AMA SX 2022 – O E.TOMAC ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΘΡΥΛΙΚΗ ΕΚΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ DAYTONA

Στην ιστορική Daytona γράφτηκε ιστορία στον ένατο γύρο του AMA Supercross 2022 και την επική έκτη νίκη του Eli Tomac, ξεπερνώντας τον θρύλο και τοπικό ήρωα Ricky Carmichael! Στα 250 Ανατολής ο Jett Lawrence επέστρεψε στις νίκες και την κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή είναι η Daytona και από το Σάββατο στο Supercross, o Eli Tοmac είναι o νέος βασιλιάς.

Κατηγορία 450
Ο αγώνας δεν έδειχνε ότι ήταν υπέρ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Eli Tomac, με κακούς χρόνους στα δοκιμαστικά και μέτρια απόδοση στην προκριματική του σειρά(4ος). Η καλή του εκκίνηση όμως στον τελικό και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανάμεσα σε αναβάτες, τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση πίσω από τον Chase Sexton που ακολουθούσε τον πρωτοπόρο Cooper Webb. Σταδιακά πέρασε τον Sexton πλησιάζοντας τον Webb τον οποίο δεν βιάστηκε να περάσει, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Τρεις γύρους πριν τον τερματισμό, εκμεταλλέυτηκε τα ντουμπλαρίσματα και πέρασε στην πρώτη θέση την οποία και κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η έκτη του νίκη στην Daytona, και έγινε ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα. Ο Webb πίστευε ότι είχε την νίκη στα χέρια του καθώς ο Tomac δεν έδειχνε να έχει κάποιο δυνατό σημείο για να τον περάσει. Στα σαμάρια όμως ο περσινός πρωταθλητής διάλεξε λάθος γραμμή ακολουθώντας στην ουσία έναν αναβάτη που έκανε στην άκρη για να τον ντουμπλάρουν οι δύο πρώτοι. Έχασε την πρώτη θέση αλλά μετά το πρώτο του βάθρο στον προηγούμενο αγώνα, έχει βρει την άκρη και μπαίνει ξανά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος καθώς ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην τρίτη θέση τερμάτισε άνετα ο Sexton που επέστρεψε στο βάθρο με τον Dylan Ferrandis να κάνει έναν από τους καλύτερους φετινούς του αγώνες τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Justin Barcia με τον Marvin Musquin να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών επιδόθηκαν σε αυτόν τον αγώνα οι Malcom Stewart και Jason Anderson μετά τις συμπλοκές τους στους προηγούμενους αγώνες. Ο MS ήθελε να πάρει εκδίκηση αλλά στο τέλος βγήκαν και οι δύο χαμένοι, χάνοντας βαθμούς και θέσεις στην βαθμολογία.

Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε στην Daytona o J.Lawrence.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Στον αγώνα της Daytona οι Jett Lawrence και Cameron Mcadoo έφτασαν ισόβαθμοι στην βαθμολογία ενώ ο Austin Forkner μετά την συμπλοκή του στον αέρα με τον JL έπσασε την κλείδα του και δεν συμμετείχε στον αγώνα. Την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Stilez Robertson αλλά γρήγορα τον πέρασε ο Jett Lawrence για να οδηγήσει τον αγώνα στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Αυστραλού στους μέχρι τώρα τρεις αγώνες του πρωταθλήματος, γεγονός που τον κράτησε μόνο του, στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην δεύτερη θέση κατάφερε να κρατηθεί ο Robertson μέχρι τον τερματισμό κατακτώντας το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Ανακάμπτοντας από κακή εκκίνηση ο Mcadoo ανέβηκε μέχρι και την τρίτη θέση στην οποία και τερμάτισε, δίνοντας σκληρή μάχη για το βάθρο με τον τέταρτο τελικά Peirce Brown. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Enzo Lopes και Jordon Smith.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 12/3/22 Detroit MI.

947 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...