MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ 18Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 να πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του οι κύριοι παίχτες της βαθμολογίας έπρεπε να κάνουν τις κινήσεις τους. Ο Jorge Prado έδωσε δυνατές μάχες με τον Tim Gajser για να κερδίσει τον 18ό γύρο της Τουρκίας πλησιάζοντας την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με διπλή νίκη κατάφερε και ο Lucas Coenen να μειώσει την διαφορά του από τον Kay de Wolf όμως στην ΜΧ2 δύσκολα ο Ολλανδός θα χάσει τον τίτλο.

Κατηγορία MXGP
Οι διαξιφισμοί των πρωτοπόρων της βαθμολογίας Jorge Prado και Tim Gajser συνεχίστηκαν και στην Τουρκία χωρίς όμως αυτή τη φορά να μπει ανάμεσα τους ο Jeffrey Herlings που καραδοκεί από την τρίτη θέση. Υπήρχαν όμως άλλοι που εκμεταλλεύτηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης όπως στο πρώτο σκέλος όπου οι Jeremy Seewer και Maxime Renaux, κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει καθαρό μυαλό πλέον από τους διεκδικητές και πέρασαν μπροστά για να κλέψουν μια θέση στο βάθρο. Ο Seewer δεν είχε αντίπαλο στο πρώτο σκέλος καθώς πήρε την εκκίνηση και με τον Renaux πίσω του να καθυστερεί τους υπόλοιπους κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα το σκέλος. Πίσω από τον Renaux, ο Prado παρά την κακή του εκκίνηση βρέθηκε τρίτος και έδωσε σκληρή μάχη με τον πεισματάρη Γάλλο που δεν έδινε την θέση. Στο τέλος είχε και ένα πρόβλημα με τα γυαλιά του και δεν κατάφερε να μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τον Gajser που τερμάτισε ακριβώς πίσω του. Στο δεύτερο σκέλος ο Prado δεν έκανε το ίδιο λάθος, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε από την αρχή μέχρι τον τερματισμό το σκέλος, έχοντας πάντα ελεγχόμενα πίσω του τον Gajser. Prado(3-1) και Gajser(4-2) έκαναν το ένα δύο στον αγώνα με τον Ισπανό να μειώνει στους 14 βαθμούς την απόσταση του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Σλοβένο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Seewer(1-6) πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη σε σκέλος φέτος ενώ είναι η δεύτερη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο στην σεζόν. Άτυχος αγώνας για τον Roamin Febvre(7-4) έμπλεξε τα τιμόνια του με τον Herlings και έπεσε στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους και με λίγο καλύτερη εκκίνηση στο δεύτερο κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση της ημέρας. Ιδιαίτερα μαχητικός στο πρώτο σκέλος και μάλλον με πρόθεση να παίξει ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος, ο Maxime Renaux(2-11) έκανε τα πάντα για να μην τον περάσει ο Prado στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας στην δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο μια μέτρια εκκίνηση και πτώση τον έβαλε σε περιπέτειες ολοκληρώνοντας στην πέμπτη θέση. Άτυχος με πτώσεις και ο Herlings(10-3) που είχε καλές αναλαμπές κατά διαστήματα στον αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει το βάθρο. Τερμάτισε στην έκτη θέση και μάλλον κάπου εδώ εξανεμίστηκαν και οι όποιες βαθμολογικές ελπίδες του για κατάκτηση του φετινού τίτλου. Για δεύτερη φορά φέτος είχαμε και την συμμετοχή του πολυπρωταθλητή μας Παναγιώτη Κουζή που μετά την Τσεχία βρέθηκε ξανά στην μπάρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της ΜΧ1 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 21η θέση του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ2
Σε ακόμα έναν αγώνα παραλίγο το πρωτάθλημα να είχε τελειώσει εκεί για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Kay de Wolf, όταν στον προκριματικό αγώνα για την τέταρτη θέση(!) ο Simon Langenfelder αποφάσισε να κάνει “μπερμ” τον Ολλανδό στέλνοντας τον κατευθείαν στο επόμενο προορισμό του πρωταθλήματος την Κίνα. Ευτυχώς κανένας από τους αναβάτες δεν έπαθε τίποτα και οι δύο κατάφεραν να τερματίσουν το προκριματικό σκέλος. Με όλα αυτά στο μυαλό του ο Kay θα πρέπει να ήταν πολύ επιφυλακτικός στο πρώτο σκέλος, δεν πήρε καλή εκκίνηση και με αρκετά λάθη τερμάτισε στην τέταρτη θέση την στιγμή που ο διώκτης του στην βαθμολογία Lucas Coenen απολάμβανε μια ακόμα φετινή νίκη σε σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος όμως ένας άλλος Kay πήρε την πρωτοπορία και οδήγησε ολόκληρο το σκέλος όχι όμως μέχρι την καρό σημαία καθώς στον τελευταίο γύρο ο Lucas έκανε την κίνηση του αφοπλίζοντας ουσιαστικά τον de Wolf.

Με αυτόν τον τρόπο ο L.Coenen(1-1) πήρε μια ακόμα διπλή νίκη με τον de Wolf(4-2) στην δεύτερη θέση παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 44 βαθμούς διαφοράς. Αν τους πάει στους 60 στην Κίνα θα στεφτεί για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής. Στην μάχη της τρίτης θέσης της βαθμολογίας έχουν ανάψει τα αίματα με τον Liam Everts να κερδίζει το προκριματικό σκέλος το Σάββατο αλλά τον Simon Langenfelder(2-4) να απαντάει την Κυριακή ανεβαίνοντας στο βάθρο. O Everts(3-5) τερμάτισε στην τέταρτη θέση και τώρα βρίσκεται 47 βαθμούς πίσω από τον Γερμανό. Ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα για τον Mikkel Haarup(3-5) στην τέταρτη θέση με τον Rick Elzinga(8-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/9/2024 Shanghai Κίνα.

2119 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΝΙΚΗ J.PRADO ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!

Στην μακρινή Κίνα μεταφέρθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 για τον 19ο γύρο του θεσμού...