MXGP 2025 – Η KRT KAWASAKI ΥΠEΓΡΑΨΕ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΗΝ MXGP

Η Kawasaki Racing Team MXGP είναι περήφανη που καλωσορίζει στο σκάφος τον Pauls Jonass, ο οποίος θα συμμετάσχει στην ομάδα για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM MXGP. Ο ταλαντούχος Λετονός και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής MX2, θα είναι ο ομόσταυλος του Romain Febvre.

Για πρώτη φορά στη μακρά και επιτυχημένη ιστορία της, η Kawasaki Racing Team θα αγωνιστεί με δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές το 2025, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής MX2 του 2017 εντάσσεται στο πλευρό του Romain Febvre. Ο 27χρονος Jonass είχε ήδη κατακτήσει τον πρώτο του εθνικό τίτλο νέων σε ηλικία δέκα ετών και ήταν δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Junior και μία φορά πρωταθλητής Ευρώπης πριν συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενηλίκων πριν από δέκα χρόνια. Γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα φαβορί στην παγκόσμια σειρά της MX2 με τρία μετάλλια FIM, δύο ασημένια και ένα χρυσό και έντεκα νίκες GP μέσα σε πέντε χρόνια πριν προχωρήσει στην κορυφαία κατηγορία MXGP το 2019.

Ξεχώρισε ως ο “rookie” της χρονιάς με την έκτη θέση στην τελική κατάταξη στην πρώτη του σεζόν πάνω σε ένα 450, η πρόοδός του μειώθηκε την επόμενη χρονιά, όταν έμεινε στο περιθώριο με σπασμένα πλευρά και σπονδύλους σε μια πτώση σε προπόνηση, αλλά επανήλθε με κορυφή. Τερμάτισε δέκατος στην κατάταξη το 2021/22 πριν από έναν τραυματισμό στον μηρό τον παραγκωνίσει για την έναρξη της σεζόν 2023.

Ο ανερχόμενος Λετονός επέστρεψε με στυλ φέτος, παίρνοντας την πρώτη GP νίκη της καριέρας του στην κατηγορία MXGP στην Agueda και διατηρώντας μια σταθερή πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη προτού μείνει στο περιθώριο για το υπόλοιπο της σειράς αφού υπέστη εξάρθρωση ώμου και σπασμένο χέρι σε μια πτώση στον γύρο της Γερμανίας στο μέσο της σεζόν. Μια επιτυχημένη ανάκαμψη πίσω στη μοτοσυκλέτα τις επόμενες εβδομάδες θα του δώσει έναν γεμάτο χειμώνα με το Kawasaki KX450-SR πριν από τον πρώτο γύρο της σειράς 2025 στην Αργεντινή στις 2 και 3 Μαρτίου.

Pauls Jonass: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την προηγούμενη ομάδα μου για τα φανταστικά τέσσερα χρόνια που περάσαμε μαζί και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Kawasaki Racing Team. κάθε οδηγός ονειρεύεται να αγωνιστεί για μια επίσημη ομάδα. Έχω δουλέψει με τον Antti στο παρελθόν και βλέπω πόσο καλά διαχειρίζεται την ομάδα, οπότε είμαι χαρούμενος που έχω αυτή την ευκαιρία. Θα είναι η πρώτη μου φορά που θα δουλέψω με μια εργοστασιακή ιαπωνική ομάδα και αφού είδα πόσο καλά δούλεψε η μοτοσυκλέτα τα τελευταία δύο χρόνια, είναι όνειρο να οδηγήσω το KX450-SR. Τώρα είναι ώρα να πιάσουμε τη δουλειά για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να παλέψουμε για κάποιες νίκες σύντομα».

Antti Pyrhönen, Διευθυντής KRT:
«Εμείς στην KRT είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε έναν άλλο οδηγό κορυφαίου επιπέδου να ενταχθεί στην ομάδα. Ο Pauls Jonass είναι ακόμα νέος αλλά έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία MXGP στην παγκόσμια σκηνή. Το πάθος του Pauls για τους αγώνες, η θέλησή του και η ακλόνητη αποφασιστικότητά του είναι ασύγκριτα, οπότε αυτό δίνει πραγματικά μεγάλο κίνητρο σε όλους στην KRT. Ανυπομονούμε να δούμε τον Pauls δίπλα στον Romain να αγωνίζεται με το KX450-SR, που αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο επιτυχημένες μοτοσυκλέτες».

Steve Guttridge, Διευθυντής Σχεδιασμού Αγώνων, KME:
«Είναι υπέροχο να βλέπεις την ορμή που χτίζει η KRT για μια νέα σεζόν με μια σταθερή οδηγών που αντιπροσωπεύουν τους καλύτερους της κατηγορίας. Όχι μόνο όλοι οι οπαδοί της Kawasaki θα χαρούν να διατηρήσουν τις υπηρεσίες του Romain Febvre, αλλά η προσθήκη του Pauls Jonass θέτει γερά θεμέλια για μια τρομερή πρόκληση πρωταθλήματος το 2025 για την Kawasaki και την KRT».

4117 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 6ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΧ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το αθλητικό σωματείο Μ.Α.Σ.Τ με αριθμό Αθλητικής Αναγνώρισης ΧΦ98, μετά από έγκριση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, διοργανώνει...