MXON 2024 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ένα τρίο κορυφαίων αναβατών θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 2024 Monster Energy FIM Motocross of Nations, το οποίο θα διεξαχθεί 4-6 Οκτωβρίου στο Matterley Basin στο Winchester, U.K. Αρχηγός για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ο Chase Sexton, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Aaron Plessinger και τον Chance Hymas κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης.

«Αυτή η ομάδα έχει την κοινή αποστολή να επαναφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κορυφή του βάθρου στην παγκόσμια σκηνή και θα αγωνιστεί σκληρά για να πετύχει αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο Διευθυντής της AMA Racing Mike Pelletier. «Έχουμε συγκεντρώσει τρεις εξαιρετικούς αναβάτες που θέλουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Ανυπομονώ να δω τι θα καταφέρουμε φέτος ως ομάδα».

Ο Sexton – ο οποίος βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τίτλο του Motocross of Nations το 2022 – θα αναλάβει ως αρχηγός της ομάδας για την Team USA φέτος και θα αγωνιστεί στην κατηγορία MXGP για τα αστέρια και τις ρίγες.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να έχεις την ευκαιρία να δείξεις τον πραγματικό πατριωτισμό σου σε μια παγκόσμια σκηνή και να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στο εξωτερικό», είπε ο Sexton. «Είχα την ευκαιρία να γίνω μέρος μιας νικηφόρας ομάδας ΗΠΑ στο παρελθόν και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση από το να στέκομαι στην κορυφή του βάθρου κουνώντας το κόκκινο, το λευκό και το μπλε. Είμαι αρκετά τυχερός που έχω αυτή την ευκαιρία να το κάνω ξανά φέτος δίπλα σε δύο σπουδαίους συμπαίκτες μου».

«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω έναν συμπαίκτη που αγαπά την Αμερική από τον Aaron, ο οποίος ξέρω ότι θα τα δώσει όλα όπως έκανε όλη τη σεζόν», συνέχισε ο Sexton. “Πιθανότητα να ξέρω καλά και έχει δείξει μεγάλη ταχύτητα όλη τη σεζόν, οπότε ανυπομονώ να χτίσω τον δεσμό με τα αγόρια και να αγωνιστώ για την πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο σε λίγες εβδομάδες.”

Ο Plessinger επιστρέφει στο Motocross of Nations για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θα παλέψει για τη δόξα στην Open Class.

«Φίλε, αγαπώ την Αμερική! Είμαι τόσο χαρούμενος που μου ζήτησαν να είμαι ξανά μέλος της Team USA. Η περσινή χρονιά ήταν γλυκόπικρη για μένα. Πικρό γιατί δεν κερδίσαμε, αλλά γλυκό γιατί έπρεπε να βάλω τα χρήματά μου εκεί που ήταν το στόμα μου και να εμφανιστώ με το αμερικανικό πνεύμα μου σε πλήρη εμφάνιση», είπε ο Plessinger.

«Φέτος θέλω τη λύτρωση και θέλω απλώς να είναι γλυκό», πρόσθεσε ο Plessinger. «Πρέπει να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στην παγκόσμια σκηνή μαζί με τον συμπαίκτη μου Chase, κάτι που είναι απλά φοβερό. Και ανυπομονώ να γνωρίσω τον Chance ακόμη περισσότερο και ελπίζω ότι κάποια από τα Americana μου θα τον κολλήσουν. Πάμε ΗΠΑ!»

Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Hymas είναι το νεότερο μέλος της ομάδας, αλλά η σημασία του γεγονότος δεν χάνεται στο εκκολαπτόμενο αστέρι του motocross. Ο Hymas θα αγωνιστεί για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών στην κατηγορία MX2.

«Είναι τιμή μου που επιλέγω να εκπροσωπώ την ομάδα των ΗΠΑ φέτος. Ήταν ένα όνειρό μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να αγωνιστώ στο Motocross of Nations», είπε ο Hymas. «Σημαίνει τόσα πολλά να έχεις την υποστήριξη από την Team Honda HRC και την AMA. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον Mike Pelletier που πίστεψε σε μένα και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο!».

2101 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX/SX/SMX – DUCATI ΚΑΙ TROY LEE DESIGNS MAZI TO 2026;

Αν και ακόμα βρισκόμαστε στον πυρετό των play-off's του SMX, οι φήμες που ακολουθούν τις...