FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο 3ΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟ XROSS ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο τρίτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM ξεκίνησε στη Σερβία, με ταχύτερο τον Mitch Brightmore της TTR Squadra Corse στον πρόλογο του Xross Hard Enduro Rally. Οι Brightmore έκαναν το 1-2 στον πρόλογο AKRAPOVIC με τον Ashton να διεκδικεί τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Teodor Kabakchiev της Sherco Factory Racing της τρίτης θέσης.

Ξεκινώντας να αναφέρουμε και τους επτά Έλληνες που συμμετέχουν στον αγώνα στην Hobby κατηγορία με τους Παναγιώτη Κώτσο, Σαράντο Κωνσταντινίδη, Σπύρο Ζευγίτη, Μανώλη Κατσογριδάκη, Γεράσιμο Γκόγκα, Χάρη Χριστόπουλο και Στέλιο Μπρατάνη.

Σηματοδοτώντας ένα συναρπαστικό ξεκίνημα στον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro FIM στο Zlatibor της Σερβίας, οι αγώνες ξεκίνησαν με μια πρόκριση σε στυλ SuperEnduro. Η σύντομη διαδρομή, με τεχνητά εμπόδια σε ένα μείγμα ασφάλτου και χώματος, έγινε πιο δύσκολη καθώς οι αναβάτες έπρεπε επίσης να ξεπεράσουν την έντονη ζέστη στην περιοχή.

Στο τέλος του πρώτου γύρου των προκριματικών, ήταν ο Mitch Brightmore της TTR Squadra Corse που είχε θέσει το σημείο αναφοράς, καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο γύρου κατά περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Δίνοντας τον τόνο για τον επόμενο αγώνα, ο μικρότερος αδερφός του Ashton ήταν δεύτερος ταχύτερος, με τον James Moore (GASGAS) από τη Νότια Αφρική στην τρίτη θέση.
Στην ουρά για τον τελικό της κατηγορίας Pro των οκτώ γύρων, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους αδερφούς Brightmore για να δουν ποιος θα βγει στην κορυφή. Χωρίς να χάνουν χρόνο για να χτυπήσουν μπροστά, ο Mitch και ο Ashton έκαναν σύντομη δουλειά στην απαιτητική πορεία.

Πιέζοντας ο ένας τον άλλον, το δίδυμο TTR Squadra Corse άρχισε να απομακρύνεται από το κυνηγητό. Διατηρώντας την ψυχραιμία τους στη ζέστη, ο Mitch κράτησε τον Ashton μακριά για να πάρει μια νίκη που άξιζε. Αν και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ο Ashton απλά δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον Mitch και τελικά έπρεπε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση. Πίσω από τους δύο πρώτους, ήταν άλλη μια κλειστή μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου μεταξύ του Teodor Kabakchiev της Sherco Factory Racing και του Alfredo Gomez της RIEJU Factory Racing. Τελικά, ήταν ο Βούλγαρος Kabakchiev πήρε την τρίτη θέση. Ο Gomez τον ακολούθησε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, τερματίζοντας μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον αναβάτη της Sherco στην τέταρτη θέση.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Mario Roman της Sherco Factory Racing, με τον Wade Young του Leader Tread της Red Bull έκτο. Με τους Mitch και Ashton να κατατάσσονται πρώτος και δεύτερος συνολικά, τερμάτισαν επίσης 1-2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της FIM Hard Enduro που υποστηρίζεται από την κατηγορία KLIM. Φτάνοντας στην όγδοη θέση στον τελικό, ο Suff Sella (KTM) ήταν ο τρίτος ταχύτερος αναβάτης της Junior.

Με όλους τους βασικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος να βρίσκονται στο απόλυτο άκρο των αποτελεσμάτων στην πρόκριση, η προσοχή στρέφεται τώρα στην αυριανή ημέρα έναρξης Offroad. Με 100 χιλιόμετρα δοκιμών σερβικού εδάφους να τους περιμένουν, θα είναι συναρπαστικό να δούμε ποιος μπορεί να κυριαρχήσει στα βουνά.

Ζωντανή εμπειρία AKRAPOVIC
Μην ξεχνάτε, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη δράση από τον τρίτο γύρο στο Xross Hard Enduro Rally στο AKRAPOVIC Live Experience στο iridehardenduro.com. Γεμάτο με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει όλα τα επίσημα αποτελέσματα, την κάλυψη εκδηλώσεων και τα χρονοδιαγράμματα για να σας βοηθήσει να παραμένετε ενήμεροι για τη δράση.

Αποτελέσματα: Pro Class FIM HEWC, Πρόλογος 3ος Γύρος

  1. Mitch Brightmore (Husqvarna) 8 γύροι, 6:53.48
  2. Ashton Brightmore (Husqvarna) 8 γύροι, 6:55.68
  3. Teodor Kabakchiev (Sherco) 8 γύροι, 7:05.90
  4. Alfredo Gomez (RIEJU) 8 γύροι, 7:06.82
  5. Mario Roman (Sherco) 8 γύροι, 7:19.70
  6. Wade Young (GASGAS) 8 γύροι, 7:26.30
  7. Graham Jarvis (Husqvarna) 8 γύροι, 7:31.39
  8. Suff Sella (KTM) 8 γύροι, 7:32.20
  9. Marc Riba (KTM) 8 γύροι, 7:37.99
  10. James Allen (Husqvarna) 8 γύροι, 7:39.29
498 More posts in ENDURO category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...