FIM HARD ENDURO 2024 – ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΤΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΙ!

Μετά από μια έντονη ημέρα αγώνων σε τρεις αγώνες γεμάτες δράση σε στυλ νοκ-άουτ, ο Manuel Lettenbichler της Red Bull Factory Racing στέφθηκε πρωταθλητής Red Bull TKO στον πέμπτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro στο Tennessee των ΗΠΑ. Ο Mani έφτασε στην κορυφή των φύλλων χρόνου στον τρίτο και τελευταίο αγώνα μπροστά από τον δεύτερο Trystan Hart και τον τρίτο Wade Young για να επεκτείνει το συνολικό προβάδισμά του στο πρωτάθλημα στους εννέα βαθμούς.

Ξεκινώντας τη δράση το πρωί της Κυριακής, ο Knock Out Αγώνας Νο 1 είδε τους αναβάτες να ακολουθούν τη μεγάλη διαδρομή στο Κέντρο Εκπαίδευσης Δοκιμών του Sequatchie για πρώτη φορά, με τους 30 πρώτους να προκρίνονται στον αγώνα Knock Out #2. Κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις του από την αρχή, ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing κέρδισε στον εναρκτήριο αγώνα και εξασφάλισε τη θέση του στον Knock Out Race #2. Ωστόσο, ο Teodor Kabakchiev της Sherco Factory Racing δεν διευκόλυνε τον κυρίαρχο παγκόσμιο πρωταθλητή και πάλεψε για τη νίκη σε ολόκληρο τον αγώνα, τερματίζοντας τελικά μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Lettenbichler.

Στην τρίτη θέση ήταν ο νικητής του Red Bull TKO του 2022, ο Trystan Hart του FMF KTM Factory Racing, ο οποίος χρησιμοποίησε την εμπειρία του προς όφελός του. Περιορισμένος στους 30 ταχύτερους αναβάτες, ο Knock Out Αγώνας Νο 2 είδε τους αγωνιζόμενους να ξεκινούν στη μεγάλη διαδρομή για δεύτερη φορά την Κυριακή σε πέντε γκρουπ των πέντε ή έξι, με τους τέσσερις πρώτους σε κάθε να προκρίνονται στον τρίτο και τελευταίο αγώνα Knock Out. Ήταν ο Βούλγαρος Teodor Kabakchiev που έφτασε στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων τόσο συνολικά όσο και στον όμιλό του, με τον Ryder LeBlond της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing στη δεύτερη θέση. Παρά το γεγονός ότι πήγε πιο γρήγορα στον όμιλό του, ο Mani Lettenbichler αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση γενικής στον Knock OutRace #2, με ασφάλεια γνωρίζοντας ότι ο τρίτος και τελευταίος αγώνας ήταν ο πιο σημαντικός.

Ο τελικός αγώνας Knock Out δεν έλειπε από συναρπαστικό ανταγωνισμό, με τους ταχύτερους 20 αναβάτες να αντιμετωπίζουν τη σύντομη “επαγγελματική” διαδρομή σε έναν τελικό αγώνα διάρκειας 35 λεπτών και ενός γύρου. Με το στέμμα της Red Bull TKO 2024, ο Trystan Hart ηγήθηκε από την αρχή με κάθε πρόθεση να προσθέσει άλλη μια νίκη TKO στη συλλογή του. Ωστόσο, ο ομόσταυλος του Mani Lettenbichler είχε άλλες ιδέες, διεκδικώντας το προβάδισμα στον δεύτερο γύρο και διατήρησε το μέχρι που ένα δαπανηρό λάθος σε μια ανάβαση σε λόφο με μόλις δύο γύρους για να τελειώσει, επέτρεψε στον Καναδό να τον προσπεράσει. Το ζευγάρι πάλεψε ρόδα με ρόδα έως ότου ο Mani ανέκτησε την πρώτη θέση στον τελευταίο γύρο και κατάφερε να φέρει προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων από τον συμπαίκτη του για να διεκδικήσει τη νίκη στο Tennessee.

Τρίτος συνολικά ήταν ο Wade Young του Red Bull Leader Tread, ο οποίος τερμάτισε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό πίσω από το πρώτο δίδυμο. Ως ο δεύτερος ταχύτερος αναβάτης HEWC, ο Νοτιοαφρικανός κέρδισε 17 πολύτιμους βαθμούς πρωταθλήματος. Τερματίζοντας τέταρτος γενικής στον αγώνα Knock Out #3, ο Teodor Kabakchiev πλησίασε το βάθρο της HEWC στην τέταρτη θέση. Σε μια εξαιρετική επίδοση όλο το Σαββατοκύριακο, ο Βρετανός νεαρός Ashton Brightmore έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την πέμπτη θέση συνολικά.

Κάνοντας τέσσερις νίκες από πέντε εκκινήσεις το 2024, αφού αναγκάστηκε να χάσει τον τρίτο γύρο λόγω τραυματισμού, ο Mani επεκτείνει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα στους εννέα βαθμούς έναντι του δεύτερου στη θέση Wade Young. Η μάχη για την τρίτη θέση είναι εξίσου συναρπαστική, με μόλις δύο βαθμούς να χωρίζουν τον Mario Roman και τον Teodor Kabakchiev που βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα. Με δύο γύρους να απομένουν ακόμη όλα παίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM 2024.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM 2024 συνεχίζεται με τον έκτο γύρο στην Τουρκία και το Sea to Sky στις 10-12 Οκτωβρίου.

Manuel Lettenbichler (KTM): «Είχα μια μεγάλη μάχη με τον Trystan σήμερα, οδηγούσε απίστευτα καλά! Δυσκολεύτηκα λίγο καθώς ήμουν άρρωστος την περασμένη εβδομάδα, οπότε σε ορισμένα σημεία δυσκολεύτηκα να ανεβάσω ταχύτητα και να παραμείνω στην υπερ-υψηλή ένταση που απαιτείται για αυτόν τον αγώνα. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά επειδή δεν είμαι συνηθισμένος σε αυτό το είδος ζέστης, αλλά τα καταφέραμε. Χρησιμοποίησα το μυαλό μου για να διαλέξω μερικές γρήγορες γραμμές που μου εξοικονομούσαν ενέργεια και έκανα μερικές καλές προσπεράσεις. Είμαι ενθουσιασμένος να κερδίσω εδώ για δεύτερη φορά.»

Trystan Hart (KTM): «Η νίκη του αγώνα ήταν ο στόχος μου σήμερα, αλλά ο Mani είναι τόσο σπουδαίος αναβάτης που για να τον νικήσεις, πρέπει να είσαι συνεχώς στο όριο. Ήμουν λίγο εκτός ρυθμού σήμερα και δυσκολεύτηκα στην αρχή της ημέρας, κάτι που δεν βοήθησε. Στον τελευταίο αγώνα όλα ήταν σχεδόν τέλεια. Πήρα το holeshot, πέρασα τον Mani πολλές φορές, αλλά δυστυχώς ήμουν ο τελευταίος από τους δυο μας που έκανα ένα λάθος στον λόφο που του επέτρεψε να περάσει. Θα επιστρέψω για περισσότερα την επόμενη χρονιά για να πάρω την τέταρτη νίκη μου στο TKO!»

Wade Young (GASGAS): «Αυτός ο αγώνας ήταν τόσο διασκεδαστικός, εξαιρετικά έντονος όπως πάντα, αλλά βρήκα καλό ρυθμό. Έκανα μερικά λάθη στην αρχή, αλλά μόλις ξεκίνησα και άρχισα να πιάνω κόσμο, με παρακίνησε πραγματικά. Είναι το δεύτερο βάθρο μου εδώ και πάντα απολαμβάνω να έρχομαι. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην GASGAS USA για την υποστήριξη εδώ!»

Αποτελέσματα Knockout Race 2024
1. Manuel Lettenbichler (KTM) 47:53.39
2. Trystan Hart (KTM) 47:58.52
3. Wade Young (GASGAS) 49:21.45
4. Teodor Kabakchiev (Sherco) 50:17.17
5. Ashton Brightmore (Husqvarna) 50:51.07

Βαθμολογία FIM Hard Enduro 2024 5/7
1. Manuel Lettenbichler (KTM) 90pts
2. Wade Young (GASGAS) 81pts
3. Mario Roman (Sherco) 74pts
4. Teodor Kabakchiev (Sherco) 72pts
5. Mitch Brightmore (Husqvarna) 60pts

514 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – Ο C.WEBB ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΚΟ(VIDEO)

Οι διοργανωτές του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 έφτιαξαν μια επική διαδρομή-πρόλογο...