AMA MX – Νίκη για C.Reed και E.Tomac στο Hangtown (video)

To αμερικανικό πρωτάθλημα motocross ξεκίνησε στην πρωτεύουσα της California το Sacramento και στην διάσημη και ιστορική πλέον πίστα του Hangtown. Εκεί ο πρωταθλητής του θεσμού Chad Reed κατάφερε να επιβληθεί του πολύ καλού Mike Alessi και να πάρει την νίκη στα 450cc ενώ έκπληξη αποτέλεσε η νίκη του Eli Tomac στα 250cc της Geico Honda.

Κατηγορία 450cc
Πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΑΜΑ Motocross με πολλές απουσίες αλλά και με πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα που σημάδεψαν τον αγώνα αλλά και γενικότερα θα απασχολήσουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρώτα οι απουσίες με τους Ryan Villopoto, James Stewart, και Kevin Windham είναι οι κύριοι διεκδικητές που δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Δεύτερον οι εμφανίσεις των Ben Townley, Josh Grant μετά από αρκετό απουσίας λόγω τραυματισμών αλλά και του Mike Alessi που ξεκίνησε επιτέλους τους αγώνες πάνω στο SXF 350cc, παρουσία μάλιστα και του Stefan Everts της ΚΤΜ που ήρθε να δει το μωρό του όπως αποκαλεί το SXF 350cc να αγωνίζεται επί αμερικανικού εδάφους. Ο Everts βέβαια βρέθηκε εν’ όψη και του USGP που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Glen Helen και μαζί του ήρθε και ο Ken deDycker που αγωνίσθηκε ως guest στον αγώνα των 450cc.

Δυνατός εμφανίστηκε ο Reed στον πρώτο αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος ο πρωταθλητής Reed δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει τον αγώνα σε γρήγορο και σταθερό ρυθμό μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του δυνατά οδήγησε ο Josh Grant που ήταν και ο pole-man του αγώνα, καταφέρνοντας να κερδίσει τις μάχες με τους Ben Townley και Davi Millsaps,  ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε. Νωρίς στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Millsaps, εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Townley που τον πίεζε αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Grant τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Καλή εκκίνηση είχε και ο Alessi με τον 350cc κρατήθηκε στην τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία Bret Metaclfe που επιτέλους μετά από πολλά χρόνια στην Lites του δόθηκε μια ευκαιρία στα μεγάλα κυβικά. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Townley ανακάμπτοντας μετά την πτώση του ενώ ο Ryan Dungey είχε προβλήματα με πτώσεις τερματίζοντας δέκατος δύο θέσεις πίσω από τον όγδοο deDycker. Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Alessi να βρεθεί από την αρχή του σκέλους στην πρώτη θέση και να οδηγήσει το σκέλος. Δεύτερος μετά την εκκίνηση βρέθηκε ξανά ο Millsaps με τον Metcalfe να τον πιέζει αφού πρώτα πέρασε τους Townley, Andrew Short και deDycker. Η κακή εκκίνηση του Reed αλλά και του Dungey τους έφερε να παλεύουν μαζί για την έκτη θέση. Σταδιακά όμως ο Reed βρήκε τον ρυθμό του και κατάφερε να περάσει στην τρίτη θέση πίσω από τον Millsaps. Η πρώτη τριάδα δεν άλλαξε και ο Alessi πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον αγώνα με δεύτερο τον Millsaps που πήρε την τρίτη θέση του βάθρου και τρίτο τον Reed που ήταν και ο τελικός νικητής του συνόλου. Μετά από εκπληκτική εμφάνιση ο Metcalfe τερμάτισε τέταρτος σε σκέλος και σύνολο μπροστά από τον Short που πήρε την πέμπτη θέση σε αυτό το σκέλος παρά τις άσχημες πτώσεις του στο πρώτο σκέλος. Πολύ κακή αρχή στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα motocross της μεγάλης κατηγορίας έκανε ο Dungey που κατάφερε να πάρει την έκτη θέση σε αυτό το σκέλος

Αποτελέσματα 250cc Hangtown
1. Chad Reed 1/3 KAW
2. Mike Alessi 4/1 KTM
3. Davi Millsaps 3/2 HON
4. Brett Metcalfe 5/4 HON
5. Josh Grant 2/10 YAM
6. Ben Townley 6/7 HON
7. Ryan Sipes 7/8 YAM
8. Ryan Dungey 10/6 SUZ
9.Ken de Dycker 8/11 YAM
10. Andrew Short 15/ HON

Πρώτη νίκη στην επαγγελματική καριέρα του Tomac στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Κατηγορία 250cc
Το πρωτάθλημα στην μικρή κατηγορία ξεκίνησε πολύ δυνατά με πολλούς διεκδικητές νέους και παλιούς να εμφανίζονται στο παιχνίδι. Μετά από δύο σκέλη φωτιά ο Eli Tomac κέρδισε τον αγώνα και έβαλε την υπογραφή στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ειδικά το πρώτο σκέλος στην δύσκολη και απαιτητική πίστα του Hangtown το θέαμα και η εξέλιξη του αγώνα ήταν συγκλονιστική. Μπροστά μετά την εκκίνηση έφυγαν οι Trey Canard και Tommy Searle όμως δύο γύρους μετά η κατάταξη στις πρώτες θέσεις άλλαξε με τον Christophe Pourcel να περνάει μπροστά και να οδηγεί τον αγώνα. Από την πέμπτη θέση ο Tomac κατάπινε έναν έναν τους αντιπάλους του και έδωσε σκληρή μάχη για να περάσει τελικά τον Searle στα μισά του σκέλους. Λίγους γύρους μετά ο Pourcel θα είχε μια πτώση που θα επέτρεπε σε Tomac και Searle να τον περάσουν αλλά το ίδιο λάθος θα έκανε και ο Tomac στον τελευταίο γύρο επιτρέποντας με την σειρά του να τον περάσουν οι Searle και Pourcel. Η πρώτη θέση θα κρινόταν στην προτελευταία στροφή της πίστας με τον Pourcel να περνάει πρώτος τον τερματισμό με δεύτερο τον Searle. Τρίτος τερμάτισε ο Tomac με τέταρτο τον Jake Weimer που είχε κακή εκκίνηση και μια πτώση στην διάρκεια του σκέλους ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Justin Barcia μετά από μάχη με τον έκτο Blake Bagget. Το δεύτερο σκέλος μονοπώλησε ο Tomac, πέρασε γρήγορα τους Wil Hahn και Trey Canard έκανε τους ταχύτερους γύρους και απόλαυσε μεγάλη διαφορά μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας τον πρώτο αγώνα της rookie καριέρας του. Δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Trey Canard που οδήγησε με διαφορά ασφαλείας από τον τρίτο. Στην τρίτη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Pourcel που όμως καθυστέρησε αρκετά για να περάσει τον Dean Wilson και το πλήρωσε με ισοβαθμία στα συνολικά αποτελέσματα με τον Tomac, χάνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα. Πέμπτος τερμάτισε ο Broc Tickle με έκτο τον Wil Hahn που δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μετά την καλή του εκκίνηση.

Την πρώτη του νίκη σε σκέλος επί αμερικανικού εδάφους πέτυχε το SXf 350cc με τον Μ.Alessi.

Αποτελέσματα 250cc Hangtown
1. Eli Tomac 3/1 HON
2. Chris Pourcel 1/3 KAW
3. Trey Canard 7/2 HON
4. Jake Weimer 4/8 KAW
5. Justin Barcia 5/7 HON
6. Dean Wiison 10/4 KAW
7. Broc Tickle 11/5 YAM
8. Wil Hahn 13/6 HON
9. Tommy Searle 2/31 KTM
10. Tyla Rattray 8/16 KAW

Baθμολογίες
Κατηγορία 450cc

1 Chad Reed 45

Η μάχη του αγώνα ήταν αυτή των CPourcel και T.Searle.

2 Mike Alessi 43
3 Davi Millsaps 42
4 Brett Metcalfe 34
5 Josh Grant 33
6 Ben Townley 29
7 Ryan Sipes 27
8 Ryan Dungey 26
9 Ken de Dycker 23
10 Andrew Short 22

Κατηγορία 250cc
1 Eli Tomac 45
2 Chris Pourcel 45
3 Trey Canard 36
4 Jake Weimer 31
5 Justin Barcia 30
6 Dean Wilson 29
7 Broc Tickle 26
8 Wil Hahn 23
9 Tommy Searle 22
10 Tyla Rattray 18

Στιγμιότυπα 450cc.

Στιγμιότυπα 250cc.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...