ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ FANTIC 5ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΠΡΩΤ. ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ 121 συμμετοχών διεξήχθη το Σάββατο 30 Αυγούστου και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος μοτοκρός, στην άριστα προετοιμασμένη πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας, από τηνΑΟΛΜΟ που κατάφερε να «νικήσει» τις άστατες καιρικές συνθήκες, με σωστές αποφάσεις, και την Fanticνα πετυχαίνει και πάλι κορυφαία αποτελέσματα.

Το Σάββατο εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα της Fantic, υπό την απειλή έντονων καιρικών φαινομένων,που τελικά δεν εκδηλώθηκαν εκτός από μια σύντομη βροχή που ήλθε αργά  και οδήγησε τους αγωνοδίκες στην αναβολή των πρώτων αγώνων της OPEN και Senior/MXW, που διεξήχθησαν τελικά την Κυριακή.

Στην MX2 ο οδηγός της FanticΝίκος Λυρίου #161,έδειξε ξεκάθαρα την ταχύτητά του, που αντανακλάται τόσο από τον ταχύτερο γύρο που πέτυχε (ο μόνος κάτω από το 1:42 στην κατηγορία), όπως φυσικά και από την 1η θέση που πέτυχε στον αγώνα κατάταξης οδηγώντας με καταιγιστικό ρυθμό, πολύ θέαμα και ταχύτερο γύρο κάτω από 1:45).

ΣτηνMXOPENoΔημήτρης Βαγγελάκος#112 με το XXF310ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος των χρονομετρημένων του Σαββάτου οδηγώντας με εξαιρετικό ρυθμό και ταχύτερο χρόνο με διαφορά 2”από τον 2ο.

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με λιακάδα και συναρπαστικές μάχες. Στο 1ο σκέλος της MX2 ο Λυρίου έκανε μια ωραία εκκίνηση και έστριψε 3ος με το Ζούνη να τον ακολουθεί πολύ κοντά. Ο υπόλοιπος αγώνας κύλησε με πολύ θέαμα και ο οδηγός της Fantic άντεξε τις επιθέσεις διατηρώντας την 3η θέση. Στο 2ο σκέλος ο Νικόλας έφυγε και πάλι μπροστά κρατώντας τη 2η θέση για αρκετούς γύρους και πιέζοντας για πρωτιά. Η κούραση μετά το μέσο του αγώνα τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό κατακτώντας τελικά την 3η θέση καθώς και την 3η θέση στο βάθρο του αγώνα με 3-3.

Νίκος Λυρίου: «Ήταν ένα καλό ΣΚ, τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχω την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσω με καλή προετοιμασία. Το Fanticδούλεψε φανταστικά με σχεδόν στανταρντ ρυθμίσειςαναρτήσεων καθότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να πειραματιστούμε με τα settings. Τα λέμε σ’ ένα μήνα στις Κρηνίδες…»

ΣτηνMXOPENoΒαγγελάκοςείχε καταπληκτικές εκκινήσεις και βρέθηκε στην κορυφή από τον 1ο γύρο και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στη συνέχεια οδήγησε εξαιρετικά γρήγορα και σταθερά κατακτώντας τη νίκη στα δύο σκέλη με άνετη διαφορά από τον 2ο. Έτσι ο αναβάτης της Fanticκέρδισε τον αγώνα (1-1) και  διατήρησε την πρωτιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διευρύνοντας περαιτέρω την βαθμολογική του πρωτοπορία.

Δημήτρης Βαγγελάκος: «Άλλο ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο με ιδανικές συνθήκες πίστας ειδικά στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κέρδισα τον αγώνα στο «σπίτι μου», ειδικά αφού ένα κρύωμα με «γυρόφερνε» από την Παρασκευή με διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα. Το Fantic 310 έχει τη δύναμη που χρειάζομαι για να ανταγωνιστώ τα 450 στην εκκίνηση παρότι δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει εναλλακτικές ρυθμίσεις του νέου κινητήρα. Από αύριο επικεντρωνόμαστε στις Κρηνίδες.»

Η MotoMarketμε τα προϊόντα της Motorex, η Δράκος Engineeringμε τον κορυφαίο εξοπλισμό της FXR, η Zulapκαι η DNDRaceGraphicsήταν και πάλι παρούσες και συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της επίσημης ομάδας της Fantic.

Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα η ομάδα της Fanticαρχίζει προετοιμασία για τον αγώνα στην πίστα των Κρηνίδων Καβάλας,  στο τέλος Σεπτεμβρίου, που προβλέπεται συναρπαστικός.

1173 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SAMP RACING ΣΤΗΝ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η παρουσία της Samp Racing στον τέταρτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Mortocross...