ISDE 2024 – O J.GARCIA ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ…ΕΚΤΟΣ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

To 98o International Six Days of Enduro 2024 ξεκίνησε στην Galicia της Ισπανίας με τον Josep Garcia να δίνει τον ρυθμό στον αγώνα, έχοντας βέβαια ως πρωταρχικό στόχο την ατομική διάκριση, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τους οικοδεσπότες Ισπανούς. Με το καλημέρα εκτός οι Ιταλοί και οι Άγγλοι ενώ την πρωτοπορία στις ομάδες κρατούν οι Γάλλοι.

Παρότι επικράτησαν ιδανικές συνθήκες στον αγώνα δεν έλειψε το δράμα από την πρώτη ημέρα με τους διεκδικητές Ιταλούς να χάνουν τους Andrea Verona και Manuel Verzeroli με σπασμένους κινητήρες ενώ στην εκκίνηση η μοτοσυκλέτα του Harry Edmondson’ χρειάστηκε εξωτερική βοήθεια για να πάρει μπροστά, γεγονός που απαγορεύεται από τους κανονισμούς με αποτέλεσμα και η αγγλική ομάδα να μείνει εκτός διεκδίκησης ενός καλού αποτελέσματος. Αντίθετα οι Γάλλοι ήταν οι πιο σταθεροί της ημέρας πετυχαίνοντας το εκπληκτικό να έχουν και τους τέσσερις αναβάτες τους στην πρώτη εξάδα. Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς και πίσω τους οι Αμερικάνοι με τους Ισπανούς είναι πολύ κοντά.

Στο ατομικό οι Garcia και Steve Holcombe μοιράστηκαν τις νίκες στις έξι ειδικές, με τον Ισπανό όπως είπαμε να κερδίζει την ημέρα και να ανεβάζει στην πρώτη θέση των κατασκευαστών την Red Bull KTM Team και στην τρίτη θέση την Εθνική του ομάδα. Οι οικοδεσπότες είναι καλά πλασαρισμένοι για μια θέση στο βάθρο αλλά ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι την έκτη και τελευταία ημέρα.

Οι ελληνική συμμετοχή του club Hellas AMOTOE Enduro Edil δεν ξεκίνησε καλά, έχασε με το καλημέρα τον Απόστολο Ζβιντερίκο(ελπίζουμε να μπορέσει να συμμετάσχει την επόμενη ημέρα) ενώ οι Γιάννης Χασάπης και Γρηγόρης Καρπέλης ολοκλήρωσαν την ημέρα στην 250η και 312η θέση αντίστοιχα. Η ομάδα βρίσκεται στην 119η θέση των Club’s.

527 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – ΠΕΜΠΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ M.LETTENBICHLER ΣΤΟ SEA TO SKY

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro 2024 πέρασε στον έκτο του και προτελευταίο γύρο με την...