MXON 2024 – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Ανάμεσα στις 37 ομάδες που θα αγωνιστούν το Motocross των Εθνών 2024 στο Matterley Basin της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι και η Εθνική μας ομάδα αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Κουζή(MXGP), Δημήτρη Μπάκα(ΜΧ2) και Χρήστο Κοτούλα(ΟΡΕΝ) με Team Manager την “αλεπού” των ελληνικών paddocks Γιώργο Πανδή, όπως μπορείτε να δείτε στην λίστα συμμετοχών που ακολουθεί.

Η ελληνική ομάδα επιλέχθηκε από τους καλύτερους διαθέσιμους αναβάτες από το περσινό πρωτάθλημα και θα τους συνοδεύσει ένας πολύ έμπειρος Team Manager στα Ελληνικά Paddocks ο Γεώργιος Πανδής αναλαμβάνοντας αυτόν τον ρόλο για πρώτη φορά. Όπως πάντα, ο πρωταρχικός στόχος για την ομάδα είναι να εκπροσωπήσει τα χρώματά της στο μεγαλύτερο motocross γεγονός της χρονιάς, διαμορφώνοντας το κατάλληλο περιβάλλον στους αναβάτες της για να αποδώσουν στο 100%.

Αρχηγός της ομάδας δεν είναι άλλος από τον 17 φορές Έλληνα Πρωταθλητή Motocross Παναγιώτη Κουζή που θα φέρει την ελληνική σημαία για 9η φορά στη διοργάνωση συμμετέχοντας στην κατηγορία MXGP. Με τεράστιους αριθμούς πρωταθλημάτων και επιτευγμάτων στους αγώνες μοτοσυκλέτας επί ελληνικού εδάφους, και με πολλές συμμετοχές σε ΜΧοΝ και MXGP’s, ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος του Ελληνικού Πρωταθλήματος MX1 επιστρέφει στο ΜΧοΝ ως αναβάτης, έχοντας την τιμή να έχει οδηγήσει την ομάδα ως Team Manager πέρυσι.

Για τρίτη φορά στη νεανική του καριέρα ο Δημήτρης Μπάκας θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο MXoN. Αφού κατέκτησε το Εθνικό Πρωτάθλημα της MX2 το 2021 και τερμάτισε δεύτερος πέρυσι, ο Δημήτρης έχει ακόμα νωπές αναμνήσεις από την κατηγορία MX2 καθώς φέτος αγωνίζεται στη μεγαλύτερη κατηγορία MX1 στην Ελλάδα. Είναι ο μόνος αναβάτης της περσινής ομάδας που επιστρέφει στη διοργάνωση.

Μετά από μια επάξια δεύτερη θέση στο περσινό ελληνικό πρωτάθλημα στην κατηγορία OPEN, ο Χρήστος Κοτούλας ήρθε πιο κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στη μεγαλύτερη διοργάνωση της σεζόν στο motocross. Επιλέχθηκε να φορέσει την ελληνική φανέλα για την κατηγορία OPEN κάνοντας το ντεμπούτο του στη μεγάλη σκηνή του παγκόσμιου motocross.

2117 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
SMX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ TEXAS

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρα τα σκέλη του δεύτερου γύρου του SuperMotocross 2024 που...