AMA MX 2024 – ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΝΙΚH ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ C.SEXTON

Στον τελευταίο αγώνα του AMA Motocross 2024 στο Ironman, ο Chase Sexton κατάφερε να κρατήσει την αυτοσυγκέντρωση του και να φύγει με διπλή νίκη κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο του τίτλο στην μεγάλη κατηγορία. Στους μεγάλους πανηγυρισμούς της ομάδας Red Bull KTM συνέβαλε και η νίκη του Tom Vialle στα 250 ολοκληρώνοντας την χρονιά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
Τρία χρόνια περίμενε ο Chase Sexton για να γευτεί αυτόν τον τίτλο αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι τα παράτησε ή ότι έκανε πίσω έστω και μια στιγμή. Και αυτό γιατί ήξερε ότι για να πάρει αυτόν τον τίτλο θα έπρεπε να περάσει τις δοκιμασίες του Eli Tomac το 2022 και του Jett Lawrence το 2023 και το 2024. Ήταν πάντα εκεί όπως και στον τελευταίο αγώνα του Ironman που αποτελούσε μια τυπική διαδικασία για την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου, μια και ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος Jett ήταν τραυματίας αφήνοντας όμως τον αδερφό του Hunter να ταλαιπωρεί τον Chase. O Sexton(1-1), είδε τους Aaron Plessinger και Hunter Lawrence να κρατούν δυνατό ρυθμό με την μάχη τους στο πρώτο σκέλος αλλά δεν έργησε να τους επιτεθεί καθώς είχε ραντεβού με τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία στο τέλος του σκέλους. Περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού άφησε την μοτοσυκλέτα του να προπορευτεί επαναλαμβάνοντας τον περσινό πανηγυρισμό του Jett στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Chase δεν χαλάρωσε και από την αρχή έδωσε τον ρυθμό στον αγώνα, δείχνοντας ότι θέλει ακόμα περισσότερους βαθμούς για τα play offs του Super Motocross που ξεκινάνε τον επόμενο μήνα. Δεν είχε πρόβλημα να πάρει τον αγώνα με διπλή νίκη από τον ομόσταυλο του στην Red Bull KTM και δεύτερο τελικά στον αγώνα Plessinger(2-2) που ήθελε μια τελευταία πειστική εμφάνιση για να επιλεχτεί στην αμερικανική ομάδα του Motocross των Εθνών ενώ ο Αμερικανός τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Στον δεύτερο του φετινό αγώνα επιστρέφοντας από τραυματισμό ο Eli Tomac(3-4) κατάφερε να βρει ρυθμό και να ανέβει στο βάθρο του Ironman. O Hunter Lawrence(3-6) βλέποντας ότι ο Chασε δύσκολα θα έχανε τον φετινό τίτλο, έγινε λίγο αδιάφορος για τον αγώνα καθώς κανένας δεν μπορούσε να του στερήσει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία τόσο στο MX όσο και στο Super Motocross που έρχεται, αλλά και το βραβείο του καλύτερου “rookie” της φετινής σεζόν. Κατάλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα, μπροστά από τον πέμπτο Justin Cooper(6-4) και τον έκτο Jason Anderson(5-5).

Κατηγορία 250
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Haiden Deegan, το πρωτάθλημα κυρίως έχει επικεντρωθεί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης τόσο στο Motocross όσο και στο SMX με πρωταγωνιστές τους Levi Kitchen και Tom Vialle. Στους δύο προηγούμενους αγώνες είχαμε δει τις κινήσεις του Levi ενώ στο Ιronman ήρθε η απάντηση του Tom. O Γάλλος είχε δύο πολύ καλές εκκινήσεις αλλά και πολύ καλό ρυθμό που κανένας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο ο πρωταθλητής Haiden(έπεσε στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους) είχε όρεξη και δεν άφησε κανέναν να περάσει μπροστά από αυτόν την γραμμή του τερματισμού. Η μαχητικότητα του Vialle(1-4) ανταμείφθηκε με την δεύτερη του νίκη στην κατηγορία και με την δεύτερη θέση στην βαθμολογία καθώς ο Kitchen(2-38) είχε ένα καταστροφικό δεύτερο σκέλος μετά την πτώση του, που τον έριξε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Μετά από πολλές και σκληρές μάχες αλλά και καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη, ο Chance Hymas(6-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση του αγώνα. Μόλις στον δεύτερο του φετινό αγώνα καθώς και αυτός επιστρέφει από τραυματισμό όπως και ο Tomac στα 450, ο RJ Hampshire(4-3) κατάφερε επίσης να ανέβει στο βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής Deegan(11-1) έχοντας πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους αλλά κερδίζοντας το δεύτερο, με τον ομόσταυλο του Jordon Smith(3-8) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Ty Masterpool(5-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

2101 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXON 2024 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ένα τρίο κορυφαίων αναβατών θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 2024 Monster Energy FIM Motocross...