AMOTOE – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ MOTOCROSS ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΘΝΩΝ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δυναμικό παρόν σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Motocross θα δώσει η Ελλάδα με την αποστολή Εθνικής ομάδας της ΑΜΟΤΟΕ στο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών MXoEN 2024 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου οι Σωτήρης Φωτάκης, Λευτέρης Παπαδάκης, Γιώργος Κουκαλιώτης και Ερμής Χατζηβασιλείου θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα και το ελληνικό motocross στον μεγάλο ετήσιο ευρωπαϊκό αγώνα για Junior αθλητές.

Την επιμέλεια της ομάδας και την συνοδεία της αποστολής στον αγώνα, κλήθηκε από την Ομοσπονδία για μια ακόμη φορά ως Team Manager ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Οδηγός με μεγάλη εμπειρία τόσο στο Motocross όσο και την επιμέλεια Εθνικών Ομάδων . Στόχος της ομάδας είναι η εκπροσώπηση του ελληνικού motocross σε ακόμα μια διοργάνωση με χαρακτήρα Εθνών, συλλέγοντας εμπειρίες και γνώσεις οι οποίες αποτελούν την μαγιά που οδηγεί στην βελτίωση των αθλητών αλλά και της λειτουργίας της Ομοσπονδίας για μεγαλύτερες διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων.

Στην κατηγορία των 250cc, την γαλανόλευκη με το νούμερο #41 θα φορέσει ο Σωτήρης Φωτάκης, ένας αθλητής που παρουσιάζει σταθερή ανοδική πορεία στην νεαρή του καριέρα. Ολοκληρώνοντας το 2023 στην πρώτη πεντάδα της ΜΧ2 και στην δεύτερη θέση της υποκατηγορίας ΜΧ125, φέτος ο πρωταθλητής της ΜΧ65 του 2019, βρίσκεται στην τρίτη θέση της ΜΧ2 ενώ έχει και πολλές συμμετοχές με θετικά αποτελέσματα σε αρκετούς αγώνες του εξωτερικού που έχει συμμετάσχει.

Ο Λευτέρης Παπαδάκης θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στην κατηγορία 125cc με το νούμερο #42. Ο πρωταθλητής της ΜΧ65 του 2020 είναι μόνιμος κάτοικος του βάθρου τα τελευταία χρόνια στους ελληνικούς αγώνες, και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατηγορίας ΜΧ125 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024.

Στα 85cc, για την ομάδα θα αγωνιστούν δύο από τους πιο βελτιωμένους αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 για την κατηγορία. Ο Γιώργος Κουκαλιώτης κατάφερε φέτος να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία και δίνει την μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Πρόσφατα στην μάχη του πρωταθλήματος μπήκε δυνατά και ο Ερμής Χατζηβασιλείου κερδίζοντας το πρώτο του σκέλος της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι δύο μικροί αθλητές της ομάδας θα αφήσουν στην άκρη τον ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να εργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της Εθνικής Ομάδας τους. Ο Ερμής θα αγωνιστεί με το νούμερο #44.

Ευχόμαστε στου αθλητές μας καλή επιτυχία!

2119 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΝΙΚΗ J.PRADO ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!

Στην μακρινή Κίνα μεταφέρθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 για τον 19ο γύρο του θεσμού...