AMA MX 2024 – J.LAWRENCE ΚΑΙ H.DEEGAN ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ SOUTHWICK

To AMA Motocross 2024 πέρασε στον πέμπτο του γύρο από την μοναδική αμμουδερή πίστα του πρωταθλήματος το Southwick όπου τα μεγάλα φαβορί των δύο τίτλων και πολυνίκες στις κατηγορίες τους τα βρήκαν δύσκολα. Πρώτος από όλους ο Jett Lawrence που έπρεπε να δώσει σκληρε΄ς μάχες για την τελική επικράτηση του αγώνα των 450 αλλά και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των 250 Haiden Deegan, έβαλε σε δύσκολη θέση τον εαυτό του στο δεύτερο σκέλος με αποτέλεσμα να χρειαστεί να δουλέψει υπερωρίες για την νίκη.

Κατηγορία 450
H άμμος του Southwick και οι υψηλές θερμοκρασίες με την υγρασία ήταν ένας παράγοντας που μπορεί να μην επηρέασε τόσο την έκβαση της νίκης στον αγώνα, έπαιξε όμως σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της βαθμολογίας. Ο περσινός πρωταθλητής Jett Lawrence αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στον ώμο που τον φέρνει όλο και περισσότερο αγώνα με τον αγώνα να αναφέρεται σε αυτόν. Παρότι δέχτηκε από νωρίς επιθέσεις και στα δύο σκέλη για την πρωτοπορία του αγώνα κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία κερδίζοντας σχετικά άνετα το πρώτο σκέλος. Την μάχη για την δεύτερη θέση κέρδισε ο αδερφός του Hunter από τον Sexton και κάτι αντίστοιχο περιμέναμε να δούμε και στο δεύτερο σκέλος. Ο Jett, και πάλι πήρε την πρωτοπορία με τους Hunter και Sexton να παλεύουν για την δεύτερη θέση στην αρχή όμως μετά τα πράγματα ηρέμισαν όταν ο Sexton αποφάσισε να κρατήσει δυνάμεις και μάλλον το ίδιο έκανε και ο Jett επιτρέποντας στον αδερφό του να πάρει την πρωτοπορία. Στο τέλος του αγώνα όμως ο Sexton ανέβασε ρυθμό και πιέζοντας τον Jett που τον ανάγκασε να περάσει τον αδερφό του Hunter. Ακολούθησε μια μεγάλη μάχη του Sexton με τους αδερφούς Lawrence η οποία κράτησε λίγους γύρους καθώς ο Sexton ήταν μια ταχύτητα πάνω, που του επέτρεψε τελικά να πάρει το σκέλος, επιβεβαιώνοντας ότι είναι από τους πιο γυμνασμένους αναβάτες της κατηγορίας. Στο τέλος όλοι ήταν χαρούμενοι με τον Jett(1-2) να κερδίζει τον αγώνα, τον Sexton(3-1) να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση του βάθρου και να φεύγει με ισοβαθμία στην κατάταξη του πρωταθλήματος με τον Jett, αλλά και ο Hunter(2-3) που παρά την τρίτη θέση κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι καλές εκκινήσεις έφεραν τον Justin Cooper(5-6) στην τέταρτη θέση με τον Dylan Ferrandis(7-5) στην πέμπτη, αφού η ομάδα του κατάφερε όπως δήλωσε να του έχει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στο Southwick. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Aaron Pledinger(12-4) δείχνοντας πολύ καλή ταχύτητα στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία 250
Όπως στην μεγάλη κατηγορία έτσι και στην μικρή, τα δύο σκέλη είχαν διαφορετική όψη για τα μεγάλα φαβορί. Στο πρώτο σκέλος ο Haiden Deegan πήρε την πρωτοπορία από την εκκίνηση και δεν την άφησε μέχρι τον τερματισμό, αφήνοντας τελικά δεύτερο τον Tom Vialle και αρκετά πιο πίσω τον Chance Hymas. Στο δεύτερο σκέλος ο Deegan με μια αποφασιστική κίνηση στον Levi Kitchen πήρε την πρωτοπορία του αγώνα στην δεύτερη στροφή, και όλα έδειχναν ότι θα επαναλάβει τον θρίαμβο του πρώτου σκέλους. Όμως ο Vialle ήταν στον τροχό του και τον πίεζε στους πρώτους γύρους με αποτέλεσμα να κάνει το λάθος δίνοντας την πρωτοπορία στον Vialle. Μέχρι τους τελευταίους γύρους δεν έδειχνε κάτι ότι θα άλλαζε, αλλά ο Vialle παραλίγο να πέσει πίσω από έναν αναβάτη σε ντουμπλάρισμα φέρνοντας τους Jo Shimoda και Deegan στον τροχό του. Ο Shimoda έκανε πρώτος την κίνηση του περνώντας τον Γάλλο και λίγο μετά τον ακολούθησε ο Deegan όταν ο Vialle έπεσε μπροστά του από την δεύτερη θέση. Με τερματισμούς 1-2 ο Deegan κατάφερε να πάρει τον αγώνα από τον Vialle(2-3) που κατάφερε να τερματίσει μετά την πτώση του καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του συνόλου ενώ ο Shimoda(9-1) με την νίκη του στο δεύτερο σκέλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η πτώση του στο δεύτερο σκέλος απομάκρυνε από το βάθρο τον Hymas(3-5) βάζοντας τον στην τέταρτη θέση, με τους Joey Savatgy(5-6) και Levi Kitchen(4-7) να ολοκληρώνουν την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 6/7/2024 Red Bud MI,

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...