FIM HARD ENDURO 2024 – ΠΕΜΠΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ M.LETTENBICHLER ΣΤΟ SEA TO SKY

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro 2024 πέρασε στον έκτο του και προτελευταίο γύρο με την διοργάνωση του Sea To Sky Mountain Race στην Τουρκία, που κατά γενική ομολογία ήταν το δυσκολότερο στην ιστορία του. Παρά τον τραυματισμένο του καρπό ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Manuel Lettenbichler κατάφερε να πάρει τον αγώνα παρά την πίεση του Mario Roman.

Τον πρόλογο και αποκαλούμενο “Beach Race” κέρδισε ο πολυπρωταθλητής Super Enduro Billy Bolt ενώ την δεύτερη ημέρα τον προκριματικό αγώνα “Forest” κέρδισε ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Wade Young. Στον κύριο αγώνα του Σαββάτου(Mountain) ο Manuel Lettenbichler κατάφερε να πάρει νωρίς την πρωτοπορία με τον Teodor Kabakchiev να τον παρενοχλεί στην αρχή μέχρι να έρθει ο Mario Roman και πραγματικά να πιέζει τον Γερμανό. Όμως ο Mario έκανε ένα λάθος που του κόστισε με σημαντική ζημιά στην εξάτμιση της μοτοσυκλέτας του, γεγονός που επηρέασε την απόδοση του μένοντας πίσω. Ο Lettenbichler από εκεί και μετά διαφύλαξε την πρωτοπορία του μέχρι τον τερματισμό κερδίζοντας και τους πέντε αγώνες του θεσμού όπου έχει συμμετάσχει φέτος. Αργά αλλά σταθερά, με τον γνωστό του τρόπο o Jarvis ανέβηκε θέσεις φτάνοντας μέχρι και την δεύτερη θέση στην οποία και τερμάτισε περνώντας τον Mario στην γραμμή του τερματισμού! Ο Roman ήταν τρίτος, πλησιάζοντας τον Young στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Manuel Lettenbichler: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τη νίκη σήμερα. Μετά τη πτώση μου στον χθεσινό αγώνα Forest, δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να αγωνιστώ σήμερα. Τραυμάτισα τον καρπό μου και έπρεπε να το διαχειριστώ. Ήμουν αποφασισμένος να πάω ούτως ή άλλως σήμερα το πρωί. Είχα μια πολύ καλή αρχή και πήρα το holeshot, το οποίο με βοήθησε να μείνω μακριά από τη σκόνη στα ανοιχτά κομμάτια. Στα ποτάμια του φαραγγιού, ο Teo ήταν μαζί μου. αλλά προσπαθούσα να οδηγήσω τον δικό μου αγώνα όσο καλύτερα μπορούσα. Ο Teo, ο Wade, ο Mario και εγώ ήμασταν όλοι μαζί στα πιο δύσκολα τμήματα, πολεμώντας. Κατάφερα να φτιάξω μια διαφορά και μετά να ελέγξω αυτό το πλεονέκτημα έναντι των τελικών ορεινών τμημάτων. Είμαι τόσο χαρούμενος που νίκησα, ήταν δύσκολο!».

Graham Jarvis: «Καθώς ήταν ένας γύρος παγκοσμίου πρωταθλήματος, η πορεία ήταν πολύ μεγαλύτερη και πιο σκληρή από τα προηγούμενα χρόνια [στο Sea to Sky]. Τα δύσκολα τμήματα ήταν αδυσώπητα και έπρεπε να προσπαθήσω πολύ σε κάποια μέρη. Αλλά είμαι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα».

Mario Roman: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τον αγώνα μου. Είχα ένα μηχανικό πρόβλημα στον χθεσινό αγώνα Forest, οπότε προκρίθηκα μόνο στη δεύτερη σειρά. Αυτό σήμαινε ότι είχα πολύ περισσότερη σκόνη να αντιμετωπίσω νωρίς. Πριν από το φαράγγι, ανέβηκα στην πέμπτη θέση και μπορούσα να δω τον Billy και τον Wade, οπότε συνειδητοποίησα ότι ο ρυθμός μου ήταν καλός. Μετά από αυτό, η πορεία γινόταν όλο και πιο σκληρή. Άρχισα να προσπερνώ κάποιους αναβάτες και έφτασα τον Mani. Μοιραζόμασταν το προβάδισμα του αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά χτύπησα κατά λάθος έναν βράχο σε ένα off camber και κατέστρεψα την εξάτμιση μου. Ήταν σίγουρα ένα μικρό λάθος και κάτι που δεν έχω ξανακάνει στην καριέρα μου. Είναι απογοητευτικό γιατί ξέρω ότι η νίκη ήταν εκεί για μένα σήμερα. Ως αποτέλεσμα, το τελευταίο μισάωρο ήταν δύσκολο σωματικά και ψυχικά να κάνω τα τμήματα. Είχα μια καταπληκτική μάχη με τον Graham αλλά με νίκησε πάνω από τη γραμμή».

Αποτελέσματα έκτου γύρου Sea to Sky Mountain Race 2024

  1. Manuel Lettenbichler (KTM) 4:43:22.26
  2. Graham Jarvis (Husqvarna) 4:56:39.34
  3. Mario Roman (Sherco) 4:57:17.96
  4. Billy Bolt (Husqvarna) 5:07:20.52
  5. Francesc Moret (Sherco) 5:10:46.88
  6. Wade Young (GASGAS) 5:14:14.68
  7. Teodor Kabakchiev (Sherco) 5:23:12.71
  8. Matthew Green (KTM) 5:27:31.45
  9. Sonny Goggia (KTM) 5:33:32.81
  10. David Cyprian (KTM) 5:58:17.05

Βαθμολογία 6/7

1 304 – Lettenbichler, Manuel KTM 112
2 55 – Young, Wade GASGAS 95
3 74 – Román, Mario SHERCO 91
4 23 – Kabakchiev, Teodor SHERCO 83
5 12 – Brightmore, Mitch HQV 67
6 33 – Moret Clota, Francesc SHERCO 56
7 47 – Green, Matthew KTM 55
8 89 – Gomez Cantero, Alfredo RIEJU 42
9 62 – Cyprian, David KTM 37
10 27 – Riba Lazaro, Marc KTM 31

527 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ISDE 2024 – O J.GARCIA ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ…ΕΚΤΟΣ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

To 98o International Six Days of Enduro 2024 ξεκίνησε στην Galicia της Ισπανίας με τον...