AMA MX 2024 – O H.DEEGAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΝΤΕΦΕΡ ΜΕ ΤΟΝ T.VIALLE ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ WASHOUGAL

Στον όγδοο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2024 παραλίγο να είχαμε την μεγάλη ανατροπή στα 250 με την μη συμμετοχή του Haiden Deegan που όμως δεν έγινε ποτέ, με τον νεαρό να κερδίζει μια νίκη στην Washougal που την χρώσταγε! Ο Chase Sexton δεν απογοήτευσε τα προγνωστικά, απογοήτευσε όμως τους Aaron Plessinger και Jason Anderson που βρέθηκαν πολύ κοντά στην πρώτη τους φετινή νίκη σε σκέλος.

Κατηγορία 450
Στρατηγική που κερδίζει δεν αλλάζει και φαίνεται ότι ο Sexton(1-1) ακολουθεί στρατιωτική πειθαρχία στο πρόγραμμα του σε κάθε αγώνα. Και πάλι δεν είχε καλές εκκινήσεις ή μάλλον φρόντισε να μην μπλέξει σε περιπέτειες στις εκκινήσεις, δίνοντας όμως αρκετό χώρο στους πρωτοπόρους και τον δύο σκελών. Σταδιακά ανέβηκε θέσεις και πλησίασε τους Aaron Plessinger στο πρώτο σκέλος και Jason Anderson στο δεύτερο για να τους πάρει την πρωτοπορία, και τελικά τις νίκες στα σκέλη. Με επτά σερί νίκες στα τελευταία σκέλη του πρωταθλήματος ο Sexton κατάφερε να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 28 βαθμούς με τρεις γύρους να απομένουν. Σε ακόμα έναν αγώνα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου του σκέλους στην μεγάλη κατηγορία βρέθηκε ο Plessinger(2-3) όμως ο ομόσταυλος του στην Red Bull KTM τον πίεσε με αποτέλεσμα να έχει ένα σβήσιμο της μοτοσυκλέτας του χάνοντας την πρώτη θέση. Ο Plessinger επέστρεψε δυνατά στο δεύτερο αν και δεν οδήγησε το σκέλος αυτή τη φορά, για να πάρει την δεύτερη θέση στο σύνολο της ημέρας. Ο Anderson(4-2) ψάχνει το βάθρο σε κάθε αγώνα και τελευταία δείχνει άνετος με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του γεγονός που τον έφερε να οδηγεί το δεύτερο σκέλος και να προσπαθεί να κρατήσει πίσω του τον νικητή του αγώνα Sexton. Στο τέλος κατέλαβε την τρίτη θέση του βάθρου χωρίς όμως να κερδίσει το πολυπόθητο σκέλος. Για πρώτη φορά φέτος ο Hunter Lawrence(5-4) δεν ανέβηκε στο βάθρο, αποτέλεσμα κυρίως της μεγάλης του προσπάθειας να κρατήσει πίσω του τον Sexton που μάλιστα του επέφερε και μια πτώση. Ο δεύτερος της βαθμολογίας τερμάτισε στην τέταρτη θέση παραμένοντας όμως στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με μεγάλη διαφορά. Στον αγώνα και στην βαθμολογία πίσω του βρίσκεται ο άλλος “rookie’ της κατηγορίας ο Justin Cooper(3-7) που είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη όμως έκανε πολλά λάθη που τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση. Μέτριες εκκινήσεις και σταθεροί αγώνες για τον Dylan Ferrandis(6-6) της έκτης θέσης.

Κατηγορία 250
Την τελευταία στιγμή κατάφερε να κάνει το ταξίδι για την Washougal ο Heiden Deegan καθώς είχαν ακυρωθεί πολλές πτήσεις και η οικογένεια του κατάφερε να νοικιάσει ιδιωτικό Jet για να συμμετάσχει στον αγώνα. Το ταξίδι του κόστισε όσο το πριμ της νίκης στον αγώνα και όπως είναι λογικό ήταν η νίκη που χρωστούσε στον τραπεζικό του λογαριασμό. Το ίδιο όμως φαίνεται ότι είχε λογαριάσει και ο Tom Vialle που στην Washougal έδειξε ότι ήθελε την νίκη και μόνο την νίκη καθώς τα περιθώρια στενεύουν και ο Γάλλος δεν μειώνει την βαθμολογική του απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας. Και στα δύο σκέλη οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος έφυγαν μπροστά με τον Vialle να έχει τον πρώτο λόγο. Στο πρώτο σκέλος ο Heiden(2-1) είχε μια μικρή πτώση που έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει μπροστά ο Vialle(1-2) ενώ στο δεύτερο ο 17χρονος κατάφερε νωρίς να κάνει μια αποφασιστική κίνηση για να περάσει μπροστά και να κερδίσει το σκέλος και τον αγώνα. Ο Vialle ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, βλέποντας την διαφορά του στην κατάταξη του πρωταθλήματος να μένει σταθερή στους 54 βαθμούς. Μετά από μέτριες εκκινήσεις και πολύ καλούς αγώνες ο Jo Shimoda(3-3) κατάφερε να τερματίσει και στα δύο σκέλη στην πρώτη τριάδα για την τρίτη θέση του αγώνα. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πραγματοποίησε ο Ryder Di Francesco(4-6) ενώ στην πέμπτη θέση τον ακολούθησε ο ομόσταυλος του στην Troy Lee Designs GASGAS Pierce Brown(6-5). Την εξάδα συμπλήρωσε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Levi Kitchen(12-4) μετά από καταστροφική εκκίνηση στο πρώτο σκέλος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 10/8/2024 Unadilla NY.

2053 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΓΙΑ K.DE WOLF KAI T.GAJSER…ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥΣ Ο Π.ΚΟΥΖΗΣ!

To καθιερωμένο Loket αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση για όλους τους αναβάτες και εξαίρεση δεν αποτέλεσε...