Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SAMP RACING ΣΤΗΝ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η παρουσία της Samp Racing στον τέταρτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Mortocross 2024 στην πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία, επιβεβαίωσε την επιλογή μας στην σκληρή δουλεία με υπομονή και επιμονή, ως τον μοναδικό τρόπο βελτίωσης και επίτευξης υψηλών στόχων. Οι επιδόσεις των αθλητών μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο της φετινής σεζόν και έβαλαν τον πήχη πιο ψηλά για την συνέχεια.

Στην Samp Racing, πιστοί στο πρόγραμμα μας με στόχο την συνεχή βελτίωση των αθλητών μας, εκμεταλλευτήκαμε την σχετικά μεγάλη καλοκαιρινή διακοπή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross για να ξεκουραστούμε αλλά και να προετοιμαστούμε καλύτερα για το υπόλοιπο μισό της σεζόν. Οργανωμένα, μεθοδικά και πάντα ομαδικά, ακολουθήσαμε μια σκληρή προετοιμασία την καυτή καλοκαιρινή περίοδο με στόχο να βρεθούν οι αθλητές μας καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο κοντά στις διακρίσεις που διεκδικούν.

Και αυτή η σκληρή δουλεία άρχισε να φέρνει καρπούς, με πρώτο και καλύτερο τον αθλητή μας στην κατηγορία ΜΧ1 Μανώλη Κρητικό που ξεδίπλωσε το αναμφίβολα μεγάλο ταλέντο του στον τέταρτο αγώνα του πρωταθλήματος στην Αρχαία Ολυμπία, κερδίζοντας με διαφορά το προκριματικό σκέλος της κατηγορίας ενώ κατάφερε να επικρατήσει σχετικά εύκολα και στο πρώτο σκέλος της Κυριακής, πετυχαίνοντας στην πορεία, τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Αυτή η εκπληκτική εμφάνιση θα μπορούσε να έχει στεφτεί με απόλυτη επιτυχία αν στο δεύτερο σκέλος μια πτώση νωρίς στον αγώνα δεν έφερνε τον Μανώλη αρκετές θέσεις πίσω, κυνηγώντας στην ουσία την νίκη, αφού κατάφερε σχετικά σύντομα να φτάσει στην δεύτερη θέση. Αυτή είναι όμως η άγρια ομορφιά των αγώνων, με τα απρόοπτα να δημιουργούν το κοντράστ των θετικών και αρνητικών συναισθημάτων. Ο Μανώλης κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση στον αγώνα ενώ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της ΜΧ1, δείχνοντας στον αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη μεγάλων επιδόσεων.

Στο σωστό δρόμο έδειξαν ότι βρίσκονται και οι αθλητές μας στις κατηγορίες ΜΧ2 και ΜΧ125, Σωτήρης Φωτάκης και Λευτέρης Παπαδάκης αντίστοιχα, και είναι κάπως απογοητευτικό ότι αυτό δεν αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του αγώνα. Δυστυχώς, πτώσεις και ελαφροί τραυματισμοί ταλαιπώρησαν τους δύο αναβάτες και τις δύο ημέρες του αγώνα, με πιο σοβαρή την πτώση του Σωτήρη το Σάββατο που ανησύχησε έντονα την ομάδα. Και οι δύο όμως, είναι προσωπικότητες που δεν το βάζουν εύκολα κάτω και την Κυριακή έδειξαν το σθένος τους, και αγωνίστηκαν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ο Σωτήρης, μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος και τον τερματισμό του στην όγδοη θέση, κατάφερε στο δεύτερο να πάρει την πρωτοπορία και να οδηγήσει τον αγώνα για αρκετούς γύρους, χάνοντας την πρώτη θέση στο τέλος του σκέλους, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Αυτός ήταν και ο καλύτερος φετινός του τερματισμός σε σκέλος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση της ημέρας ενώ παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην άκρως ανταγωνιστική ΜΧ2.

Ο Λευτέρης από την μεριά του δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε και μετά από σκληρές μάχες κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση του αγώνα ενώ παραμένει και αυτός στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της ΜΧ125.

Η Samp Racing δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περήφανη από την απόδοση του βενιαμίν της ομάδας Ερμή Χατζηβασιλείου, σε έναν αθλητή που πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή χωρίς να έχουμε απτές ενδείξεις στα προγενέστερα αποτελέσματα του. Σημειώνοντας εκπληκτική εξέλιξη μέσα στην χρονιά, ο Ερμής κατάφερε να πάρει την πρώτη του καρό σημαία, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος της ΜΧ85. Στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Θετικά σημάδια βελτίωσης και για τον Χρήστο Κοτούλα στην ΟΡΕΝ, πετυχαίνοντας τον καλύτερο του φετινό τερματισμό σε σκέλος. Ο Χρήστος, μετά από μέτρια εκκίνηση κατάφερε να κινηθεί προς τις πρώτες θέσεις τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος. Προσπάθησε να επαναλάβει αυτή την προσπάθεια στο δεύτερο σκέλος, όμως έμεινε από δυνάμεις πέφτοντας τελικά στην έκτη θέση. Οι τερματισμοί του τον έφεραν στην τέταρτη θέση της κατάταξης του αγώνα ενώ παραμένει τέταρτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ξεχωριστή νότα στην προσπάθεια της ομάδας αποτέλεσε η εμφάνιση του “Apache’ από την Κύπρο που φιλοξενήθηκε στα Paddock της Samp Racing φέρνοντας άλλον αέρα και ενέργεια από το νησί της Αφροδίτης. Ο πολυπρωταθλητής Κύπρου Χρύσανθος Γεωργίου κατάφερε να δείξει την ταχύτητα του αλλά και επίπεδο ανταγωνισμού διεκδικώντας την τρίτη θέση στην κορυφαία ΜΧ1. Έχασε το βάθρο στην ισοβαθμία τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με την τεχνική του και την φυσική του ταχύτητα στον αγώνα.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στις Κρηνίδες Καβάλας στις 29/9/24, ένας αγώνας που θα έρθει μετά από αρκετές υποχρεώσεις των αθλητών της ομάδας στο εξωτερικό κάνοντας τον μήνα Σεπτέμβριο πιο καυτό αγωνιστικά, από την καλοκαιρινή διακοπή!

1172 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΚΟΥΖΗ ΣΤΟΝ 4Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε με τον τέταρτο του γύρο και τον καθιερωμένο αγώνα...