Η ημέρα ανεξαρτησίας για τον T.Canard(video)

Ανεξαρτητοποιημένος από τα προβλήματα των προηγούμενων αγώνων και τις ισοβαθμίες που τον κράτησαν μακριά από την πρώτη του φετινή νίκη, ο Trey Canard κέρδισε στα 250cc ίσως τον πιο διάσημο αγώνα του Red Bud την ημέρα του εορτασμού της ημέρας της ανεξαρτησίας. Αντίθετα εξαρτημένος με την πρώτη θέση έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα ο Ryan Dungey, πετυχαίνοντας διπλή νίκη και συνεχίζοντας φέτος το πέμπτο αήττητο σερί του.

Ποιός θα σταματήσει τον Dungey;

Κατηγορία 450cc
Ο αγώνας του Red Bud εκτός από την διασημότητα του σαν αγώνας και την εθνική εορτή, σηματοδότησε και το πέρας του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Φυσικά ο άνθρωπος που μονοπώλησε την κατηγορία μέχρι εδώ είναι ο Ryan Dungey που προηγείται στην βαθμολογία με τους εντυπωσιακούς 64 βαθμούς διαφοράς έχοντας κερδίσει τους πέντε από του έξι αγώνες, τα 8 από τα 10 σκέλη και όλα αυτά στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.  Στο πρώτο σκέλος για πέμπτη συνεχόμενη φορά ο Andrew Short πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος με τους Ben Townley, Ryan Dungey και Chad Reed πίσω του. Με όλος τους πιθανούς νικητές του αγώνα μπροστά δεν άργησε να γίνει χαμός για την πρώτη θέση η οποία παίχτηκε μέχρι και τον τελευταίο γύρο μεταξύ του Townley και του Dungey. Οι δύο τους πέρασαν νωρίς τον Short και αντάλλαξαν την πρώτη θέση αρκετές φορές μέχρι τον τελευταίο γύρο όπου ο Townley που οδηγούσε τον αγώνα είχε μια πτώση παρασέρνοντας μαζί του και τον Reed. Αυτό έδωσε την νίκη στον Dungey με τον Reed τελικά να περνάει δεύτερος την γραμμή του τερματισμού. Τρίτος τερμάτισε ο Short αρκετά πιο πίσω ενώ ο Townley κατάφερε να σηκωθεί και να τερματίσει τέταρτος. Σταθερά στην πέμπτη θέση οδήγησε ο Brett Metcalfe ενώ ο Josh Grant τερμάτισε έκτος.

Για πρώτη φορά φέτος ο Townley οδήγησε σκέλος. Ανεβαίνει σιγά σιγά!

Στο δεύτερο σκέλος ο Dungey πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από κανέναν, κερδίζοντας ακόμα έναν αγώνα. Η μάχη για την δεύτερη θέση κράτησε μερικούς μόνο γύρους στην αρχή την οποία κατάλαβε εύκολα ο Reed  τερματίζοντας δεύτερος σε σκέλος και σύνολο. Χάνοντας την μάχη της δεύτερης θέσης ο Townley τερμάτισε τρίτος σε σκέλος και σύνολο ενώ η τέταρτη θέση πήγε στον Metcalfe που αντίθετα κέρδισε την μάχη με τον πέμπτο Short. O Grant δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο Red Bud τερματίζοντας ξανά έκτος.

Αποτελέσματα Red Bud κατηγορία 450cc.
1. Ryan Dungey  Suzuki (1-1)
2. Chad Reed  Kawasaki (2-2)
3. Ben Townley  Honda (4-3)
4. Andrew Short  Honda (3-5)
5. Brett Metcalfe  Honda (5-4)
6. Josh Grant  Yamaha (6-6)
7. Kyle Regal  Honda (7-7)
8. Ryan Sipes  Yamaha (8-8)
9. Mike Alessi  KTM (10-9)
10. Nick Wey Kawasaki (9-12)

Οι μάχες που έδωσε ο Canard μέσα στην χρονιά δικαιώθηκαν στο Red Bud.

Κατηγορία 250cc
O Trey Canard έγινε ο πέμπτος οδηγός που κερδίζει αγώνα φέτος στην κατηγορία. Αυτό δηλώνει από μόνο του το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα για την νίκη σε αγώνα. Και λέμε σε αγώνα γιατί όσο αφορά την βαθμολογία ο Christophe Pourcel κάνει πάντα αυτό που χρειάζεται έχοντας φέρει την διαφορά στους 33 βαθμούς. Το πρώτο σκέλος ήταν μονόλογος του γάλλου και πρωτοπόρου της βαθμολογίας που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του ο Tyla Rattray προσπάθησε να τον ακολουθήσει με μοναδικό αποτέλεσμα να πάρει την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Dean Wilson συμπληρώνοντας με Kawasaki την πρώτη τριάδα. Παρά την κακή του εκκίνηση ο Canard κατάφερε να περάσει στην τέταρτη θέση όπου και τερμάτισε, αφήνοντας πέμπτο τον Justin Barcia που αν και οδήγησε κάποια στιγμή στην τρίτη θέση, έχασε μετέπειτα έδαφος. Την εξάδα έκλεισε ο Blake Wharton.

Με ένα λάθος στον τελευταίο γύρο ο Rattray έχασε τον αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος έγινε πραγματικά σφαγή για το ποιος τελικά θα κερδίσει τον αγώνα. Την εκκίνηση και πρωτοπορία πήρε ο Wilson δίνοντας μάχη στην συνέχεια με τον Rattray για την πρώτη θέση. Σύντομα στο παιχνίδι μπήκε και ο Canard με τον νικητή του πρώτου σκέλους να μην έχει καλή εκκίνηση και να παλεύει κάπου έξω από την εξάδα. Ο Canard προς το τέλος του σκέλους θα κατάφερνε να πάρει την πρωτοπορία και μάλιστα να κερδίσει το σκέλος κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει τον αγώνα αφού ο Rattray είχε περάσει δεύτερος και είχε το καλύτερο συνδυασμένο αποτέλεσμα. Όμως στον τελευταίο γύρο ο Rattray θα είχε μια πτώση χάνοντας πολλές θέσεις μαζί και τον αγώνα που τελικά πήγε στον Canard. Δεύτερος στο σκέλος και στον αγώνα τερμάτισε ο Wilson με τρίτο στο σκέλος τον Barcia που κέρδισε ξανά την μάχη με τον τέταρτο Wharton. Στην πέμτπη θέση κατάφερε τελικά να τερματίσει ο Pourcel καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο βάθρο ενώ την εξάδα έκλεισε ο Broc Tickle.

Αποτελέσματα Red Bud κατηγορία 250cc.
1. Trey Canard  Honda (4-1)
2. Dean Wilson  Kawasaki (3-2)
3. Christophe Pourcel  Kawasaki (1-5)
4. Justin Barcia Honda (5-3)
5. Blake Wharton  Honda (6-4)
6. Tyla Rattray  Kawasaki (2-11)
7. Broc Tickle  Yamaha (7-6)
8. Jake Weimer  Kawasaki (11-7)
9. Martin Davalos  Yamaha (10-8)
10. Eli Tomac  Honda (12-9)

Dungey και Reed χάρισαν άφθονο θέαμα κυνηγώντας τον Townley στο πρώτο σκέλος των 450cc.

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey 268
2. Chad Reed  204
3. Brett Metcalfe  201
4. Ben Townley  189
5. Andrew Short  189
6. Josh Grant  182
7. Mike Alessi  177
8. Kyle Regal  122
9. Ryan Sipes  114
10. Kyle Chisholm  108

250cc
1. Christophe Pourcel  260
2. Dean Wilson  227
3. Tyla Rattray  212
4. Trey Canard  205
5. Broc Tickle  180
6. Justin Barcia  176
7. Eli Tomac 156
8. Blake Wharton  145
9. Martin Davalos  132
10. Jake Weimer  129

Επόμενος αγώνας 17/07/2010 Spring Creek MN.

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...