MXGP 2024 – ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ J.PRADO ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

Ο 15ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 πέρασε από την Σουηδία και την ιστορική πίστα της Uddevalla όπου για πρώτη φορά στις 45 νίκες της καριέρας του, ο Jorge Prado κατάφερε να συμπεριλάβει και αυτόν τον αγώνα, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και στα δύο σκέλη. Στην ΜΧ2 ο Lucas Coenen κυριάρχησε μειώνοντας την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία MXGP
Οι σκληρές ξερές συνθήκες που επικράτησαν στην Σουηδία ήταν από ότι φαίνεται αυτό που ήθελε ο Jorge Prado(1-1) για να επιστρέψει στις νίκες και να βάλει στην λίστα των νικηφόρων GP την πίστα της Uddevalla. Μετά από ένα μέτριο προκριματικό σκέλος το Σάββατο, ο Ισπανός μεταμορφώθηκε την Κυριακή και παρά την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος που τον έφερε να ξεκινάει έξω από την πρώτη δεκάδα, κατάφερε να φτάσει τον πρωτοπόρο του αγώνα και της βαθμολογίας Tim Gajser στον 13ο γύρο. Με μια τολμηρή κίνηση, του απέσπασε την πρώτη θέση, οδηγώντας μέχρι τον τερματισμό το υπόλοιπο σκέλος. Στο δεύτερο, η καλή του εκκίνηση και διαχείριση τον έφερε διπλό νικητή του αγώνα, μειώνοντας στους 17 βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο T.Gajser(2-3), δείχνοντας λίγο κουρασμένος μετά από μια περίοδο τρομερής φόρμας στους προηγούμενους αγώνες, αλλά είχε βαθμούς να δώσει στην Σουηδία διαχειρίζοντας μια κακή μέρα. Αυτός που ήθελε και είχε ανάγκη βαθμολογικά την νίκη διανύοντας μια εκπληκτική περίοδο ήταν ο Jeffrey Herlings(4-2) αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του καθώς έπεσε στη εκκίνηση του πρώτου σκέλους και είχε μια έξοδο στον πρώτο γύρο του δεύτερου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Κυνήγησε τον Prado στο δεύτερο σκέλος, όμως ο Ισπανός όπως είπαμε ήταν σε φοβερή μέρα και έλεγχε τον αγώνα. Ο Ολλανδός τερμάτισε στην τρίτη θέση με τον Romain Febvre(3-4) να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μετά από μέτρια εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Calvin Vlaanteren(6-5) κερδίζοντας την έντονη μάχη με τον έκτο Jeremy Seewer(4-8).

Κατηγορία ΜΧ2
Με 65 βαθμούς πρωτοπορία έφτασε στην Σουηδία ο Kay de Wolf γεγονός που σίγουρα δεν άρεσε στον κάτοχο της δεύτερης θέση και ομόσταυλο του στην Nestaan Husqvarna Lucas Coenen. O Βέλγος δεν είχε απάντηση για την επικράτηση του Wolf στο προκριματικό σκέλος αλλά την Κυριακή, με δύο καλές εκκινήσεις, παραμέρισε γρήγορα τον Simon Langenfelder για την πρώτη θέση και στις δύο περιπτώσεις, και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ στον δρόμο του για ακόμα μια διπλή φετινή του νίκη. Θυμίζοντας τον παλιό καλό του εαυτό, ο περσινός πρωταθλητής Andrea Adamo(4-2) διεκδίκησε το βάθρο και κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από αρκετό καιρό. Καλές εκκινήσεις και σταθεροί αγώνες για τον Simon Langenfelder(3-3) της τρίτης θέσης ενώ ο Mikkel Haarup(2-6) προσπάθησε να επαναλάβει το βάθρο της Triumph μένοντας όμως τέταρτος. Σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ο de Wolf(7-4) δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, με τον Liam Everts(5-5) να πληρώνει τα λάθη του με την έκτη θέση της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 18/8/2024 Arnem Ολλανδία.

2078 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ JO SHIMODA…ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ!

Στον ένατο γύρο του AMA Motocross 2024 στην Unadilla οι αναβάτες της Honda HRC είχαν...