AMA/FIM SX – Στην κορυφή ο James Stewart

Για πρώτη φορά την φετινή σεζόν και μετά από τέσσερις αγώνες ο James Stewart βρήκε τον δρόμο για την κορυφή της βαθμολογίας της OPEN Class μετά την νίκη του στο Oakland  για τον τέταρτο γύρο του AMA/FIM Supercross. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά είχαμε διαφορετικό νικητή στην Lites Δύσης με τον Broc Tickle να κερδίζει τον πρώτο του φετινό αγώνα και να πλησιάζει στον πόντο τον Josh Hansen στην βαθμολογία.

Είναι γεγονός ότι ο Strewart σε κάθε αγώνα κάνει πολλά λάθη. Αυτήν την φορά τα έκανε στα δοκιμαστικά και όχι στον αγώνα. Αποτέλεσμα η δεύτερη φετινή του νίκη.

OPEN Class
Ο παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα του Oakland ήταν ο καιρός που με την βροχή κατά διαστήματα έκανε αρκετά γλιστερό το τερέν στέλνοντας στα δοκιμαστικά τον Stewart και στον αγώνα τον Villopoto από δύο φορές στο έδαφος. Ωστόσο στους τελικούς βραδύνους αγώνες ο καιρός ήταν καθαρός και δεν υπήρχε βροχή διευκολύνοντας και αυξάνοντας την προσέλευση των θεατών. Στον αγώνα την εκκίνηση πήρε ο μέχρι πριν από αυτόν τον αγώνα πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Villopoto έχοντας δίπλα του τον Chad Reed και πιο πίσω τους James Stewart και Ryan Dungey. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Stewart πέρασε τον Reed και άρχισε να πιέζει τον Villopoto. Η πίεση θα έφερνε αποτέλεσμα στον τρίτο γύρο όταν ο Villopoto θα έκανε το λάθος και θα είχε μια πτώση σε μια αριστερή στροφή, επιτρέποντας στον Stewart να πάρει την πρωτοπορία με μεγάλη πλέον διαφορά από τον δεύτερο Reed. Με τον Villopoto στην τέταρτη θέση αλλά κοντά στους Reed και Dungey που οδηγούσαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα η μάχη της δεύτερη θέσης είχε ανάψει. Dungey και Villopoto έδιναν σκληρές μάχες πίσω από τον δεύτερο Reed, θυμίζοντας τον παλιό καλό καιρό που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα στην μικρή κατηγορία. Όμως ο Dungey θα ήταν αυτός που τελικά θα πέρναγε τον Reed σε αυτήν την μεγάλη μάχη και θα οδηγούσε τον αγώνα στην δεύτερη θέση μέχρι και τον τελευταίο γύρο όπου έπλεξε σε κάποιο ντουμπλάρισμα επιτρέποντας στον Reed να τον ξαναπεράσει και να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Dungey τερμάτισε τρίτος, με τέταρτο τον Villopoto που είχε ακόμα μια πτώση στην προσπάθεια του να πιέσει τον Reed. Μπροστά και μακριά από όλα αυτά ο Stewart πήρε άνετα την δεύτερη φετινή του νίκη ανεβαίνοντας μάλιστα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πέμπτος τερμάτισε ο Bret Metcalfe με έκτο τον Trey Canard που είχε πολύ κακή εκκίνηση ξεκινώντας σχεδόν από τελευταίος.

Αποτελέσματα Oakland κατηγορία OPEN Class

Οι νικητές της OPEN Class J.Stewart, C.Reed και R.Dungey.

1. James Stewart Yamaha
2. Chad Reed  Honda
3. Ryan Dungey Suzuki
4. Ryan Villopoto  Kawasaki
5. Brett Metcalfe  Suzuki
6. Trey Canard  Honda
7. Kevin Windham  Honda
8. Davi Millsaps  Yamaha
9. Andrew Short  KTM
10. Ivan Tedesco  Kawasaki

Αν και είχε προβλήματα ο Tickle #20 στον αγώνα όπως εδώ με τον R.Morais #71 ωστόσο κατάφερε να πάρει την νίκη.

Lites Δύσης
Την γλιστερή εκκίνηση της κατηγορίας πήρε ο Elli Tomac έχοντας πίσω του τον νεαρό γερμανό Ken Roczen. Στον τέταρτο γύρο ο Tomac είχε μια πτώση και έτσι στην πρωτοπορία του αγώνα βρέθηκε ο Roczen με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Josh Hansen να τον ακολουθεί και να τον πιέζει. Μετά από μια μικρή μάχη με συνεχείς προσπεράσεις ο Hansen εδραιώθηκε στην πρώτη θέση ενώ ο Roczen αρχίζει να χάνει έδαφος, Αντίθετα αυτός που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι ο Broc Tickle που καταφέρνει και περνάει στην δεύτερη θέση πίσω από τον Hansen και μάλιστα  τον απειλεί. Στον ένατο γύρο ο Tickle καταφέρνει με ωραίο τρόπο και περνάει μπροστά αφήνοντας δεύτερο τον Hansen και τρίτο τον Tomac που έχει ανασυνταχτεί και έχει εκμεταλλευτεί την πτώση του Roczen. Στο τέλος του αγώνα ο Tickle κερδίζει την πρώτη του φετινή νίκη  αφήνοντας δεύτερο τον Hansen που βλέπει το βαθμολογικό του προβάδισμα να πέφτει στον ένα βαθμό. Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα ο Tomac κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο βάθρο αφήνοντας τέταρτο τον Roczen που έχει μια αλματώδης ανοδική πορεία. Πέμπτος τερμάτισε ο Tyla Rattray με έκτο τον Ryan Morais.

Αποτελέσματα Oakland κατηγορία Lites Δύσης

Οι νικητές της Λites Δύσης B.Tickle, J.Hansen και E.Tomac.

1. Broc Tickle  Kawasaki
2. Josh Hansen  Kawasaki
3. Eli Tomac  Honda
4. Ken Roczen  KTM
5. Tyla Rattray  Kawasaki
6. Ryan Morais  Suzuki
7. Kyle Cunningham  Yamaha
8. Jimmy DeCotis  Honda
9. Bruce Rutherford  Kawasaki
10. Ryan Marmont, KTM

Βαθμολογίες
OPEN Class

Πρώτο φετινό βάθρο για τον ιδιώτη πλέον Chad Reed.

1. James Stewart  92
2. Ryan Villopoto  90
3. Ryan Dungey  78
4. Trey Canard  71
5. Chad Reed  70
6. Brett Metcalfe  55
7. Andrew Short  49
8. Kevin Windham 46
9. Justin Brayton  39
10. Kyle Chisholm  39

Lites Δύσης

Αν και σε αυτόν τον αγώνα κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα, το μέλλον T.Rattray δείχνει δυσοίωνο στην Αμερική.

1. Josh Hansen  88
2. Broc Tickle  87
3. Ryan Morais  70
4. Eli Tomac  69
5. Cole Seely  60
6. Tyla Rattray  58
7. Ken Roczen  49
8. Martin Davalos  45
9. Kyle Cunningham  44
10. Jimmy DeCotis 40

.

Επόμενος αγώνας 06/02/11 Anaheim II CA.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...