MXGP 2024 – ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΜΜΟ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟY Ο J.HERLINGS!

Με μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση σε αμμουδερό τερέν, ο Jeffrey Herlings κατάφερε να πάρει τον 16ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 μέσα στο σπίτι του στο Arnem της Ολλανδίας. Στην MX2 o Lucas Coenen πήρε την ρεβάνς του Lomel από τον μεγάλο του αντίπαλο Kay de Wolf.

Κατηγορία MXGP
Μετά το Lommel λίγο πολύ όλοι περίμεναν τον Jeffrey Herlings να μην έχει αντίπαλο στον τοπικό του αγώνα και την άμμο του Arnem, ίσως μόνο τον κακό του εαυτό. Ο Ολλανδός όμως φρόντισε να τον αφήσει στην Σουηδία και με ακόμα μια φετινή εκπληκτική εμφάνιση κέρδισε, το GP της πατρίδας του. Νίκη που δεν ήρθε εύκολα καθώς ο “Bullet” ξεκίνησε δέκατος στο πρώτο σκέλος και είχε δουλειά να κάνει με το καλημέρα. Κατάφερε όμως σύντομα να φτάσει την πρώτη τριάδα των Tim Gajser, Glenn Coldenhoff και Jorge Prado, τους οποίους πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Στο δεύτερο σκέλος, βρέθηκε από την αρχή μπροστά και περνώντας ξανά τους Coldenhoff, Gajser και Prado, κατάφερε να πάρει με διαφορά το σκέλος φεύγοντας με διπλή νίκη από την Ολλανδία. Για την μάχη της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος ο Prado(2-2) έκανε ακόμα μια σημαντική κίνηση, προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον Herlings ώστε να μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση του από την κορυφή όμως στο τέλος κράτησε ζωντανή την μεγάλη εικόνα και πήρε την δεύτερη θέση που τον έφερνε στους εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Gajser(4-3). Όσο για τον Σλοβένο δεν διανύει την καλύτερη του περίοδο μέσα στην σεζόν, και δεν φαίνεται προς το παρόν να μπορεί να αντιδράσει στην επίθεση των Prado – Herlings. Παρά τις καλές του εκκινήσεις και στα δύο σκέλη δεν μπόρεσε να απειλήσει τους διώκτες του στην βαθμολογία και μια πτώση στο πρώτο σκέλος δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια του. Στο τέλος ανέβηκε στο βάθρο με ισοβαθμία όμως με τον Coldenhoff(3-4) που πραγματοποίησε τον καλύτερο φετινό του αγώνα. Ο Ολλανδός το Σάββατο έφερε την πρώτη νίκη σε προκριματικό σκέλος για την Fantic και πήρε και τις τρεις εκκινήσεις του σαββατοκύριακου. Η τέταρτη θέση όπως αναφέραμε είναι η καλύτερη φετινή για τον Coldenhoff. Οι κακές εκκινήσεις του Romain Febvre(5-5) τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση κερδίζοντας τον ομόσταυλο του Jeremy Seewer(6-6) που κατέλαβε την έκτη θέση.

Στον αγώνα είχαμε και το ντεμπούτο της Ducati και της Desmo 450ΜΧ με τον Antonio Cairoli, που όμως δεν συνοδεύτηκε από κάποια επιτυχία καθώς ολοκλήρωσαν το GP με μια έβδομη θέση στο προκριματικό σκέλος και μια 15η στο πρώτο σκέλος της Κυριακής για την 18η θέση της ημέρας καθώς δεν αγωνίστηκαν στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Στον τοπικό του αγώνα στο Lommel, o Lucas Coenen ήθελε την νίκη για τους συμπατριώτες του αλλά και για να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος στην άμμο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κay de Wolf αν και δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς απολαμβάνει μεγάλη διαφορά στην βαθμολογία ήθελε από την μεριά του μια νίκη γοήτρου κερδίζοντας το GP του Βελγίου κάτι που το πέτυχε όπως είδαμε στο Lommel. Για τον Coenen αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και στο Arnem ανταπέδωσε στο GP της πατρίδας του de Wolf. Δεν ήταν εύκολο όμως καθώς ο de Wolf κατάφερε να πάρει μια σχετικά καλή εκκίνηση και σύντομα πέρασε την τριάδα των Red Bull KTM’s που οδηγούσαν τον αγώνα για να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία. Ο Lucas από την μεριά του, άργησε να ακολουθήσει τον de Wolf και στο τέλος ο Ολλανδός του πήρε το σκέλος. Στο δεύτερο ο Lucas έπιασε δαιμονισμένο ρυθμό και από την όγδοη θέση ανέβηκε γρήγορα στην τρίτη, πέρασε τον de Wolf που είχε μια πτώση και κέρδισε την μάχη από τον αδερφό του Sacha για να πάρει το σκέλος και τελικά το GP με αυτόν τον τρόπο. Ο de Wolf μετά την πτώση του είχε λαβωμένη μοτοσυκλέτα και έχασε θέσεις τερματίζοντας το σκέλος τέταρτος, τα αποτελέσματα του όμως 1-4 ήταν αρκετά για να τον ανεβάσουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Επιστρέφοντας στον παλιό καλό του εαυτό και με καλές εκκινήσεις, ο περσινός πρωταθλητής Andrea Adamo(4-2) κατάφερε να βρει τον δρόμο σε ακόμα ένα βάθρο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του αγώνα. Ιδιαίτερα μαχητικός στην άμμο εμφανίστηκε ο Camden McLellan(5-3) για να πάρει την τέταρτη θέση ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν ο πέμπτος και περσινός νικητής του αγώνα Liam Everts(3-7) και ο έκτος Rick Elzinga(6-5).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 25/8/24 Frauenfeld Ελβετία.

2093 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του 17ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...