AMA MX – O E.TOMAC ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

O όγδοος γύρος του AMA Motocross 2018 στο Spring Creek ήταν εξίσου συναρπαστικός με τους υπόλοιπους φέρνοντας ανακατατάξεις στις βαθμολογίες. Ο Eli Tomac κατάφερε να πάρει την έκτη του φετινή νίκη στα 450 και να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ στα 250 ο Aaron Plessinger έχει πάρει φόρα και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει στην νικηφόρα πορεία του για την κατάκτηση του τίτλου.

Με έξι νίκες, τέσσερις διπλές, έντεκα σκέλη και επτά βαθμούς μπροστά σε οχτώ αγώνες, είναι το αγωνιστικό προφίλ του Eli Τomac μέχρι στιγμής!

Κατηγορία 450
Παρά τα μηχανικά προβλήματα των προηγούμενων αγώνων ο Eli Tomac(1-1) δεν άλλαξε τακτική, ανεβάζοντας ρυθμό στο τέλος των δύο σκελών του Spring Creek. Στο πρώτο, κέρδισε σχετικά γρήγορα την μάχη του με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Marvin Musquin για την δεύτερη θέση και κατάφερε να περάσει τον Ken Roczen για την πρώτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Tomac ήταν πιο υπομονετικός, πέρασε σταδιακά από την πέμπτη θέση στην δεύτερη και κυνήγησε τον Musquin για να του πάρει την νίκη στους τελευταίους γύρους. Με αυτή την εξέλιξη ο Tomac πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αφήνοντας επτά βαθμούς πίσω του τον Musquin. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Ken Roczen(2-3) δείχνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή άνοδο πετυχαίνοντας καλές εκκινήσεις και δίνοντας μάχες για την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη. Καλές εκκινήσεις είχε και ο Musquin(4-2) αλλά το λάθος του νωρίς στο πρώτο σκέλος τον έριξε από την τρίτη, στην τέταρτη θέση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Ωστόσο ο Γάλλος στο δεύτερο σκέλος, έδειξε ότι δεν μπορούσε να κερδίσει τον Tomac. Κοντά στην πρώτη τριάδα βρέθηκε και στα δύο σκέλη ο Blake Baggett(4-3) καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση. Οι κακές εκκινήσεις του Justin Barcia(5-5) τον έφεραν να δίνει πολλές μάχες για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης ενώ ο Weston Peick(6-6) επιδεικνύοντας απίστευτη σταθερότητα φέτος κατέλαβε την έκτη θέση.

O Aaron Plessinger μπορεί να πανηγυρίσει τον τίτλο στα 250, νωρίτερα από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Κατηγορία 250
Σε ακόμα έναν αγώνα ο Aaron Plessinger(1-1) δεν είχε καλές εκκινήσεις, όμως είναι κάτι που δεν τον απασχολεί καθώς όταν βρει τον ρυθμό του, δύσκολα μπορεί κάποιος να του αντισταθεί. Στο Spring Creek κατάφερε να πάρει ακόμα μια διπλή φετινή νίκη, επεκτείνοντας τόσο το βαθμολογικό του προβάδισμα(49 βαθμόυς), που τον έχει φέρει σε τροχιά τίτλου. Εκπληκτικός σε έναν ακόμα φετινό αγώνα ο “rookie” Justin Cooper(4-3) πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και με δύο τερματισμούς στην πρώτη τετράδα κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα, σημειώνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό. Ο τοπικός και δεύτερος στην βαθμολογία Alex Martin(7-2) από τα δοκιμαστικά έδειξε ότι δεν ήταν σε καλή ημέρα και στο πρώτο σκέλος δεν μπόρεσε να ανακάμψει από την κακή του εκκίνηση. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος χάνοντας την μάχη με τον αντίπαλο του στην βαθμολογία Plessinger, για να καταλάβει τελικά την τρίτη θέση στο βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Jordon Smith(3-7) με τον πέμπτο τον Joey Savatgy(10-4) που αντιμετώπισε σε ακόμα έναν αγώνα προβλήματα(πτώση) σε μια κακή χρονιά για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του γενικότερα. Την εξάδα συμπλήρωσε ακόμα ένας “rookie” ο Chase Sexton(8-5).

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...