MXOEN 2024 – ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Κερδίζοντας τα τρία από τα τέσσερα σκέλη του Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών 2024 η ομάδα της Ιταλίας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπερασπιστών του τίτλου Γάλλων, κερδίζοντας το πολυπόθητο τρόπαιο.

Κατηγορία 125/250
Η επεισοδιακή κόντρα των Francesco Bellei και Alexis Fueri του Σαββάτου, συνεχίστηκε και την Κυριακή καθώς ήταν μακράν οι γρηγορότεροι του αγώνα, αν και οι Ισπανοί Salvador Perez και Elias Escandel προσπάθησαν να μπουν ανάμεσα τους όπως και ο εντυπωσιακός Σλοβένος Jaka Peklaj. Στο πρώτο σκέλος ο Bellei πήρε την εκκίνηση και όπως έγινε και στο προκριματικό του Σαββάτου ο Fueri τον ακολούθησε με τον Perez να τον παρενοχλεί για την δεύτερη θέση. Ο Escandel ήταν τόσο ανταγωνιστικός έναντι του Fueri, που ο Γάλλος έπρεπε να κλείνει τις γραμμές του για να μην τον περάσει ο Ισπανός. Μετά τα μισά του αγώνα ο Escandel έκανε την κίνηση του αλλά βρέθηκε στο έδαφος, και παρά τις προσπάθειες του Fueri, o Bellei κράτησε την διαφορά για να πάρει την πρώτη θέση. Την άλλη ιταλογαλλική μάχη για την τρίτη θέση κέρδισε ο Ιταλός Nicolo Alvisi από τον Γάλλο Teo Brunet που στο τέλος δεν μπόρεσε να περάσει τον Σλοβένο Peklaj για την τέταρτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ο Fueri ήθελε την πρώτη θέση για να έχει κάποιες ελπίδες η Γαλλία να πάρει την νίκη στον αγώνα και με μια καλή εκκίνηση εξασφάλισε την πρωτοπορία με τον Bellei να παλεύει αυτή την φορά με τους Ισπανούς πίσω του αλλά και με τον Σλοβένο Peklaj. Ο Σλοβένος κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και να πλησιάσει τον Fueri όμως έκανε αρκετά λάθη επιτρέποντας στον Bellei και τον Ισπανό Perez να τον περάσουν. Αυτό το σκέλος ήταν το τελευταίο της ημέρας με την Ιταλία και την Γαλλία να παίζουν στον πόντο την νίκη και με τον Fuery μπροστά οι Γάλλοι περίμεναν τον Brunet να καθαρίσει τον αγώνα για αυτούς. Έδωσε σκληρή μάχη με τους Peklaj και τον Perez αλλά δεν κατάφερε να τους περάσει με αποτέλεσμα η Ιταλία να πάρει το φετινό MXoEN. Οι Γάλλοι τερμάτισαν δεύτεροι με τους Ισπανούς τρίτους με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Την έκπληξη έκαναν οι Πολωνοί στην τέταρτη θέση με την πρώτη ομάδα της Ρουμανίας να κερδίζει στον πόντο την έκτη Βουλγαρία.

Κατηγορία 85
Η νίκη της Ιταλίας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον εκπληκτικό Andrea Uccelinι που ανέκαμψε από κακή εκκίνηση και τελικά να πάρει το σκέλος στον τελευταίο γύρο από Jorge Salvador που οδηγούσε από τον πρώτο γύρο τον αγώνα. Οι Γάλλοι Leo Diss Fernard και Kanzo Ferez ήταν απειλητικοί στην κατηγορία τερματίζοντας στην τέταρτη και πέμπτη θέση ενώ ο δεύτερος της ιταλικής ομάδας David Cracco κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη εξάδα. Στο δεύτερο σκέλος ο Uccelini έφυγε από την αρχή μπροστά και όσο κι αν προσπάθησε ο Fernard δεν μπόρεσε να του αποσπάσει την νίκη. Μεγάλη μάχη έδωσαν οι δεύτεροι αθλητές των διεκδικητών του τίτλου, με τον Cracco να κερδίζει την μάχη της πέμπτης θέσης από τον Ferez. Σημαντικά αποτελέσματα για την Ισπανία πέτυχαν στο τελευταίο σκέλος οι Salvador και Pau Gaudet τερματίζοντας τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα.

Νικήτριες και πάλι οι Ισπανίδες στο WMXoEN
Τα μεγάλα ονόματα των Daniela Guillen και Larissa Pepenmeier καθάρισαν για την Ισπανία και την Γερμανία αντίστοιχα. Η Guillen κέρδισε και τα δύο σκέλη από την Pepenmeier και η πέμπτη θέση στο δεύτερο σκέλος της Ισπανίδας Jana Sanchez ήταν αρκετή για να κρατήσει η Ισπανία τον τίτλο. Με τερματισμούς μέσα στην εξάδα η Alexandra Massuri έδωσε την δεύτερη θέση στην Γερμανία ενώ οι Γαλλίδες April Franzoni και Jessie Joneau ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Ελληνική Ομάδα
Σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση του παγκόσμιου motocross συμμετείχε η Ελλάδα με νέους αναβάτες να βγαίνουν στο εξωτερικό για να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο αποκτώντας εμπειρίες. Οι Σωτήρης Φωτάκης(250) και Λευτέρης Παπαδάκης(125) πέρασαν μια περίοδο δυνατής προετοιμασίας με αγώνες στο εξωτερικό και έδειξαν δυνατοί και έτοιμοι για την πρόκληση του αγώνα στα προκριματικά του Σαββάτου. Την Κυριακή ξεκίνησαν σε σχετικά καλές θέσεις το πρώτο σκέλος όμως μια άτυχη στιγμή σε επαφή με άλλον αναβάτη τρύπησε η εξάτμιση του Παπαδάκη και μετέπειτα η μοτοσυκλέτα του άρχισε να μην δουλεύει σωστά, αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει. Το πρόβλημα με τον κινητήρα παρέμεινε και στο δεύτερο σκέλος και ο Λευτέρης αποφάσισε να συμμετάσχει για να μην στερήσει περισσότερους βαθμούς από την ομάδα. Με τον Φωτάκη να παλεύει ουσιαστικά μόνος του για τα ελληνικά χρώματα στην κατηγορία 125/250 κατάφερε να τερματίσει στην 14η στο πρώτο σκέλος και την 15η στο δεύτερο ενώ ο Παπαδάκης ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 25η θέση. Στα 85 οι Ερμής Χατζηβασιλείου και Γιώργος Κουκαλιώτης μετά τα πρόσφατα καλά τους αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο αποκτώντας ανεκτίμητες εμπειρίες. Η ένταση και ο ρυθμός του αγώνα μάλλον τους ξάφνιασε, μένοντας γρήγορα από δυνάμεις καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν τον αγώνα με μια 17η και μια 18η θέση ο Χατζηβασιλέιου και από δύο 22ες ο Κουκαλιώτης. Η Ελληνική Ομάδα τερμάτισε στην ενδέκατη θέση, φεύγοντας από την Ρουμανία με περισσότερη γνώση και εμπειρία, που ελπίζουμε θα αποτελέσει το κίνητρο για καλύτερη προετοιμασία με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην επόμενη διοργάνωση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2131 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXON 2024 – Ο E.TOMAC ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ C.SEXTON

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η Αμερικανική ομάδα του Motocross των Εθνών 2024 τα πράγματα...