MXGP 2024 – ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο R.FEBVRE ΣΤΗΝ KAWASAKI

Ο Romain Febvre και η Kawasaki Racing Team MXGP, οι οποίοι έχουν ήδη απολαύσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MXGP από το 2020, θα συνεχίσουν μαζί για άλλα δύο χρόνια.

Από τότε που εντάχθηκε στην Kawasaki πριν από πέντε χρόνια, ο Romain ήταν ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στη μακρά ιστορία της Kawasaki Racing Team στην κατηγορία MXGP, κερδίζοντας ασημένια μετάλλια τόσο το 2021 όσο και το 2023. Η περασμένη σεζόν είχε μεγάλη επιτυχία, o Γάλλος, ο οποίος θα γίνει τριάντα τριών ετών τον Δεκέμβριο, κέρδισε έξι GP και ανέβηκε στο βάθρο σε δεκατρείς γύρους της σειράς! Ξεκίνησε το 2024 με τον ίδιο δυναμισμό, συγκεντρώνοντας έξι βάθρα από τους πρώτους επτά γύρους μέχρι που ένας τραυματισμός στον αντίχειρα κατά τη διάρκεια του γαλλικού GP τον ανάγκασε να χάσει αρκετούς γύρους και να αφήσει την μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο. Ήδη επέστρεψε στο βάθρο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Lommel στο Βέλγιο στον δεύτερο μόλις αγώνα του από την επιστροφή του, ο Romain έδειξε για άλλη μια φορά πόσο ανταγωνιστικός παραμένει στο KX450-SR που έχει αναπτύξει μαζί με την ομάδα KRT και τους μηχανικούς της Kawasaki. Χάρη σε αυτή την επιτυχημένη συνεργασία θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP του 2025 και του 2026 με υψηλούς στόχους και τη θρυλική αγωνιστικότητα του.

Romain Febvre: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσω για δύο ακόμη χρόνια με την Kawasaki. γνωριζόμαστε πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε ξανά για τον τίτλο, όπως κάναμε φέτος μέχρι τον τραυματισμό που με ανάγκασε να χάσω αρκετούς γύρους. Οι τραυματισμοί μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν το κίνητρό σου, αλλά έδειξα τόσο το 2022 όσο και φέτος ότι μπορώ να παλέψω για νίκες και βάθρα όταν επιστρέψω. Σίγουρα μπορεί να μην συνέχιζα την καριέρα μου αν δεν ήμουν ανταγωνιστικός, αλλά το κίνητρό μου εξακολουθεί να υπάρχει καθώς ξεκίνησα να αγωνίζομαι στο motocross αργότερα από τους περισσότερους αντιπάλους μου. Έχουμε υπογράψει μια νέα διετής συμφωνία. για μένα αυτό ήταν σημαντικό καθώς θέλω να είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στους αγώνες την επόμενη σεζόν. Όλοι γνωρίζουν πόσο άνετα νιώθω στο KX450-SR και πώς μοιράζομαι τους ίδιους στόχους με την ομάδα, οπότε ας πάμε για δύο ακόμη καμπάνιες.»

Shigemi Tanaka, Γενικός Διευθυντής, Διεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων, Kawasaki Motors, Ltd. “Για την Kawasaki και τις φιλοδοξίες μας για το λιανικό εμπόριο και τους αγώνες εκτός δρόμου, αυτά είναι σπουδαία νέα. Ο Romain γνωρίζει και κατανοεί πλήρως τις δυνατότητες νίκης σε αγώνες των μηχανημάτων KX και είμαστε Χαιρόμαστε που θα συνεχίσουμε να τον έχουμε όχι μόνο στην μπάρα της εκκίνησης και στο βάθρο, αλλά και ως βασικό μέρος της εξέλιξης των σημερινών και μελλοντικών μοντέλων KX που θα εμφανίζονται στις αντιπροσωπείες της Kawasaki.”

Antti Pyrhönen (μάνατζερ ομάδας KRT): “Είμαστε πραγματικά περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία με τον Romain· είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς. Ο Romain ήταν ήδη στην ομάδα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη, ξέρει την ομάδα, ξέρει τις μοτοσυκλέτες, και εκπροσωπεί τις αξίες της Kawasaki με τον καλύτερο δυνατό τρόπο … είναι σκληρός και αφήνει τα αποτελέσματα να μιλήσουν. Αυτός είναι ένας πραγματικός μαχητής και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που θα μείνει. Δύο χρόνια με την ομάδα δεν είναι πράγματι ένας παράγοντας που πιστεύω ότι είναι για πάντα νέος τη σεζόν που σημείωσε έξι βάθρα στα πρώτα επτά GP, αυτό ήταν το καλύτερο ξεκίνημα ολόκληρης της καριέρας του και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει την ίδια πείνα όσο ποτέ».

Steve Guttridge (Διευθυντής Σχεδιασμού Αγώνων, Kawasaki Motors Europe): “Ο Romain έχει τώρα μια μακρά ιστορία με την Kawasaki· είναι πραγματικά μέρος της οικογένειας. Το να μείνει μαζί μας δείχνει τη δέσμευση και από τις δύο πλευρές να συνεχίσουν την αποστολή για να κερδίσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μου έλεγε πάντα ότι λατρεύει τη μοτοσυκλέτα και για αυτόν, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”

2074 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΟΥΗΔΙΑ

Ο 15ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 ολοκληρώθηκε στην Σουηδία και παρακάτω μπορείτε να...