AMA MX/SX/SMX – DUCATI ΚΑΙ TROY LEE DESIGNS MAZI TO 2026;

Αν και ακόμα βρισκόμαστε στον πυρετό των play-off’s του SMX, οι φήμες που ακολουθούν τις εξελίξεις της αγοράς αλλά και της βιομηχανίας, έχουν αρχίσει και δημιουργούν το κλίμα για την περίοδο του off season. Σίγουρα η είσοδος του μεγάλου παίχτη της Ducati αλλά και οι κινήσεις του ομίλου ΚΤΜ, πυροδοτούν την κατάσταση.

Πριν μερικές εβδομάδες είδαμε την μεταγραφή της ομάδας του MXGP De Carli στην ΚΤΜ αφήνοντας το πετυχημένο πρόγραμμα της GASGAS, που έφερε στην εταιρεία τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία της με τον Jorge Prado. Υπήρχαν βέβαια και οι φήμες που ήθελαν την GASGAS Troy Lee Designs να συστεγάζεται με την Rockstar Energy Husqvarna στα αμερικανικά πρωταθλήματα, κάτι που όμως δεν είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της TLD. Φυσικά πίσω από αυτά τα δύο προγράμματα όπως και της ΚΤΜ υπάρχει η Red Bull(και η Rockstar στην Husqvarna Αμερικής) που χρηματοδοτεί τις αγωνιστικές ομάδες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιβίωση τους. Όμως τα πράγματα με τον όμιλο ΚΤΜ δεν πηγαίνουν και τόσο καλά τελευταία με το άνοιγμα που έχει κάνει η εταιρεία στην ασιατική αγορά αντιμετωπίζοντας σκληρό ανταγωνισμό. Όπως όλα δείχνουν με την ομάδα της DeCarli, οι περικοπές έχουν αρχίσει και από ότι φαίνεται η πρώτη που θα την πληρώσει είναι η GASGAS.

Τι γίνεται όμως με την Troy Lee Designs. Από τον Μάιο είχε διαρρεύσει η κρούση της Ducati για συνεργασία με την TLD, αλλά τότε δεν υπήρχαν τα στοιχεία για την αποχώρηση η περιορισμό της αγωνιστικής δράσης της GASGAS. Άλλωστε η TLD είναι με τον όμιλο ΚΤΜ από το 2016 και δεν φαίνεται να υπήρχε λόγος να διακοπή αυτή η συνεργασία. Τώρα όμως άλλαξαν τα δεδομένα και αυτή η συνεργασία δείχνει να έχει λογική, με μόνο μελανό σημείο το γεγονός ότι η Ducati θα είναι έτοιμη για το αμερικανικό πρωτάθλημα το 2026 και μόνο στα 450. Ίσως να κατεβάσει τα ρολά για ένα χρόνο, κάτι που και αυτό δείχνει πιθανό καθώς εκτός του Justin Barcia, αρκετοί αναβάτες της ομάδας αλλάζουν στρατόπεδο την νέα σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι τα ζάρια έχουν αρχίσει να ρολάρουν και απλά περιμένουμε να δούμε που θα κάτσουν!

2101 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXON 2024 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ένα τρίο κορυφαίων αναβατών θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 2024 Monster Energy FIM Motocross...