AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς έφερε μεγάλες ανατροπές και στις δύο κατηγορίες…κυρίως στα 250! Εκεί πραγματοποιήθηκε το πρώτο shootout Ανατολής και Δύσης της χρονιάς με τους πρωτοπόρους των δύο βαθμολογιών να βγαίνουν “εκτός”. Στα 450 ο Jett Lawrence πήρε την νίκη με κύριους παίχτες του πρωταθλήματος να βγαίνουν και εδώ, εκτός.

Κατηγορία 450
Πριν τον αγώνα του Νashville, οι Jett Lawrence και Cooper Webb έφτασαν ισόβαθμοι στην βαθμολογία, με τον Αυστραλό να θέλει να ανακόψει το momentum του Αμερικανού δύο φορές πρωταθλητή της κατηγορίας. Στην εκκίνηση όμως ήταν ο Eli Tomac που έφυγε μπροστά με ένα ορεξάτο Κen Roczen πίσω του ενώ ακολούθησαν οι Jett και Webb, ξεκινώντας τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο για τους θεατές. Δυστυχώς η προσπάθεια του Roczen διεκόπη βιαίως, όταν η πίσω ανάρτηση της μοτοσυκλέτας του παρέδωσε πνεύμα στο χειρότερο σημείο της πίστας, τα σαμάρια. Η πτώση του Γερμανού ήταν αναπόφευκτη με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα και την πίστα, τραυματίας. Η εξέλιξη αυτή έβγαλε τον Roczen εκτός διεκδίκησης τίτλου ενώ λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει την σεζόν. Εκτός διεκδίκησης τίτλου, ουσιαστικά βγήκε και ο περσινός πρωταθλητής Chase Sexton αντιμετωπίζοντας και αυτός μια άσχημη πτώση με εγκατάλειψη στον αγώνα. Με τον Roczen εκτός, ο Jett κατάφερε να πιάσει γρήγορα τον Tomac στην πρώτη θέση και δεν άργησε να τον περάσει για να πάρει την νίκη και να εδραιωθεί μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Tomac τερμάτισε δεύτερος ενώ ο Webb σταθερά παρέμεινε στο παιχνίδι του τίτλου τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Την μάχη της τέταρτης θέσης κέρδισε ο Jason Anderson από τον Justin Barcia ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Cooper.

Κατηγορία 250 Shootout
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Procircuit Kawasaki θα επιστρέψει δυναμικά στους τίτλους, οι αναβάτες της και πρωτοπόροι των δυο βαθμολογιών Cameron Mcadoo και Levi Kitchen συγκρούστηκαν μαζί λίγο μετά την εκκίνηση του τελικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο, σε ένα καταστροφικό όπως αποδείχτηκε για αυτούς shootout των δύο περιφερειών. Ο Mcadoo εγκατέλειψε ενώ ο Kitchen κατάφερε να συνεχίσει με σπασμένα πλευρά. Στο τέλος του αγώνα και οι δύο είχαν χάσει την πρωτοπορία στην βαθμολογία τους. Στον αγώνα τώρα ο RJ Hampshire ήταν αυτός που πήρε το δώρο, και οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα, κερδίζοντας το πρώτο shootout της χρονιάς, ανεβαίνοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας των 250 Δύσης. Πίσω του από την αρχή βρέθηκαν ο Jo Shimoda και ο Tom Vialle που τον ακολούθησαν με αυτή την σειρά στο βάθρο των νικητών. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Γάλλος επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας των 250 Ανατολής. Παρά την πτώση του ο Jordon Smith τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Jalek Swoll πέμπτο και τον Haiden Deegan έκτο, μετά από κακή εκκίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 27/4/24 Philadelphia PA.

938 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO’S ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ DENVER

Παρακολουθήστε στα video's ου ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 16ου γύρου του AMA Supercross...