιά θα προσπαθήσει για να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις, και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τις ελπίδες τους στην κατηγορία! Στον ημιτελικό EMX85 της Νοτιοδυτικής / Νοτιοανατολικής ζώνης κυριάρχησε στις αρχές Ιουνίου ο Ιταλός Andrea Uccellini, μπροστά από τους Γάλλους νεαρούς Kenzo Ferez και Leo Diss-Fenard. Ο Βρετανός σταρ Hayden Statt κέρδισε τον Ημιτελικό της Βορειοανατολικής/Βορειοδυτικής ζώνης στη Λιθουανία την προηγούμενη εβδομάδα και ηγείται της εθνικής του σειράς από τον Alfie Geddes-Green, ο οποίος έχει πολλές νίκες σε αγώνες παραλίας στο όνομά του, οπότε θα είναι σαν στο σπίτι του στην άμμο! Οι νικητές του αγώνα στη Λιθουανική διοργάνωση, ο Lucas Leok από την Εσθονία (και μια άλλη μεγάλη οικογένεια MX!), και ο Λετονός Jekabs Hudolejs θα πρέπει να είναι επίσης φαβορί, με τον Leok να αναζητά τον δεύτερο τίτλο του World Juniors αφού πήρε την έκδοση του 2022 στα 65cc!

Μεταξύ των φιλόδοξων αναβατών είναι ο Seth Thomas, ο Αυστραλός Πρωταθλητής 85cc, και ο εθνικός Πρωταθλητής της Νέας Ζηλανδίας Levi Townley, του οποίου ο μικρότερος αδερφός Jaggar είναι επίσης στην κατηγορία (το ζευγάρι είναι 14 και 12 ετών). Ο Levi τερμάτισε τέταρτος στη σειρά Aussie, οπότε θα έπρεπε να έχει καλό ρυθμό καθώς και τις γνώσεις του διάσημου πατέρα του Ben, για να τον οδηγήσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα! Οι ΗΠΑ φέρνουν τον πολλαπλό νικητή των Loretta, Easton Graves, ο οποίος ήταν δεύτερος στα 65cc World Juniors πέρυσι και έφερε την ταχύτητά του στη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής 65cc Evan Frost δείχνει επίσης ανταγωνιστικός στην άνοδό του στην κατηγορία 85cc.

Η κατηγορία των 65 κυβικών είναι συνήθως μια εξαιρετικά απρόβλεπτη υπόθεση, καθώς οι νεότεροι αναβάτες χαίρονται από το γκάζι αναζητώντας την πρώτη τους γεύση από μετάλλια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος! Ο ημιτελικός Νοτιοανατολικής / Νοτιοδυτικής EMX65 είδε μια καθαρή νίκη για τον Κροάτη αναβάτη Roko Ivandici, αν καιι τα παιδιά της Γαλλίας γέμισαν το βάθρο με τους Timotei Cez και Mathys Agullo. Ο ημιτελικός EMX65 North-East / North West είδε δύο Βρετανούς αναβάτες να κερδίζουν τους αγώνες, με το σχήμα των Cohen Jagielski και Jett Gardiner, αν και τη συνολική νίκη πήρε ο Γερμανός αναβάτης της Husqvarna, Luca Nierychlo. Ένας άλλος Βρετανός, ο John Slade, ήταν απίστευτος στη σειρά Arenacross το χειμώνα και θα μπορούσε πραγματικά να κάνει την έκπληξη, αλλά οι αναβάτες από το εξωτερικό θα είναι μια τεράστια απειλή για τις θέσεις του βάθρου!

Ο Jaydin Smart ηγείται της κατηγορίας για τους Αμερικανούς αφού κέρδισε στο Loretta Lynn’s το 2023, επομένως θα αναζητήσει μεγάλη επιτυχία πριν ανέβη στα 85cc, και ο Νεοζηλανδός Nico Verhoeven επίσης ακονίζει τις ικανότητές του στις ΗΠΑ. Ο Lewis-Jay Carafa και ο Mason Ezergailis κατέκτησαν την πρώτη και τρίτη θέση στην εθνική τους σειρά 65cc της Αυστραλίας νωρίτερα μέσα στη χρονιά, οπότε θα ελπίζουν επίσης να εκπροσωπηθούν με πράσινο και χρυσό στο Heerde!

Αργότερα σήμερα το απόγευμα, μια Τελετή Openin στην πίστα θα ξεκινήσει επίσημα αυτό το σπουδαίο γεγονός με την επίσημη παρουσίαση των αναβατών και της ομάδας που θα διαγωνιστούν για τη γενική κατάταξη της χώρας τους.

Δείτε παρακάτω τους εννέα Έλληνες που θα αγωνιστούν στον αγώνα:

 Junior 65
1ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
3ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΗΣ
4ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΓΚΟΛΗΣ
5ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
 Junior 85
1ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΑΛΙΩΤΗΣ
3ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΟΣ
 Junior 125
1ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
2040 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JUNIOR 2024 – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Motocross 2024 FIM Junior και ο Νικητής Παγκοσμίου Κυπέλλου στέφθηκαν σήμερα στο...