SMX 2024 – Ο HUNΤER ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ TEXAS

Στον δεύτερο γύρο του SuperMotocross 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Fort Worth του Texas ο Hunter Lawrence έκανε ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του κερδίζοντας τα 450, μια νίκη που τον ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας. To αήττητο σερί του σε σκέλη και αγώνες του θεσμού συνέχισε ο Haiden Deegan στα 250 και αναμένεται να είναι για δεύτερη φορά νικητής του πρωταθλήματος.

Κατηγορία 450
Και εκεί που όλοι μιλούσαν για τον περσινό πρωταθλητή Jett Lawrence, τον αναγεννημένο Eli Tomac και τον πάντα υπολογίσιμο Chase Sexton, ήρθε ο Hunter Lawrence να υπενθυμίσει ότι είναι και αυτός εκεί στην μάχη του τίτλου, έστω κι αν βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά με 450. O Hunter κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει το πρώτο σκέλος για αρκετούς γύρους μέχρι να τον φτάσουν οι Jett και Tomac. Ο αδερφός του τον πέρασε αλλά αμέσως μετά έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Hunter να περάσει ξανά μπροστά και μάλιστα με δεύτερο πίσω του τον Tomac. Μέχρι τον τερματισμό οι Hunter, Tomac και Jett πήγαιναν μαζί χωρίς όμως να αλλάξουν θέσει μέχρι την καρό σημαία. Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Sexton να πάρει καλή εκκίνηση καταφέρνοντας βεβαία πρώτα να περάσει τον Dylan Ferrandis που είχε πάρει την εκκίνηση και οδηγούσε τον αγώνα. Ο Sexton ουσιαστικά δεν απειλήθηκε παρότι τον καταδίωξε ο Jett στους τελευταίους γύρους. Με αυτόν τον τρόπο ο Hunter(1-3) πήρε την πρώτη του νίκη στα 450 και ανέβηκε για μόλις έναν βαθμό στην κορυφή της βαθμολογίας από τον δεύτερο Sexton(4-1), που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Texas. Από πρώτος τρίτος, είναι τώρα στην βαθμολογία ο Jett Lawrence(3-2) που η τρίτη θέση στο Texas του στέρησε πολύτιμους βαθμούς. Παρά το καλό του πρώτο σκέλος ο Tomac(2-5) είχε καταστροφική εκκίνηση στο δεύτερο με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο, μένοντας τέταρτος. Αγώνα με τον αγώνα ο Cooper Webb(5-4) γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός τερματίζοντας στο Texas στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Ken Roczen(6-6).

Κατηγορία 250
Σε ακόμα έναν αγώνα είδαμε την αγωνιστική δεινότητα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Haiden Deegan που παρά τις προσπάθειες του ανταγωνισμού κατάφερε και πάλι να φύγει με διπλή νίκη παραμένοντας αήττητος. Ο μόνος που θα μπορούσε να συγκριθeί μαζί του, τουλάχιστον σε αυτόν τον αγώνα, ήταν ο Tom Vialle(3-2) αλλά λόγω των κακών εκκινήσεων του, ποτέ δεν βρέθηκε κοντά στον Deegan για να τον απειλήσει. Ο Γάλλος κατέλαβε την δεύτερη θέση και έχει τις περισσότερες ελπίδες για τον τίτλο, από τους υπόλοιπους που καταδιώκουν τον Deegan μιας και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα πραγματοποίησε ο Jo Shimoda(2-3) τερματίζοντας στην τρίτη θέση του βάθρου και ήταν από τους μόνους που προέβαλαν κάποια μορφή αντίστασης στην επέλαση Deegan. Θύμα κακής εκκίνησης στο πρώτο σκέλος έπεσε ο Levi Kitchen(7-4) αλλά και στο δεύτερο δεν μπόρεσε να απειλήσει για το βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Πολύ καλούς αγώνες σε ακόμα ένα SMX πραγματοποίησε ο Julien Beaumer(5-6) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Jordon Smith(4-9).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 21/9/2024 Las Vegas NV.

2131 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXON 2024 – Ο E.TOMAC ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ C.SEXTON

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η Αμερικανική ομάδα του Motocross των Εθνών 2024 τα πράγματα...