MXGP 2025 – ΜΕ LUCAS ΣΤΗΝ MXGP KAI SACHA ΣΤΗΝ MX2 ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ COENEN H KTM TO 2025

Η Red Bull KTM Factory Racing είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει ότι οι συναρπαστικοί δίδυμοι Βέλγοι, Lucas και Sacha Coenen θα οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες KTM 450 SX-F και KTM 250 SX-F αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP και MX2 το 2025.

Τα αδέρφια θα αποτελέσουν μέρος της νικηφόρας δομής του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας του 2023 και του 2024 με επικεφαλής τον Davide De Carli την επόμενη σεζόν. Το 2025 αντιπροσωπεύει την τρίτη θητεία του Sacha με KTM 250 SX-F και μετά από μια αξιοπρεπή καμπάνια του ’24 στην οποία κέρδισε τις πρώτες του νίκες στην MX2 και τερμάτισε 8ος στην κατάταξη. Ο Lucas, ο οποίος έφτασε σε απόσταση 20 πόντων από το στέμμα του 2024 και στάθηκε στο βάθρο του MX2 εννέα φορές από τους 20 γύρους, κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα στην κατηγορία MXGP.

Οι 17χρονοι έχουν και οι δύο επιδείξει φανταστική πρόοδο από το ντεμπούτο τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023. Η αρχική ικανότητα του Sacha Coenen είναι απαράμιλλη και σημείωσε τα περισσότερα holeshots το 2024. Το racecraft και η ταχύτητα του Lucas οδήγησαν σε 13 αποτελέσματα στο βάθρο καθώς ήταν επικεφαλής στα charts για τους περισσότερες νίκες στα προκριματικά σκέλη.

Lucas Coenen: «Είναι επίσημο! Με την Red Bull KTM Factory Racing του χρόνου και ανυπομονώ πραγματικά για αυτό. Η ομάδα έχει πολλούς τίτλους. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, και επίσης θα είμαι στην ίδια ομάδα με τον αδερφό μου. Θα δουλέψω για να έχω την καλύτερη δυνατή χρονιά. Θα αγωνιστώ με το KTM 450 SX-F και είναι ένα νέο κεφάλαιο με τα μεγάλα ονόματα! Όλοι είναι γρήγοροι σε αυτήν την κατηγορία και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσα περιθώρια υπάρχουν. Θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα και να αποκτήσω τη μεγαλύτερη εμπειρία. Έχω υποστήριξη για αυτό που θέλω να κάνω και οι άνθρωποι γύρω μου πιστεύουν σε αυτή την επιλογή και αυτό το έργο. Θα είναι πολύ ωραίο. Ξέρω ότι η ομάδα θα με βοηθήσει πολύ. Αυτή τη στιγμή πρέπει απλώς να ξαναέρθω σε φόρμα μετά την επέμβαση για να φτιάξω την αριστερή μου κλείδα, η οποία πήγε καλά και μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά για τον επόμενο χρόνο».

Sacha Coenen: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στη Red Bull KTM και θα συνεργαστώ με τον Davide και το πλήρωμά του την επόμενη χρονιά. Έχω μάθει πολλά για τη μοτοσυκλέτα και την κατηγορία MX2 αυτές τις δύο τελευταίες σεζόν και επίσης για την ταχύτητά μου από τους πρώτους γύρους του moto μέχρι το τέλος. Έχουμε ακόμα λίγη δουλειά να κάνουμε, αλλά έχουμε κάνει βήματα και είμαι έτοιμος να προχωρήσω ξανά. Έχω πραγματικά κίνητρο και ανυπομονώ για το 2025, καθώς και από το να έχω τον Lucas δίπλα μου! Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Davide De Carli, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τα ταλέντα του Lucas και του Sacha για την επόμενη χρονιά. Πάντα θαύμαζα τις δυνατότητές τους από τότε που αγωνίζονταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX125 και ξεκάθαρα άρχισαν να έρχονται τα αποτελέσματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω μαζί τους! Αυτόν τον χειμώνα θα φτάσουν στη Ρώμη και θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το 2025. Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα στο επίπεδο μας έχει δίδυμα κάτω από την ίδια τέντα. Μια μεγάλη πρόκληση πρόκειται να ξεκινήσει».

4115 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΦΩΤΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Αφήνουμε σιγά σιγά πίσω μας τον πέμπτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Βαλκανικό ΜΧ 2024...