AMA MX 2024 – C.SEXTON KAI L.KITCHEN ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ UNADILLA

To AMA Motocross 2024 επέστρεψε στην δράση μετά από δυο εβδομάδες διακοπής για τους αγώνες των ερασιτεχνών Loretta Lynn’s και φυσικά για μια καλοκαιρινή χαλάρωση. Η Unadilla υποδέχτηκε τους πρωταγωνιστές του θεσμού, όπου λίγο χαλαροί επέστρεψαν οι πρωτοπόροι των βαθμολογιών Chase Sexton και Haiden Deegan, με τον πρώτο να κερδίζει δύσκολα τα 450 και τον δεύτερο να βλέπει τον Levi Kitchen να φεύγει με την δεύτερη του νίκη στην κατηγορία.

Κατηγορία 450
Μετά την καλοκαιρινή διακοπή, το πρωτάθλημα επέστρεψε για τον ένατο του γύρο στην Unadilla ενώ απομένουν ακόμα δύο για να ολοκληρωθεί. Μαζί επέστρεψαν και οι Cooper Webb και Ken Roczen από τραυματισμό δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στην Unadilla επέλεξε η Honda να κατέβει με τα νέα μοντέλα του 2025, και καλά έκανε καθώς και στις δύο κατηγορίες οι αναβάτες της έδειξαν να κάθονται καλά στα ολοκαίνουργια CRF σημειώνοντας καλές επιδόσεις στον αγώνα. Πρώτος και καλύτερος ο Hunter Lawrence που με καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος πάλεψε για την πρώτη θέση με τους αναβάτες της Red Bull KTM, στην αρχή με τον Aaron Plessinger και στο τέλος με τον Chase Sexton που τον πίεσε μέχρι την γραμμή του τερματισμού για να του αποσπάσει την πρώτη θέση. Δεν τα κατάφερε και για να μην βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση, ο Sexton(2-1) πήρε την εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος και δεν κοίταξε πίσω του μέχρι τον τερματισμό. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη του Αμερικανού στην κατηγορία, αυξάνοντας στους 28 βαθμούς την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Από την άλλη ο Hunter(1-2) δυσκολεύτηκε να ανέβει από την έκτη θέση στην δεύτερη όπου τερμάτισε, πάντα μιλώντας για το δεύτερο σκέλος, κατάφερε όμως να περάσει τον ανεβασμένο Dylan Ferrandis στον τελευταίο γύρο και κράτησε σταθερή την απόσταση του από τον Chase στην μάχη του τίτλου. Η προσπέραση του Hunter στον τελευταίο γύρο έβγαλε από τον Ferrandis(6-3) από το βάθρο, ανεβάζοντας τον Plessinger(3-4) που έκανε φοβερό πρώτο σκέλος αλλά και δεύτερο ανεβαίνοντας από την 15η θέση στην τέταρτη. Ο Ferrandis έμεινε τέταρτος στερώντας το πολυπόθητο πρώτο βάθρο στην ιδιωτική ομάδα του. Οι καλές εκκινήσεις και η καλή διάθεση του Jason Anderson(5-5) δεν ήταν αρκετές για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Cooper(4-7) που και αυτός ταλαιπωρήθηκε από την κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία 250
Δύο καλές εκκινήσεις και δυνατό ρυθμό ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Levi Kitchen για να επιστρέψει στις νίκες και στην Unadilla τα κατάφερε ακολουθώντας ακριβώς αυτή την συνταγή. Φυσικά, δεν απειλούσε για την κορυφή της βαθμολογίας κάτι που έκανε λίγο αδιάφορο τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Heiden Deegan όμως στο πρώτο σκέλος ο Deegan δεν άφησε την νίκη να του ξεφύγει όπως έκανε στο δεύτερο. Έτσι ο Kitchen(2-1) κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πτώση του Chanse Hymas που πέταγε στο πρώτο σκέλος μέχρι την άσχημη πτώση του αλλά και να απαλλαγεί από την πίεση του Jo Shimoda στο δεύτερο, που και αυτός είχε μια περίεργη και χρονοβόρα πτώση, δίνοντας στον Kitchen την δεύτερη του νίκη στην κατηγορία, ανεβαίνοντας μάλιστα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά τα προβλήματα του Tom Vialle(πτώσεις). Με συντηρητική διάθεση και υπομονή, ο Deegan(1-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 70 βαθμούς από τον δεύτερο όπως είπαμε Kitchen. Το πρώτο βάθρο της Triumph είναι γεγονός μετά την εκπληκτική εμφάνιση του Jalek Swoll(4-6) κερδίζοντας πολλές μάχες στην πρώτη εξάδα για την τρίτη θέση της ημέρας. Ο Swoll λόγω του καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος επικράτησε της ισοβαθμίας με τον τελικά τέταρτο Garret Marchbanks(5-5). Εξαιρετικά ανταγωνιστικός είναι ο Max Anstie(3-8) με την καινούργια του ομάδα Star Racing Yamaha, βγάζοντας καλές εκκινήσεις και ρυθμό αλλά ο Βρετανός δεν μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Pieece Brown(7-7).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 17/08/2024 Budds Creek ΜD.

2078 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ JO SHIMODA…ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ!

Στον ένατο γύρο του AMA Motocross 2024 στην Unadilla οι αναβάτες της Honda HRC είχαν...