MXOEN 2024 – ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών 2024 ξεκίνησε στην Ρουμανία με όμορφους και έντονους αγώνες παρότι βρισκόμαστε ακόμα στα προκριματικά. Ιταλία και Γαλλία έδωσαν σκληρή μάχη πάνω από τα όρια και στα δύο σκέλη τα οποία κρίθηκαν επεισοδιακά στον τελευταίο γύρο και τα δύο!

Προκριματικό σκέλος 125/250
Από την αρχή του σκέλους πρωταγωνίστησαν οι Francesco Bellei και Alexis Fueri με τον Ιταλό να κρατάει την πρωτοπορία από τον πιεστικό Γάλλο. Ο Fueri έκανε πολλές προσπάθειες να περάσει αλλά ο Bellei είχε πάντα την απάντηση εκτός από την τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό του αγώνα. Ο Fueri τα έπαιξε όλα για όλα χώθηκε εσωτερικά και έκανε μπερμ τον Bellei που δεν έκοψε βλέποντας την αποφασιστικότητα του Γάλλου με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος. Ο Fueri πήρε τον αγώνα και ο Bellei σηκώθηκε χωρίς πρόβλημα τερματίζοντας δεύτερος. Ο Salvador Perez κατέλαβε την τρίτη θέση με τους Ισπανούς μάλλον να κρατάνε δυνάμεις για αύριο.

Προκριματικό σκέλος 85
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν σε αυτή την κατηγορία με τους Ιταλούς να καταδιώκουν την Γαλλία για την νίκη. Ο Leo Diss Fernard πήρε την εκκίνηση και κατάφερε να την κρατήσει και αυτός μέχρi τον τελευταίο γύρο από τους Jorge Salvador και Andrea Uccelini. Με τα ντουμπλαρίσματα να παίζουν τον ρόλο τους, στον τελευταίο γύρο ο Uccelini κατάφερε να πάρει την νίκη ανεβάζοντας την Ιταλία στην πρώτη θέση των προκριματικών. Ο Salvador για την Ισπανία τερμάτισε δεύτερος με τον Fernard στην τρίτη θέση να ρίχνει τους Γάλλους στην δεύτερη θέση της σημερινής κατάταξης.

Στην δέκατη θέση η Ελλάδα
Οι κακές εκκινήσεις στο σκέλος των 125/250 των Λευτέρη Παπαδάκη και Σωτήρη Φωτάκη αντίστοιχα, έφεραν τους αθλητές μας να παλεύουν από τις τελευταίες θέσεις. Εντυπωσιακά έφεραν την Ελλάδα στην έκτη θέση μετά το σκέλος τους με τον Φωτάκη στην 13η θέση και τον Παπαδάκη στην 17η. Αντίθετα στα 85 οι Γιώργος Κουκαλιώτης και Ερμής Χατζηβασιλείου ξεκίνησαν καλά όμως είχαν πτώσεις που τους στέρησαν θέσεις ρίχνοντας τους στην 22η και 19η θέση αντίστοιχα. Στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα κατέλαβε την 10 θέση στην μπάρα για τους αυριανούς αγώνες.

Αποτελέσματα σκέλους 125/250

Αποτελέσματα σκέλους 85

Κατάταξη Ευρωπαϊκών Εθνών

2131 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXON 2024 – Ο E.TOMAC ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ C.SEXTON

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η Αμερικανική ομάδα του Motocross των Εθνών 2024 τα πράγματα...