WMX 2024 – Η 17ΧΡΟΝΗ LOTTE ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ!

Στα 17 της χρόνια και μόλις στην δεύτερη προσπάθεια της η Lotte van Drunen της De Baets Yamaha Supported MX Team στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια WMX 2024 στον έβδομο και τελευταίο γύρο της σειράς στην Τουρκία. Φτάνοντας στο Afyonkarahisar με ένα υγιές προβάδισμα 17 πόντων, η van Drunen οδήγησε δύο έξυπνους και συνεπείς αγώνες με το YZ250F με κιτ GYTR για να κατακτήσει την πέμπτη θέση γενικής και να γίνει η νεότερη ποτέ Παγκόσμιος Πρωταθλητής WMX.

Με τρεις νίκες GP και πέντε νίκες σε αγώνες αυτή τη σεζόν, η “ιπτάμενη Ολλανδή” επικράτησε σε μια κατηγορία ταλαντούχων γυναικών το 2024. Αφού κατετάγη στη δεύτερη γενική κατά την έναρξη της σεζόν τον Μάρτιο, η van Drunen κέρδισε και τους δύο αγώνες στη βαριά πίστα άμμου Riola Sardo στη Σαρδηνία για τον δεύτερο γύρο, παίρνοντας την πρώτη της νίκη της χρονιάς ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος.

Επιδεικνύοντας την ανώτερη ικανότητά της σε διάφορες πίστες αγώνων, σύντομα ακολούθησε μια δεύτερη νίκη στην Ισπανία προτού κατακτήσει την τρίτη θέση στο σιρκουί του Teutschenthal στη Γερμανία. Στη βαθιά λάσπη της Maggiora για τον πέμπτο γύρο, η 17χρονη κατέλαβε την έκτη θέση – το χαμηλότερο αποτέλεσμα της σεζόν, αλλά ένα που εξασφάλισε ζωτικούς βαθμούς πρωταθλήματος για να διατηρήσει το προβάδισμα της σειράς.

Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα εννέα εβδομάδων στο ημερολόγιο η Lotte έκανε μια βόλτα κερδίζοντας βαθμούς στην MX2 στο MXGP της Φλάνδρας, ενώ ο αγώνας του τίτλου WMX συνεχίστηκε στο σπίτι της van Drunen στην Ολλανδία. Η πίστα του Άρνεμ ήταν ο τόπος της πρώτης της νίκης στα GP στην καριέρα της το 2023 και επανέλαβε τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα για να κυριαρχήσει στο GP και να δημιουργήσει προβάδισμα 17 πόντων πριν από τον τελικό γύρο στην Τουρκία.

Γνωρίζοντας σταθερά αποτελέσματα στο Afyonkarahisar θα ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει τον παρθενικό της παγκόσμιο τίτλο. Η van Drunen κατέλαβε την τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος σε μια τέλεια πίστα, με την πλησιέστερη αντίπαλό της, Daniela Guillen, να τερματίζει δεύτερη. Παραμένοντας στη σειρά για το δεύτερο σκέλος σε μια πολύ βαριά ποτισμένη πίστα και με στόχο να τερματίσει όγδοη ή καλύτερα για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, η van Drunen οδήγησε σε έναν κουλ και υπολογισμένο αγώνα για να τερματίσει πέμπτη, και να γίνει Παγκόσμια Πρωταθλήτρια WMX 2024.

Εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο στέμμα στη 16η σειρά της σειράς WMX, η van Drunen κέρδισε επίσης τον Παγκόσμιο Τίτλο WMX Κατασκευαστών για τη Yamaha και γίνεται η τρίτη γυναίκα μαζί με την Kiara Fontanesi και τη Nancy van de Ven που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WMX με τις μοτοσυκλέτες YZ250F.

— Lotte van Drunen, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια WMX 2024: “Είναι απίστευτο. Ήμουν νευρική στην αρχή του αγώνα γιατί είχε πολύ λάσπη εκεί έξω σήμερα. αλλά το έχω κάνει ξανά. Είμαι ακόμα τόσο νέα, οπότε είναι απίστευτο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί 17χρονοι που μπορούν να πουν ότι είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές οπότε αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.”

4099 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ HONDA TRIAL RTL

Ήταν κοινό μυστικό ότι η Honda εργαζόταν σκληρά για την κυκλοφορία μιας ηλεκτρικής Trial μοτοσυκλέτας....