MXGP 2024 – Ο Τ.GAJSER ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟΝ 17Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 πέρασε από την πίστα του Frauenfeld της Ελβετίας για τον 17ο του γύρο όπου οι βροχερές συνθήκες ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Tim Gajser για να πάρει την πρώτη του φετινή διπλή νίκη και να επεκτείνει εκ νέου το βαθμολογικό του προβάδισμα. Αύξηση της βαθμολογικής του διαφοράς είδε και ο Kay de Wolf μετά την έβδομη του νίκη στην ΜΧ2 και τα προβλήματα του μεγάλου φετινού αντιπάλου του Lucas Coenen.

Κατηγορία MXGP
Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά στην Ελβετία για τον Tim Gajser καθώς στο προκριματικό σκέλος του Σαββάτου ο μεγάλoς του φετινός αντίπαλος και περσινός πρωταθλητής Jorge Prado έδειχνε δυνατός στην τεχνική πίστα του Frauenfeld κερδίζοντας την pole position. Κατά την διάρκεια της Κυριακής όμως ο καιρός άλλαξε με την βροχή να αλλάζει την πίστα με λάσπη και γλιστερές συνθήκες κάτι που φέτος έχουμε δει ότι ευνοεί τον Gajser έναντι του Prado. Πράγματι ο Gajser ξεκίνησε τρίτος και κατάφερε γρήγορα να περάσει τους Prado και Maxime Renaux οδηγώντας άνετα για την κατάκτηση του σκέλους. Ο Heffrey Herlings είχε κακή εκκίνηση αλλά βρήκε τον δρόμο για την δεύτερη θέση την στιγμή που ο Prado έχανε θέσεις και μόνο όταν στέγνωσε κάπως η πίστα κατάφερε να επανέλθει στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος, ο Ισπανός σε πιο στεγνές αλλά και πιο δύσκολες συνθήκες με λούκια, κέρδισε δύσκολα την μάχη για την πρωτοπορία από τον Ranaux που είχε πάρει και αυτή την εκκίνηση, αλλά δεν κατάφερε να απομακρυνθεί καθώς τον καταδίωκαν οι Romain Febvre, Gajser και λίγο αργότερα και ο Herlings. Με καλύτερες γραμμές αλλά και ρυθμό, ο Gajser(1-1) κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση την οποία δεν άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε την τέταρτη φετινή του νίκη, πρώτη διπλή, ανεβάζοντας ξανά το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 18 βαθμούς. Για άλλη μια φορά οι κακές εκκινήσεις του Herlings(2-2) τον έφεραν να πραγματοποιεί ηρωική εμφάνιση ερχόμενος από πίσω για την δεύτερη θέση του βάθρου. Όσο για τον Prado(3-3) το καλό του momentum στην βαθμολογία, έσπασε στην Ελβετία, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα καθώς ήταν εύκολη λεία για να του πάρουν την τρίτη θέση του βάθρου αρκετοί οδηγοί. Για παράδειγμα ο τοπικός ήρωας Jeremy Seewer(4-5) που τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τους συμπατριώτες του Ελβετούς να τον παροτρύνουν για να ανέβει στο βάθρο. Η κακή εκκίνηση του Febvre(6-4) στο πρώτο σκέλος και η επιφυλακτικότητα του απέναντι στον Prado στο δεύτερο(μάλλον δεν ήθελε να αναμειχτεί στην μάχη του τίτλου) τον έφεραν στην πέμπτη θέση με τον περσινό νικητή του αγώνα Renaux(5-7), να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση στον δεύτερο του αγώνα μετά από τραυματισμό, κερδίζοντας τις εκκινήσεις και οδηγώντας για αρκετούς γύρους τα σκέλη πριν η κούραση τον ρίξει στην έκτη θέση του GP.

Κατηγορία ΜΧ2
Η μικρή κατηγορία μένει πιστή στο σενάριο που μας έχει συνηθίσει από την αρχή της χρονιάς. Οι διακυμάνσεις των δύο πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος Kay de Wolf και Lucas Coenen είναι ή του ύψους, ή του βάθους καθώς σπάνια έχουν μοιραστεί GP την φετινή σεζόν. Μετά τα τελευταία καλά αποτελέσματα του Lucas ήρθε το “ναυάγιο” στην Ελβετία όπου ο Βέλγος έπρεπε να παλέψει με κακές εκκινήσεις και τον κακό του δαίμονα τις πτώσεις. Βέβαια στο προκριματικό σκέλος και ο de Wolf είχε μια πτώση στην προσπάθεια του να περάσει για την pole position που θα μπορούσε να βάλει τέλος στην φετινή του προσπάθεια. Όπως και να έχει, ο Ολλανδός είχε καλές εκκινήσεις και έμεινε μακριά από προβλήματα παρά την λάσπη και στα δύο σκέλη, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει το πρώτο κρατώντας πίσω του τον εκπληκτικό στις γλιστερές συνθήκες Liam Everts. Στο δεύτερο σκέλος ο de Wolf(1-3) έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την νίκη και να φύγει από την Ελβετία με 61 βαθμούς προβάδισμα στην βαθμολογία. Με καλή εκκίνηση, νίκη στο δεύτερο σκέλος και σταθερή οδήγηση στο πρώτο, ο Simon Langenfelder(4-1) πήρε την δεύτερη θέση στην Ελβετία με τον Everts(2-6) να παραδίδει μαθήματα οδήγησης στην λάσπη του πρώτου σκέλους για την τρίτη θέση της ημέρας. Πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στην κατηγορία ο “rookie’ Alberts Reisulis(7-2), κατάφερε να πάρει την εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος και να οδηγήσει στην πρώτη θέση για αρκετούς γύρους, καταφέρνοντας μάλιστα να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πάντα μαχητικό Mikkel Haarup(5-4) της πέμπτης θέσης αλλά και τον έκτο Thibault Benistant(3-8) που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 8/9/24 Afyon Τουρκία.

2101 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXON 2024 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ένα τρίο κορυφαίων αναβατών θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 2024 Monster Energy FIM Motocross...