AMA MX 2024 – ΞΥΠΝΗΣΕ Ο L.KITCHEN ΣΤΟ SPRING CREEK…BACK TO BACK Ο C.SEXTON

Παρά τις κακές του εκκινήσεις στον έβδομο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2024, o Chase Sexton κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της μεγάλης κατηγορίας όπως επίσης με δύο νίκες έφυγε από το Spring Creek και ο Levi Kitchen κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα στα 250.

Κατηγορία 450
Με τον γνωστό τρόπο που κέρδισε φέτος τα προηγούμενα σκέλη, ο Chase Sexton κέρδισε και στο Spring Creek της Minesotta, στρίβοντας προσεκτικά στην πρώτη στροφή μετά τις δύο εκκινήσεις και αργά αλλά σταθερά ανέβηκε θέσεις στα δύο σκέλη, για να πάρει δύο καρό σημαίες στο τέλος της ημέρας. Τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας προσπάθησαν να περιορίσουν τόσο ο Hunter Lawrence όσο και ο Justin Cooper αλλά κανένας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Sexton στους τελευταίους γύρους. Ο H.Lawrence(2-2) είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη, φύλαξε δυνάμεις οδηγώντας το πρώτο σκέλος, για να αντισταθεί στην αναμενόμενη επίθεση του Chase, ενώ στο δεύτερο προσπάθησε να απομακρυνθεί πιέζοντας τον πρωτοπόρο Cooper. Παρά την βροχή που έπεφτε στο τέλος του αγώνα ο Hunter δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση που θα του έδινε την νίκη, ανεβαίνοντας τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η επιλογή του να μην βάλει στο πρώτο σκέλος το ειδικό scoop ελαστικό που κυρίως χρησιμοποιείται στην άμμο, ο Cooper(5-3) δεν είχε καλή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Στο δεύτερο σκέλος η ομάδα του τον έπεισε να το βάλει με αποτέλεσμα να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει το σκέλος για αρκετούς γύρους. Η τρίτη θέση ήταν αρκετή για να τον τοποθετήσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, φέρνοντας τους δύο “rookies” της κατηγορίας στην δεύτερη και τρίτη θέση! Καλές εκκινήσεις και μάχες για το βάθρο έδωσε ο Aaron Plessinger(3-5), μια πτώση όμως στο δεύτερο σκέλος τον έφερε στην τέταρτη θέση. Μάχες για το βάθρο έδωσε και ο Jason Anderson(4-4) πριν αρχίσουν τα λάθη να ανακόπτουν τον ρυθμό του, βάζοντας τον στην πέμπτη θέση της ημέρας ενώ και ο έκτος τελικά Dylan Ferrandis(6-6) διεκδίκησε την θέση του στην πρώτη εξάδα με επιτυχία.

Κατηγορία 250
Ο αγώνας του Spring Creek ήταν ανατρεπτικός για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, όλοι έχασαν βαθμούς και κάποιοι αντιμετωπίζουν πλέον, και τραυματισμούς. Μακριά όμως από όλα αυτά ήταν ο Levi Kitchen που πήρε την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και απέφυγε την μεγάλη πτώση της πρώτης στροφής στο δεύτερο σκέλος, βάζοντας υποψηφιότητα για την νίκη του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος, έχασε νωρίς την μάχη της πρώτης θέσης από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Haiden Deegan αλλά λίγους γύρους μετά επέστρεψε με την πτώση του Deegan να του δίνει την πρωτοπορία και τελικά την νίκη αφού κατάφερε να κρατήσει πίσω του στο τέλος τους Tom Vialle, Jo Shimoda και Deegan που τον πίεζαν. Στο δεύτερο σκέλος η βροχή και η πτώση στην πρώτη στροφή όπως είπαμε ανακάτεψαν την τράπουλα με τον 17χρονο Casey Cochran να φεύγει μπροστά και να οδηγεί τον αγώνα για αρκετούς γύρους. Ο Deegan συγκρούστηκε με τον Chance Hymas στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα να πέσει ο Deegan, και παρότι δεν έπεσε, να τραυματιστεί στον αστράγαλο ο Hymas εγκαταλείποντας τον αγώνα. Στην προσπάθεια του να πάρει την πρωτοπορία, πτώση είχε και ο Vialle πληγώνοντας την μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να περάσει από τα pits, χάνοντας χρόνο και θέσεις. Χρόνο όμως σίγουρα δεν έχασε ο Kitchen που από την έβδομη θέση αργά αλλά σταθερά, ανέβαινε θέσεις και στο τέλος κατάφερε να πιάσει τον Cochran για να τον περάσει στους τελευταίους γύρους. Η πρώτη φετινή νίκη του Kitchen και μάλιστα διπλή, μαζί με το χάος των πρωτοπόρων της βαθμολογίας τον έφερε κατευθείαν στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πενήντα έναν όμως βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Haiden. Ο Deegan(3-4) με πληγωμένη εξάτμιση μετά την πτώση του και ξεκινώντας τελευταίος το δεύτερο σκέλος , κατάφερε εντυπωσιακά να ανέβει θέσεις φτάνοντας μέχρι και την τέταρτη στους τελευταίους γύρους, γεγονός που τον έφερε στην δεύτερη θέση του βάθρου. Από την άλλη μερία του βάθρου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί ένας συνομήλικός του και γνωστός του αντίπαλος από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ο Casey Cochran(9-2) επιτυχία που αποτελεί το πρώτο βάθρο του νεαρού στην επαγγελματική του καριέρα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Max Anstie(7-3) με τον Βρετανό να είναι στο στοιχείο του στην λάσπη του δεύτερου σκέλους, μια συμμετοχή που έγινε εφικτή καθώς η προηγούμενη ομάδα του έλυσε νωρίτερα το συμβόλαιο του, για να μπορεί να συμμετάσχει με την Star Racing Yamaha στο φετινό AMA Motocross. Την πρώτη του φετινή εμφάνιση στην πρώτη εξάδα έκανε ο πέμπτος Dilan Schwartz(10-6) όπως επίσης και ο έκτος Rider DiFrancesco(12-5).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 20/7/2024 Washougal WA.

2040 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JUNIOR 2024 – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Motocross 2024 FIM Junior και ο Νικητής Παγκοσμίου Κυπέλλου στέφθηκαν σήμερα στο...