ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ…Κ.TOMPA ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΤΩΝ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 πέρασε στον πέμπτο του γύρο στις Κρηνίδες Καβάλας με την συνδιοργάνωση του πέμπτου γύρου του Βαλκανικού πρωταθλήματος στην χώρα μας, για ακόμα μια χρονιά στην ίδια πίστα. Ο Krizstian Tompa από την Ρουμανία επικράτησε συνολικά στον αγώνα κερδίζοντας την ΜΧ1 του Βαλκανικού με τον Παναγιώτη Κουζή να είναι ο νικητής του πανελληνίου για την κατηγορία. Στην ΜΧ2 απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Μάριος Κανάκης που εντυπωσίασε με τους χρόνους του που ήταν αντίστοιχοι της μεγάλης κατηγορίας!

Ο Α.Μ.Ο.Κρηνίδων διοργάνωσε ακόμα έναν άρτιο αγώνα στην πίστα της περιοχής και από ότι φαίνεται έχει γίνει μόνιμο “στέκι” του Βαλκανικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Αν και υπήρχε η ανάγκη για ακόμα μια διοργάνωση πανελληνίου στον συγκεκριμένο χώρο, ωστόσο το σωματείο ήθελε τον χρόνο του για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της πίστας, προσφέροντας ακόμα περισσότερες υποδομές. Και από το αποτέλεσμα καταλαβαίνουμε ότι καλά έκαναν, γιατί πλέον μιλάμε για την καλύτερη πίστα αγώνων που διαθέτει η χώρα αυτή την στιγμή και μια από τις καλύτερες που είχαμε ποτέ, σε υποδομές αλλά και οργάνωση. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς είναι προγραμματισμένη η μόνιμη ηλεκτροδότηση της πίστας το επόμενο διάστημα. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την τοπική κοινωνία που επισκέφτηκε την πίστα σε μεγάλους αριθμούς την Κυριακή και φυσικά από τους αγωνιζόμενους που για ακόμα μια φορά είχαμε πολλές συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό. Σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός που ήταν αίθριος σε όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου ενώ η άψογη προετοιμασία της πίστας προσέφερε ιδανικές συνθήκες για να αποδώσουν οι αγωνιζόμενοι το 100% παρουσιάζοντας δυνατό θέαμα σε όλες τις κατηγορίες.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην μεγάλη κατηγορία περιμέναμε την συνέχεια της Αρχαίας Ολυμπίας με τον Μανώλη Κρητικό να απειλεί ξανά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Κουζή αλλά και τον ρόλο που θα έπαιζαν σε αυτή την μάχη οι ξένες συμμετοχές. Η απειλή ήρθε τελικά από την Ρουμανία καθώς ο Κρητικός δεν ήταν σε καλή κατάσταση στις Κρηνίδες, με τον περσινό νικητή του αγώνα Krizstian Tompa να επιστρέφει με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του. Ο Ρουμάνος ήταν ελαφρά αλλά σταθερά ταχύτερος από τον ελληνικό ανταγωνισμό σε όλα τα αποτελέσματα του διημέρου. Στα σκέλη της Κυριακής, πήρε το δώρο που του έδωσαν οι Ανέστης Ράδος και Παναγιώτης Κουζής στον πρώτο γύρο, κλείνοντας ο ένας τον άλλο και επιτρέποντας στον Tompa να τους περάσει και τους δύο στην ίδια στροφή! Με σταθερά γρήγορο γυρολόγιο ο Ρουμάνος δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει το σκέλος ενώ είχε πιο εύκολη δουλειά στο δεύτερο κάνοντας το ίδιο αυτή τη φορά έχοντας την πρωτοπορία από την εκκίνηση.

Οι εκκινήσεις δεν βοήθησαν τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Κουζή να κινηθεί κοντά στον Tompa αλλά ακόμα κι όταν ξέμπλεξε από τους υπόλοιπους και πέρασε στην δεύτερη θέση δεν είχε την αποτελεσματικότητα του Ρουμάνου στην δύσκολη πίστα των Κρηνίδων. Πάντως ο ψηλός δεν το παράτησε ποτέ και στα δύο σκέλη ακόμα κι όταν έβλεπε την διαφορά να μεγαλώνει, πιθανότατα περιμένοντας κάποιο λάθος του πρωτοπόρου. Ο Έλληνας πολυπρωταθλητής πήρε τελικά την δεύτερη θέση στο Βαλκανικό και συνέχισε το αήττητο σερί του στους αγώνες του Πανελληνίου. Την μεγάλη μάχη της δεύτερης θέσης, ειδικά στο δεύτερο σκέλος, κέρδισε ο Ράδος(2-2) από τον Μ.Κρητικό(3-3) που δεν κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση παρότι πίεσε τον Ράδο μέχρι τον τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους. Στον τελευταίο γύρο, ο Δημήτρης Μπάκας(4-4) κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση από τον πέμπτο Κυριάκο Μπόγρη(5-5) μια μάχη που θα καθόριζε και τον νικητή της κατηγορίας ΜΧ300. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κων/νος Τσάτσος(6-6). Για το Βαλκανικό, πίσω από τον Tompa τερμάτισε ο Κουζής με την τρίτη θέση να πηγαίνει στον Χρύσανθο Γεωργίου που είχε ένα εκπληκτικό δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Η φετινή εμφάνιση του Μάριου Κανάκη στην κατηγορία έχει πιέσει κατά πολύ τα πράγματα καθώς η απόδοση του ανεβαίνει από σε αγώνα σε αγώνα. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας νομίζουμε ότι είναι ο αγώνας των Κρηνίδων όπου ο Μάριος είχε τους χρόνους της πρώτης τριάδας της ΜΧ1 και αυτό είχε αρκετό καιρό να συμβεί στο πρωτάθλημα. Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας όμως δεν είχε εύκολο πρώτο σκέλος αφού για ακόμα μια φορά είχε κακή εκκίνηση και έπρεπε να δουλέψει για να βρεθεί στην πρώτη θέση. Εκεί βρισκόταν ο Σωτήρης Φωτάκης, που και αυτός διανύει μια καλή περίοδο υψηλής απόδοσης, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει τον Κανάκη να του πάρει την πρωτοπορία. Μετά από μια μικρή μάχη, ο Κανάκης πέρασε αποφασιστικά τον Φωτάκη για να πάρει την νίκη. Στο δεύτερο σκέλος ο Κανάκης(1-1) δεν ήθελε τα μπλεξίματα του πρώτου, και με καλή εκκίνηση οδήγησε το σκέλος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Με δύο δυνατά σκέλη ο Φωτάκης(2-4) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση του αγώνα από τον περσινό πρωταθλητή Φραγκίσκο Ζούνη(5-3) που ταλαιπωρήθηκε από κακές εκκινήσεις, χάνοντας κι άλλο έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας όπου βρίσκεται ο Κανάκης. Ακόμα μια δυνατή φετινή εμφάνιση του Νίκου Λυρίου(3-6) που βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα πέτυχε ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ125 2Τ Σωτήρης Θεοδωρίδης(4-5) κατά λαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ εντυπωσίασε ο Δημήτρης Γανωτής(11-2) πραγματοποιώντας μια εμφάνιση για βάθρο, αλλά η πτώση του στο πρώτο σκέλος στην προσπάθεια του να περάσει τον Λυρίου, τον περιόρισε στην έκτη θέση. Στην κατάταξη του Βαλκανικού, η πρώτη τριάδα ήταν η ίδια με του Πανελληνίου.

Κατηγορία ΜΧ300
Και τελικός νικητής είναι ο Δημήτρης Μπάκας! Επεισοδιακή μάχη είχαμε σε αυτή την κατηγορία με τον νικητή να καθορίζεται τρεις στροφές πριν το άλμα του τερματισμού. Οι Μπάκας και Κυριάκος Μπόγρης διεκδίκησαν την νίκη στο δεύτερο σκέλος με μια σκληρή μάχη διαρκείας που τους έφερε μαχόμενους μέχρι τον τελευταίο γύρο. Στο πρώτο σκέλος ο Μπάκας είχε πάρει την νίκη μα τον Μπόγρη δεύτερο και ο Κυριάκος ήθελε την νίκη στο δεύτερο για να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Λίγο πριν τον τερματισμό όμως ο Κουζής που τους έφτασε να τους ντουμπλάρει, πέρασε τον Μπάκα σε εύκολο σημείο αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τον Μπόγρη. Οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν με τον Μπόγρη να πέφτει και να βλέπει τον Μπάκα(1-1) να τον περνάει και να παίρνει την νίκη του σκέλους και του αγώνα. Σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Μπόγρη(2-2) αλλά το σημαντικό είναι ότι πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση για την κατηγορία και αν συνεχίσει έτσι η νίκη δεν θα αργήσει να έρθει. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κων/νος Τσάτσος(3-3) με τους Μοδέστο Ευστρατίου(4-4) τέταρτο, τον Ελισαίο Αυδούλη(5-5) πέμπτο και τον Παναγιώτη Πατσανά(6-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Η κατηγορία δεν προσμετρά στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και έτσι δεν υπάρχει σχετική κατάταξη.

Κατηγορία ΜΧ125 2Τ
Όσο εύκολη κι αν φαίνεται στα αποτελέσματα η τελική επικράτηση σε ακόμα έναν αγώνα του Κωνσταντίνου Μερκούρη, στην πραγματικότητα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Αντιμετωπίζοντας πτώσεις, συγκρούσεις και έντονο ανταγωνισμό έπρεπε να παλέψει για την νίκη και στα δύο σκέλη με highlight το δεύτερο σκέλος όταν οι διεκδικητές της νίκης στην κατηγορία, Μερκούρης, Χρήστος Παν. Ταμβάκος και Λευτέρης Παπαδάκης έδιναν μάχη μεταξύ τους. Στο τέλος της ημέρας ο Μερκούρης έφυγε με διπλή νίκη περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας σε ισοβαθμία όμως με τον Ταμβάκο(2-2) που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Παπαδάκης(3-3) ενώ στην επανεμφάνιση του στην αγωνιστική δράση ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος(5-4) κατέλαβε την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος(4-6) με έκτο τον Χρήστο Μπάζιο(6-5). Για το Βαλκανικό πρωτάθλημα οι Μερκούρης και Ταμβάκος ανέβηκαν στο πρώτο και δεύτερο σκαλί του βάθρου αντίστοιχα με τον Βούλγαρο Stefanov Danail στην τρίτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ85
Για την κατηγορία υπήρχαν δύο σημαντικές μάχες και στα δύο σκέλη, αυτή της πρώτης θέσης του αγώνα μεταξύ του Sami A.Dumitru και της Ana Kolnookov και για την νίκη του Πανελληνίου της κατηγορίας μεταξύ του Γιώργου Χατζάκη και του Ερμή Χατζηβασιλείου. O Dumitru ήταν γενικώς σε άλλο επίπεδο, οδηγώντας από την αρχή και τα δύο σκέλη και η μόνη που μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ήταν η Kolnookov, χωρίς όμως ποτέ να τον απειλήσει.

Οι δύο αναβάτες είχαν σκληρή μάχη νωρίς και στα δύο σκέλη, ο Χατζάκης(1-1) όμως κατάφερε να επιβληθεί και τις δύο φορές του σταθερά ανερχόμενου Χατζηβασιλείου(2-2). Οι δύο Έλληνες έκαναν το ένα δύο στο Πανελλήνιο και είναι οι δύο πρώτοι στην βαθμολογία της κατηγορίας. Ο Γιώργος Κουκαλιώτης(4-3) δεν είχε καλές εκκινήσεις και ταλαιπωρήθηκε με τον ξένο ανταγωνισμό για να καταλάβει την τρίτη θέση του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο πρώτο σκέλος του τέταρτου Κωνσταντίνου Ποϊράζη(3-9) με τον Ανδρέα Τρακαδά(5-6) να επικρατεί στην πέμπτη θέση του έκτου Ηλία Λιάκου(6-5).

Κατηγορία ΜΧ65
Μεγάλες ανακατατάξεις είχαμε στα δύο σκέλη της κατηγορίας για τις θέσεις του βάθρου εκτός της πρώτης. Και αυτό γιατί και στα δύο σκέλη ο Georgi Iliev(1-1) κατάφερε με καλές εκκινήσεις να κρατήσει πίσω του τον Δημήτρη Φωτόπουλο στο πρώτο σκέλος και τον Κωνσταντίνο Τρακαδά στο δεύτερο κερδίζοντας τον αγώνα. Φυσικά η μάχη πίσω του ήταν και για το ελληνικό πρωτάθλημα όπου οι κακές εκκινήσεις εκατέρωθεν, δεν έφεραν ποτέ κοντά στα σκέλη τους Φωτόπουλο και Τρακαδά που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας.

Νικητής για το Πανελλήνιο ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Τρακαδάς(2-1) με δεύτερο τον Φωτόπουλο(1-2) με τον Ιάσων Αρώνη(4-3) να ανεβαίνει στο βάθρο, περνώντας παράλληλα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Αντώνης Τσιγκόλης(3-5) που αντίστοιχα έπεσε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος με τον Αναστάσιο Δημόπουλο(4-6) να τερματίζει την ημέρα στην πέμπτη θέση και έκτο τον Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο(9-4) που επιστρέφει σιγά σιγά στις καλές εμφανίσεις. Για την κατάταξη του Βαλκανικού ο Iliev(1-1) πήρε την νίκη από τον δεύτερο Κ.Τρακαδά(4-2) και τρίτο Φωτόπουλο(2-5).

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Το μεγάλο μπέρδεμα με τις συνδιοργανώσεις θεσμών σε κοινά σκέλη έγινε στην κατηγορία ΟΡΕΝ, που υπάρχουν διαφορές σε κανονισμούς ακόμα και στην ονομασία. Μια μέρα μετά είχαμε αλλαγή στα αποτελέσματα του αγώνα και τελικά νικητής στο Πανελλήνιο αναδείχτηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Βαγγελάκος(2-1) που αντιμετώπισε κακές εκκινήσεις και πτώσεις στα σκέλη της Κυριακής. Στην δεύτερη θέση μετά από πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Γιώργος Γρηγοριάδης(1-2) ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Τρίτος ήταν ο επανεμφανιζόμενος και τοπικός Βασίλης Πακαταρίδης(3-5), με τον Γιώργο Κυπράιο(5-4) να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Ο Σταμάτης Δημολιάνης(4-6) βρέθηκε στην πέμπτη θέση με τον Θανάση Αυγέρη(8-7) έκτο.

Για την κατάταξη του Βαλκανικού πρωταθλήματος ο Hristian Ilioski(1-1) ήταν ο νικητής επικρατώντας του Κωνσταντίνου Τζιώρα(4-2) που αγωνίζεται με Γερμανικό δελτίο, με τον Γρηγοριάδη στην τρίτη θέση.

Κατηγορία Senior
Η κατηγορία παρουσίασε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς τα σκέλη της πραγματοποιούνται μαζί με την κατηγορία Γυναικών. Είχαμε λοιπόν δύο πατεράδες να αγωνίζονται με τις κόρες τους, τον Γιώργο Μανδάνη με την Δέσποινα και τον Marius Cojanu με τις Aida και Maya. Για την πρώτη θέση είχαμε μάχη καθώς το πρώτο σκέλος κέρδισε ο Δημήτρης Βασιλειάδης στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία ενώ στο δεύτερο ο Δημήτρης Κεραμιδάς είχε τον πρώτο λόγο καθώς ήταν ο πιο γρήγορος όμως υπερέβαλε στην μάχη του για την πρωτοπορία με την Aida Cojanu έχοντας μια πτώση, που επέτρεψε στον Μάρκο Καρασακαλίδη να τον περάσει. Ο Καρασακαλίδης(2-1) πήρε την νίκη με αυτόν τον τρόπο από τον Βασιλειάδη(1-3) ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κεραμιδάς(2-2). Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Αδάμος Πράσσος(4-4) με τον Νίκο Δρόσο(6-6) να επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ανάργυρος Ζέρβας(6-6).

Στην κατάταξη του Βαλκανικού ο M.Cojanu(2-3) ήταν ο νικητής του αγώνα με δεύτερο τον Μ.Καρασακαλίδη και τρίτο τον Βασιλειάδη.

Κατηγορία Women
Οι αδερφές Λάμπρου μοιράστηκαν για το Πανελλήνιο τις πρώτες θέσεις στα σκέλη αλλά όχι την νίκη καθώς με καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος η Ιωάννα(2-1) συνέχισε το αήττητο φετινό σερί της αφήνοντας δεύτερη την Αμαλία(1-2). Στην επανεμφάνιση της η Δέσποινα Μανδάνη(4-3) κατέλαβε την τρίτη θέση επικρατώντας και αυτή με το καλύτερο αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους της άλλης Δέσποινας της Πασαλή(3-4) που παρουσιάζει ανοδική πορεία. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε η Μαρία Μπάκα(5-5).

Για το Βαλκανικό η Aida Cojanu(1-1) ήταν σε άλλο επίπεδο, τέτοιο που πέρσι προτίμησε να αγωνιστεί στην ΜΧ2 για να έχει ενδιαφέρον. Η απόδοση της ήταν τέτοια που κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο σκέλος με διαφορά ανάμεσα και στις συμμετοχές της Senior! Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αμαλία Λάμπρου με τρίτη την Ιωάννα Λάμπρου. Επίσης στην κατηγορία είχαμε το σχετικά σπάνιο φαινόμενο των συμμετοχών δύο αδερφών, των Λάμπρου και Cojanu.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 20/10/2024 Πρίνος Τρίκαλων.

1181 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΧ ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Μετά από σχετικές διευκρινήσεις τα αποτελέσματα των κατηγοριών MX1 και ΟΡΕΝ του πέμπτου γύρου του...