Κρέμασε τα γάντια ο Tim Ferry

Στα τριάντα πέντε του έτη και έχοντας κατακτήσει: πολλά ΑΜΑ πρωταθλήματα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, AMA Rookie του 1992, καλύτερος ερασιτέχνης την χρονιά 1999, τέσσέρις νίκες στο ΑΜΑ Motocross, δύο νίκες στο ΑΜΑ Supercross, πρωτάθλημα 125 Supercross Ανατολής το 1997 και δύο φορές το MXDN με την ομάδα τις Αμερικής  το 2006 και το 2007 στις συνολικά τρεις φορές που έχει συμμετάσχει, ο Tim Ferry κλείνει τον αγωνιστικό του κύκλο στο motocross.

Η πορεία του Ferry μέσα στο χρόνο είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αρκετοί σοβαροί τραυματισμοί αλλά και εξαιρετικές χρονιές με δύσκολους αντιπάλους. Ίσως μια από τις πρόσφατες καλύτερες του χρονιές ήταν στο AMA Motocross το 2008 τερματίζοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον James Stewart.

Η μεγαλύτρη στιγμή για τον βετεράνο Ferry η κατάκτηση του MXDN του 2007 μέσα στην πατρίδα του την Αμερική (Budds Creek).

Όλα όσα αναφέρουμε πιο πάνω, μιλούν από μόνα τους για τον Tim Ferry σαν αγωνιζόμενο. Σαν άνθρωπος και χαρακτήρας ο “Red Dog” ήταν πάντα χαμογελαστός μέσα στα paddocks και υπήρξε υπόδειγμα ήθους και αθλητικής συμπεριφοράς σύμφωνα με τους συναθλητές του.

Αποφάσισε να σταματήσει του αγώνες όταν δεν κατάφερε να επανέλθει στο καλό του αγωνιστικό επίπεδο μετά τον περσινό του τραυματισμό.

Ακολουθεί video από το σπίτι με την ιδιωτική πίστα του Tim Ferry.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...