Ο A.Cairoli κατακτά την Αμερική!

Ένας εκπληκτικός Αntonio Cairoli έδωσε μια από της καλύτερες του παραστάσεις κερδίζοντας τον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ στο Glen Helen των Η.Π.Α.,  μπροστά στο απαιτητικό αμερικανικό κοινό. Σεβασμό και αναγνώριση επέβαλε ο Marvin Musquin στην MX2, κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη.  

Εντυπωσίασε ο Cairoli κερδίζοντας το πρώτο σκέλος, με τρίτη ταχύτητα κολλημένη στο κιβώτιο.

Κατηγορία ΜΧ1
Χωρίς την συμμετοχή πολλών μεγάλων ονομάτων του αμερικανικού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του έκτου γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ στο Glen Helen. Οι μόνοι σημαντικοί οδηγοί που στήθηκαν στην μπάρα μαζί με τους παγκόσμιους ήταν ο Mike Alessi, ο Ben Townley, ο Grant Langston, ο Ryan Hughes, ο Ryan Sipes και ο Ricky Diedrich από το GNCC και το enduro. Αυτοί γνώρισαν καλά τον πρωταθλητή Antonio Cairoli που κατάφερε να επιβληθεί στον αγώνα παρά τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Ο μόνος εκ των αμερικανών που “τα έβαλε” με τον superstar του παγκοσμίου ήταν ο Mike Alessi. Οι δύο οδηγοί της ΚΤΜ πάνω στην ίδια μοτοσικλέτα των 350cc έδωσαν σκληρή μάχη στο πρώτο σκέλος από την αρχή μέχρι και το τέλος. Περιόρισαν γρήγορα τον Ben Townley που πήρε την εκκίνηση και πάλεψαν τροχό με τροχό από τον πρώτο κιόλας γύρο. Στα μισά του σκέλους ο Cairoli είχε ένα μικρό ατύχημα χάνοντας τον λεβιέ των ταχυτήτων του, επιτρέποντας στον Alessi να τον περάσει στον δωδέκατο γύρο. Παρά το γεγονός ότι ο Cairoli πήγαινε σταθερά με τρίτη σχέση στο κιβώτιο των ταχυτήτων, κατάφερε να βρει ρυθμό και να περάσει δύο γύρους μετά ξανά στην πρώτη θέση. Ο Alessi δεν το έβαλε εύκολα κάτω και οι δύο οδηγοί πέρασαν σχεδόν μαζί την γραμμή του τερματισμού. Ο Cairoli πήρε μια εκπληκτική νίκη, αν αναλογισθεί κανείς το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην γεμάτη δύσκολες ανηφόρες πίστα του Glen Helen, από τον εξίσου δυνατό στις αμερικανικές πίστες Alessi. Στην τρίτη θέση ανέβηκε και τερμάτισε ο Max Nagl επικρατώντας των, Townley που είχε μια πτώση και εγκατέλειψε, και του Clement Desalle που τελικά τερμάτισε πέμπτος. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Ken deDycker που μια εβδομάδα πριν τον αγώνα είχε αγωνισθεί στον πρώτο γύρο του ΑΜΑ Motocross στο Hangtown. Την εξάδα έκλεισε ο Xavier Boog.

Πολλοί ήταν αυτοί που νοστάλγησαν την εποχή που ο B.Townley αγωνιζόταν στο παγκόσμιο.

Στο δεύτερο σκέλος ο Townley θυμήθηκε τις παλιές καλές εποχές που αγωνιζόταν στο παγκόσμιο. Πήρε και αυτήν την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος μέχρι και τον τερματισμό χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Για την δεύτερη θέση έγιναν πολλές μάχες μεταξύ των Cairoli, Alessi και Desalle με τον βέλγο να εδραιώνεται σε αυτήν λίγο πριν τα μισά του σκέλους χωρίς όμως να κάνει διαφορά. Καταφέρνοντας να κρατήσει την θέση του μέχρι και την καρό σημαία ο Desalle τερμάτισε δεύτερος αφήνοντας λίγο πίσω του τον τρίτο Cairoli και τον τέταρτο Alessi. Πέμπτος τερμάτισε ο Boog με έκτο τον Steve Ramon που υπέφερε από τις κακές του εκκινήσεις και στα δύο σκέλη. Νικητής του GP αναδείχτηκε ο Cairoli με τον Alessi δεύτερο και τον Desalle τρίτο.

A.Cairoli, M.Alessi και C.Dessale οι rockstars νικητές του Glen Helen.

Αποτελέσματα Glen Helen πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Cairoli, Antonio KTM
2 Alessi, Mike    KTM
3 Nagl, Maximilian KTM
4 de Dycker, Ken Yamaha
5 Desalle, Clement Suzuki
6 Boog, Xavier Kawasaki
7 Ramon, Steve Suzuki
8 Guarneri, Davide Honda
9 Langston, Grant Yamaha
10 Chisolm, Kyle Yamaha

Αποτελέσματα Glen Helen δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Townley, Ben Honda
2 Desalle, Clement Suzuki
3 Cairoli, Antonio KTM
4 Alessi, Mike    KTM
5 Boog, Xavier Kawasaki
6 Ramon, Steve Suzuki
7 Guarneri, Davide Honda
8 Boissiere, Anthony TM
9 Coppins, Joshua Aprilia
10 de Dycker, Ken Yamaha

Όσο κι αν έψαχνε πίσω του ο Musquin δεν έβλεπε κανέναν.

Κατηγορία ΜΧ2
Εύκολη επικράτηση του πρωταθλητή και πρωτοπόρου της βαθμολογίας Marvin Musquin είχαμε στην Αμερική όπου εδώ οι αμερικανοί οδηγοί ήταν ακόμα λιγότεροι από την ΜΧ1. Στο πρώτο σκέλος ο Musquin επικράτησε πολύ εύκολα καθώς τόσο ο Ken Rokzen όσο και ο Jeffrey Herlings δεν είχαν καλές εκκινήσεις και έμπλεξαν σε πολλές μάχες. Αντίθετα ο Steven Frossard ξεκίνησε καλά πέρασε γρήγορα τον φιλανδό Hurri Kullas και οδήγησε στην δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Από την έκτη θέση όπου ξεκίνησε ο Rokzen προσπάθησε να περάσει γρήγορα μπροστά όμως η σκληρή μάχη με τον Shaun Simpson τον καθυστέρισε χάνοντας την επαφή με τους δύο πρώτους και τερματίζοντας τελικά τρίτος. Τέταρτος τερμάτισε ο Zach Osborne και αυτός μετά από μέτρια εκκίνηση και κάτω από τις επευφημίες των συμπατριωτών του θεατών. Παρά την κακή του εκκίνηση ο Jeremy van Horebeek κατάφερε να τερματίσει πέμπτος μπροστά από τον αμερικανό Travis Baker που έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Από το κακό στο χειρότερο πάει η χρονιά για τον Rokzen.

Στο δεύτερο σκέλος ο Musquin είχε ακόμα ευκολότερο έργο αφού ο Osborne που βρέθηκε πίσω του μετά την εκκίνηση δεν κατάφερε να κρατηθεί στον ρυθμό του. Στο σύντομο τέλος του σκέλους, λίγο μετά την μισή διάρκεια του (μετά από ανεπίσημη πληροφορία διεκόπη ο αγώνας λόγω άσχημης πτώσης οδηγού) ο Musquin κέρδισε και το δεύτερο σκέλος συμπληρώνοντας ακόμα ένα GP στα στατιστικά του, απολαμβάνοντας την αναγνώριση από το αμερικανικό κοινό. Κρατώντας με νύχια και με δόντια τον Sipmson πίσω του ο Osborne κατάφερε να ανέβει στο πρώτο του φετινό βάθρο και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του την Αμερική, χαιρετώντας στο τέλος της ημέρας τους συμπατριώτες του από το δεύτερο σκαλί.  Τρίτος στο σκέλος τερμάτισε ο Simpson με τέταρτο τον Frossard που συμπλήρωσε το βάθρο στην τρίτη θέση ενώ ο Rokzen πήρε την πέμπτη θέση μετά από κακή εκκίνηση και πολλές πτώσεις. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Dennis Verbruggen στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του.

M.Musquin, Z.Osborne και S.Frossard οι νικητές της ΜΧ2.

Αποτελέσματα Glen Helen πρώτου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Frossard, Steven Kawasaki
3 Roczen, Ken     Suzuki
4 Osborne, Zach Yamaha
5 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
6 Baker, Travis Yamaha
7 Tonus, Arnaud Suzuki
8 Herlings, Jeffrey KTM
9 Simpson, Shaun KTM
10 Nicholls, Jake KTM

Αποτελέσματα Glen Helen δεύτερου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Osborne, Zach Yamaha
3 Simpson, Shaun KTM
4 Frossard, Steven Kawasaki
5 Roczen, Ken  Suzuki
6 Verbruggen, Dennis    KTM
7 Nicholls, Jake KTM
8 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
9 Paulin, Gautier Yamaha
10 Kullas, Harri Yamaha

Τροχό με τροχό αγωνίστηκαν οι Alessi #800 και Cairoli #222 στο πρώτο σκέλος.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A 259
2 Nagl, M. 218
3 Desalle, C. 196
4 Philippaerts, D. 184
5 de Dycker, Ken 174
6 Ramon, Steve 173
7 Boog, Xavier 167
8 Leok, Tanel    135
9 Bobryshev, E. 115
10 Guarneri, D. 111

ΜΧ2
1 Musquin, M 268
2 Roczen, Ken 228
3 Frossard, S. 205
4 Herlings, J. 197
5 Simpson, Shaun 170
6 Osborne, Zach 163
7 van Horebeek, J. 157
8 Tonus, Arnaud 154
9 Roelants, Joel 134
10 Nicholls, Jake 129

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM     287
2 Suzuki 242
3 Yamaha 225
4 Honda 192
5 Kawasaki 183
6 Aprilia 90
7 TM    75
8 CCM     11
9 Husqvarna 4

ΜΧ2

1 KTM 295
2 Suzuki 235
3 Kawasaki 211
4 Yamaha 201
5 Honda 57
6 TM 10

Επόμενος αγώνας 06/6/2010 St Jean d’Angely, Γαλλία

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...