MXGP 2019 – O T.GAJSER ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ HONDA ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΙΙ

Στον δωδέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 ο Tim Gajser κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα αήττητο σερί, φτάνοντας τα επτά φετινά, επίτευγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία της Honda. Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado έφτασε τις δέκα συνεχόμενες φετινές του νίκες κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του δεύτερου GP της Ινδονησίας στην Semarang.

Περισσότερες νίκες, περισσότεροι βαθμοί για τον Tim Gajser αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 173 βαθμούς, από τον δεύτερο μετά την Ινδονησία II, Jeremy Seewer!

Κατηγορία MXGP
O Tim Gajser κατάφερε στην Ινδονησία ΙΙ να γράψει ιστορία αλλά η ιστορία θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική.  Στα προκριματικά του Σαββάτου ο Σλοβένος είχε μια πτώση τραυματίζοντας τον αστράγαλο του, ευτυχώς όχι σοβαρά και μπόρεσε να φυλάξει δυνάμεις στην συνέχεια για τους αγώνες της Κυριακής. Με δύο καλές εκκινήσεις ο Gajser(1-1) βρέθηκε από νωρίς στην πρωτοπορία και στα δύο σκέλη, πετυχαίνοντας ακόμα μια διπλή φετινή νίκη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Arnaud Tonus(2-3) κρατώντας σταθερό ρυθμό και στα δύο σκέλη ενώ εκμεταλλεύτηκε και τις πολλές πτώσεις στο πρώτο σκέλος αρκετών οδηγών.  Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο συμπατριώτης του Jeremy Seewer(3-4) που σε ακόμα ένα GP ήταν ανταγωνιστικός και έδειξε διάθεση να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση. Ο Ελβετός, μετά την Ινδονησία έχει ανέβει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας καθώς το πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη. Ο Glenn Coldenhoff(3-7) πάλεψε για μια θέση στο βάθρο αλλά η μέτρια εκκίνηση του στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισε στην τέταρτη θέση. Ο Max Anstie(7-6) επέστρεψε στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας πέμπτος ενώ ο Arminas Jasikonis(5-8) κατέλαβε την έκτη θέση. Ο νικητής των προκριματικών Romain Febvre(0-5) είχε μια πτώση στην αρχή του πρώτου σκέλους “τραυματίζοντας” σοβαρά την μοτοσυκλέτα του κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Επέστρεψε στο δεύτερο για να πάρει την πέμπτη θέση.

Αποτελέσματα Semarang MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 50 points; 2. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 42 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 38 p.; 4. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 32 p.; 5. Max Anstie (GBR, KTM), 29 p.; 6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 28 p.; 7. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 26 p.; 8. Gautier Paulin (FRA, YAM), 25 p.; 9. Ivo Monticelli (ITA, KTM), 23 p.; 10. Pauls Jonass (LAT, HUS), 22 p.;

Ο Jorge Prado συνεχίζει να κερδίζει στην ΜΧ2 ενώ ο ανταγωνισμός του αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα. 

Κατηγορία MX2
Αν και δεν κατάφερε να πάρει αυτή την φορά καμία από τις δύο εκκινήσεις ο Jorge Prado(1-1) ήταν μέσα στις πρώτες θέσεις από το ξεκίνημα των αγώνων, με αποτέλεσμα να περάσει στην πρωτοπορία νωρίς και να επικρατήσει και στα δύο σκέλη. Καλές εκκινήσεις και έξυπνο αγώνα πραγματοποίησε ο Tom Viale(2-4), θα μπορούσε να κατακτήσει δύο δεύτερες θέσεις αλλά αποφάσισε στο δεύτερο σκέλος να μην ρισκάρει χάνοντας θέσεις για να σιγουρέψει την δεύτερη θέση στο βάθρο. Οι μέτριες εκκινήσεις του Calvin Vlaanderen(5-3) τον έφεραν να παλεύει σκληρά για την τρίτη θέση του βάθρου, ένα αποτέλεσμα που θεωρείται επιτυχία, καθώς αυτός είναι μόλις ο δεύτερος του αγώνας μετά την επιστροφή του, από τραυματισμό. Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε ο Maxime Reunax(8-2) μετά από μέτρια απόδοση στο πρώτο σκέλος, μπήκε δυνατά στο δεύτερο, καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη θέση με εντυπωσιακή επίθεση στους τελευταίους γύρους. Ο Γάλλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση χάνοντας το βάθρο για μόλις έναν βαθμό. Καλό δεύτερο σκέλος είχε και ο Henry Jacobi(7-7) αλλά πτώσεις και ατυχίες τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση του GP. Δυσκολίες αντιμετώπισαν πολλοί οδηγοί και στα δύο σκέλη αλλά κάποιοι μπόρεσαν να ανακάμψουν όπως ο Mathys Boisrame(6-8) που κατέλαβε μετά από τριπλή ισοβαθμία την έκτη θέση. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Thomas Olsen(3-0) αφού μπόρεσε να οδηγήσει στην αρχή το πρώτο σκέλος τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση, στο δεύτερο, ενεπλάκη στην πτώση της εκκίνησης και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με ζημιά στην μοτοσυκλέτα του.

Αποτελέσματα Semarang MX2: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Tom Vialle (FRA, KTM), 40 p.; 3. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 36 p.; 4. Maxime Renaux (FRA, YAM), 35 p.; 5. Henry Jacobi (GER, KAW), 28 p.; 6. Mathys Boisrame (FRA, HON), 28 p.; 7. Jed Beaton (AUS, HUS), 28 p.; 8. Brent Van doninck (BEL, HON), 26 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 26 p.; 10. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 23 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 538
2. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 365
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
4. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 346
5. Gautier Paulin (FRA, YAM), 343
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 299
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 288
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 271
9. Pauls Jonass (LAT, HUS), 268
10. Romain Febvre (FRA, YAM), 243

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 544
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 466
3. Tom Vialle (FRA, KTM), 366
4. Jago Geerts (BEL, YAM), 360
5. Henry Jacobi (GER, KAW), 335
6. Ben Watson (GBR, YAM), 246
7. Adam Sterry (GBR, KAW), 242
8. Mitchell Evans (AUS, HON), 228
9. Maxime Renaux (FRA, YAM), 227
10. Jed Beaton (AUS, HUS), 220

Επόμενος αγώνας 26/7/2019 Loket Τσεχία.

 

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...