MXGP 2024 – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΝΙΚΗ J.PRADO ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!

Στην μακρινή Κίνα μεταφέρθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 για τον 19ο γύρο του θεσμού με τον αγώνα να μεταβάλει συνεχώς το πρόγραμμα του λόγω τυφώνων που έπλητταν την περιοχή. Τελικά οι αγώνες συμπυκνώθηκαν την Κυριακή χωρίς προκριματικό σκέλος όπου ο Jorge Prado πήρε την νίκη στην MXGP, και μετά τα προβλήματα του TIm Gajser, ανέκτησε την πρωτοπορία της βαθμολογίας. Στην ΜΧ2 ο Lucas Coenen πέτυχε ακόμα μια διπλή νίκη υπό τον έλεγχο όμως του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Kay de Wolf.

Κατηγορία MXGP
Πότε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μια βαθμολογική διαφορά δεν θεωρείται ασφαλής, ακόμα και αυτή των 26 βαθμών που απολάμβανε ο Tim Gajser στον 17ο γύρο του θεσμού. Στην Τουρκία ο Prado πήγε την διαφορά στους 14 και στον προτελευταίο αγώνα στην Κίνα έφυγε με συν επτά πηγαίνοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος μέσα στην πατρίδα του την Ισπανία. Για να γίνει όμως όλο αυτό βοήθησε και ο Gajser που στο πρώτο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση και στο άγχος του να βρεθεί μπροστά έπεσε πίσω από τον Romain Febvre με αποτέλεσμα να συνεχίσει τον αγώνα από την τελευταία θέση. Όμως τα προβλήματα δεν τελείωσαν εκεί για τον Σλοβένο. Στην προσπάθεια του να περάσει τον Andrea Bonacorsi έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να χαλάσει τον δεξιό του μασπιέ και να πρέπει να περάσει από τα pits. Αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει στην 17η θέση χάνοντας 18 ολόκληρους βαθμούς σε ένα σκέλος από τον Prado. Για τον Ισπανό ήταν και πάλι οι εκκινήσεις του το κλειδί του αγώνα. Κέρδισε την μάχη της πρώτης θέσης με τον Ruben Fernandez στους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλους και όταν κατάλαβε ότι δεν είχε τον ρυθμό για να κρατήσει πίσω του τον Febvre, τον άφησε να περάσει για να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος η καλή του εκκίνηση του άνοιξε ξανά τον δρόμο για την νίκη, παρά την πίεση του απελπισμένου Gajser που τον ακολουθούσε για να τον περάσει. O Prado(2-1) κατάφερε να πάρει την νίκη στην Κίνα μαζί με το κόκκινο φόντο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στην μοτοσυκλέτα του και θα πάει στο GP της πατρίδας με επτά βαθμούς πρωτοπορίας. Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα τελευταία GP’s για μια καλή εμφάνιση ο Febvre(1-3) κέρδισε άξια το πρώτο σκέλος και με καλό αγώνα στο δεύτερο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Jeffrey Herlings(3-4) που δεν έδειχνε ορεξάτος στην πίστα της Shanghai. Οι καλές εκκινήσεις του Fernandez(4-6) τον έφεραν να παλεύει για μια θέση στο βάθρο όμως η επιστροφή του από τραυματισμό είναι πολύ φρέσκια για να μπορεί να αντέξει την ένταση της μεγάλης κατηγορίας μέχρι το τέλος. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Jan Pancar(8-5) στην πέμπτη θέση με τον Glenn Coldenhoff(5-8) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Κατηγορία ΜΧ2
Δυστυχώς οι αγώνες της κατηγορίας επισκιάστηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Liam Everts που χρειάστηκε εσπευσμένα χειρουργική επέμβαση στην Κίνα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πήγαν όλα καλά. Στην αγωνιστική δράση τώρα, ο Lucas Coenen(1-1) έδειξε ότι ήθελε την νίκη περισσότερο από όλους, κέρδισε την μάχη της πρώτης θέσης από τον Simon Langenfelder στο πρώτο σκέλος και κοντραρίστηκε με τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Kay de Wolf από την αρχή στο δεύτερο, ανεβαίνοντας μαζί θέσεις μέχρι την πρωτοπορία. Εκεί πέρασαν τον Karlis Reisulis που απόλαυσε για 11 γύρους την πρωτοπορία του αγώνα και παρά τις προσπάθειες του Kay, o Lucas επικράτησε άνετα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας de Wolf(3-2) τερμάτισε στην δεύτερη θέση και παρότι είδε να μειώνεται το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 37 βαθμούς, ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί για την έκβαση του πρωταθλήματος. Τερματίζοντας στην τρίτη θέση, ο Langenfelder(2-3) βγήκε πλέον και μαθηματικά από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος όμως μετά τον τραυματισμό του Everts που μάλλον δεν επιστρέψει στον τελευταίο αγώνα, ο Γερμανός έχει καταλάβει από τώρα την τρίτη θέση στην βαθμολογία. Συνεχίζοντας τις δυνατές εμφανίσεις μέσα στην πρώτη εξάδα ο Mikkel Haarup(5-4) κατέλαβε την τέταρτη θέση του αγώνα, αφήνοντας πέμπτο τον Adrea Adamo(6-5) και έκτο τον ομόσταυλο του στην Triumph, Camden McLellan(7-8).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 29/9/2024 Cozar Ισπανία.

2119 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ MOTOCROSS ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΘΝΩΝ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δυναμικό παρόν σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Motocross θα δώσει...