SUPER ENDURO 2025 – ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ…ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο T.BLAZUSIAK ΜΕ ΤΟ STARK VARG!

Μετά τον σάλο και τα αρνητικά σχόλια που απέσπασε η απόρριψη της συμμετοχής του ηλεκτρικού Stark Varg με τον Taddy Blazusiak στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Super Enduro την περσινή σεζόν, η FIM βάζει τα πράγματα στην θέση τους επιτρέποντας στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες να συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία Prestige.

Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στον super star του πρωταθλήματος Taddy Blazusiak να συμμετάσχει στην φετινή χρονιά και είχαμε πάρει μια γεύση τι μπορεί να κάνει από τον αγώνα Indoor Extreme Enduro του Newcastle πριν μερικές ημέρες. Επίσης στης φετινές αλλαγές του θεσμού είναι η νέα κατηγορία Youth για αναβάτες 14-18 ετών με μοτοσυκλέτες δίχρονες των 125.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro FIM 2024/2025 ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου 2024 στο Gliwice της Πολωνίας.

Jorge Viegas, Πρόεδρος FIM: «Αυτό είναι ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για το FIM, με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες να έρχονται στο SuperEnduro μαζί με τις μοτοσυκλέτες εσωτερικής καύσης. Για να συμβεί αυτό, η FIM έχει επενδύσει χρόνο και έρευνα για να βρει τη σωστή ισορροπία στην απόδοση μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών τεχνολογιών, ώστε να μπορούν να αγωνίζονται δίπλα δίπλα δίκαια και με ασφάλεια. Για να επιτρέψουμε στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες να εισέλθουν στην κατηγορία Prestige, δημιουργήσαμε νέες απαιτήσεις, κανόνες και πρότυπα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών πίστας για να αποφύγουμε κάθε είδους προκατάληψη είτε προς την καύση είτε προς την ηλεκτρική. Τέλος, η κατηγορία Prestige παραμένει ανοιχτή σε όλες τις ομάδες και τις μοτοσυκλέτες που συμμορφώνονται με τους υπάρχοντες κανονισμούς, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική σεζόν αγώνων».

Ο Tomasz Gagat, Διευθύνων Σύμβουλος της Sport UP Agency, προσθέτει: «Το άνοιγμα της πόρτας για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο SuperEnduro απαιτούσε σχολαστικό συντονισμό των απαιτήσεων ασφάλειας και τεχνικών. Χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της FIM, των κατασκευαστών και της Sport UP Agency, έχουμε αναπτύξει λύσεις που επιτρέπουν στα ηλεκτρικά να διαγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro. Αυτό αναμφίβολα θα ανυψώσει τον ενθουσιασμό του SuperEnduro και θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό στο επόμενο επίπεδο. Προς το παρόν, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες επιτρέπονται μόνο στο SuperEnduro, κάτι που δείχνει πόσο μοναδική θα είναι η επερχόμενη σεζόν».

525 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ISDE 2024 – ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.ΔΙ.Λ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Απαντώντας, από την μια στην πρόσκληση της ομοσπονδίας, στις 27 Μαΐου, για...